maritbet girişmaritbet
Turistler için 6 bin dolarlık yakıt desteği!

Turistler için 6 bin dolarlık yakıt desteği!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, ekonomik sıkıntıların turizmi etkilemesi için farklı bir yol izleyeceklerini duyurdu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı, Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu'nun (BDT) yaşadığı ekonomik sıkıntının turizm sektörüne yansımaması için söz konusu ülkelere ek yakıt desteği verileceği ve tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlanacağına ilişkin açıklamasının detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Çelik, paylaşımında, uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Rusya ve İran'ın ekonomik durumunu olumsuz etkilediğini belirtti. 

Söz konusu ülkeler açısından Türkiye'nin önemli bir turizm destinasyonu olduğu kadar,  bu ülkelerin de Türkiye için önemli bir turizm gelir kaynağı olduğunu ifade eden Çelik, bu ülkelerde yaşanan olumsuz ekonomik gelişmeler nedeniyle erken rezervasyonlarda azalma ve iptaller görülmeye başlandığını bildirdi. 

Bu durumun turizm sektörü açısından olumsuzluklara yol açacağı hususunu gözönünde bulundurarak sektörden gelen talepleri dikkate almak suretiyle sektöre yönelik iki temel konuda acil destek ve yardım içerikli bir paket hazırladıklarını ve Başbakan Davutoğlu'na arz ettiklerini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:

"Önümüzdeki 2 ay seyahat acentelerinin organizasyonunda bu ülkelerden (İran ve Rusya) ülkemize gelecek her yolcu uçağına 6 bin dolar yakıt desteği verilecek. Bu iki ülkenin yanı sıra BDT ülkeleri Azerbaycan, Belarus, Ermenistan, Moldova, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan, Gürcistan, Özbekistan ve Ukrayna'dan gelen yolcu uçakları da bu fırsattan yararlanabilecek. Sektöre ikinci müjdemiz ise hazine destekli kefalet sistemi kapsamında teminat sıkıntısı çeken firmalara kredi garanti fonu tarafından kefalet desteği sağlanarak bu firmaların finansmana erişimleri kolaylaştırılmaktadır. Yapılan düzenleme ile Rusya'da yaşanan bu durumun turizm sektörü üzerindeki etkilerini en aza indirmek amacıyla, kredi garanti fonu aracılığıyla kullandırılan hazine destekli kredi kefaletinden tur operatörlerinin de yararlanabilmelerinin önü açılmıştır. Atılan adımların hem ülkemiz hem turizm sektörü için hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"
  • 15.01.2022 17:15

"Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yıl turizmde hedef 35 milyar dolar, bunu yakalayacağı ...

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor
  • 20.05.2021 17:34

Turizmciler bu sezon hedeflerine ulaşacağına inanıyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarının düşüşe geçmesi, turizmde sezon ...

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!
  • 23.01.2021 09:33

Turizm sektörünün 2021 yılından beklentileri büyük!

"Turizmin başkenti" olarak nitelendirilen Antalya'da sektör temsilcileri, geçen ...

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!
  • 05.01.2021 11:24

Turizm sektörü 2020 deneyimleriyle 2021'e hazır!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, ...