maritbet girişmaritbet
Tuna Mobilya kaybettiklerini turizm yatırımları ile geri alacak!

Tuna Mobilya kaybettiklerini turizm yatırımları ile geri alacak!

Turizm sektörüne 100 milyon TL'lik Maksim Otel ile adım atan Tuna Grup, Sultanahmet’te 80 odalı yeni bir butik otel yatırımına hazırlanıyor

 

Mobilyacı kimliğinden iyiden iyiye sıyrılan Tuna Grup, turizmde emin adımlarla büyüyor. Sektördeki ilk yatırımını Taksim'deki eski Taksim Gazinosu'nun yerine inşa ettiği 100 milyon dolar bütçeli Maksim Otel ile gerçekleştiren grup, ikinci adımı ise tarihi bölge Sultanahmet'te atacak. 
 
Bölgede 80 odalı bir butik otel açmayı planlayan grup, görüşmeleri devam eden 4 binayı birleştirerek 30 milyon dolarlık yatırıma imza atacak. Bina sahibi aileyle anlaşılması halinde inşaat süreci Maksim Otel ile birlikte yürüyecek. Turizmde şehir otelciliğinde büyümeyi hedefleyen grup, tüm otellerinde arazi sahibi ve işletmeci ortağı olarak yer alacağını açıkladı. 
 
Şehir otelciliğine odaklanacak 
 
Tuna Grup ana faaliyet alanı olan mobilyada oldukça köklü bir geçmişe pazarda da önemli bir etkinliğe sahip. Ancak son dönemlerde azalan kâr marjları nedeniyle farklı sektörlere ağırlık veriyor. Uzun bir sürecin ardından geçtiğimiz yıl Taksim'de otel inşaatının iznini alan Tuna Grup, hızlı bir yatırım sürecine girdi. Otellerini daha çok şehir merkezlerinde konumlandırmak isteyen grup, yeni arayışlar içinde. Hedefte ise İstanbul turizminin kalbi olan Sultanahmet bölgesi var. 
 
Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Tuna, "Biraz turizm ve inşâata bakıyoruz çünkü artık mobilya sektöründe büyüme rakamlarım yakalamanın kolay olmayacağını görebiliyoruz" ifadeleri ile gelecek vizyonlarında turizmin yerine işaret etti. Tuna, Sultanahmet yatırımı ile ilgili ise şunları söyledi: "2013 yılında Sultanahmet'te bir yatırım planlıyoruz. Turizm yatırımlarımızda araziyi alıp öyle devam Nuri Tuna, "Turizm ve inşaata bakıyoruz. Çünkü artık mobilyada büyüme rakamlarını yakalamanın kolay olmayacağını görebiliyoruz" dedi. Sultanahmette görüştüğümüz yerler var. Bakıyoruz oralarda. Arsa sahipleri ile mutabık olursak hemen sonuçlandırabileceğiz. Orada arazi bulmamız durumunda Taksim yatırımı ile birlikte sürdüreceğimiz bir proje olacak. Orada yatırım bedelleri çok yüksek değil. Arsa hariç söylersek 80 odalık bir yatırım için 25-30 milyon dolarlık bir yatırım planlıyoruz." 
 
2014'te kapılarını açacak 
 
Grubun halen inşası devam eden Maksim Otel yatırımı ile ilgili de bilgi yeren Tuna, "Maksim yatırımı karınca misali devam ediyor. Süreç uzayacak gibi. Çok ciddi güvenlik önlemi ile devam ediyoruz" bilgisini verdi. 2014'ün ikinci yarısında açılması beklenen projenin yatırım bedeli 100 milyon dolar. Otel kapsamında tarihi Maksim Gazinosu ile Majik Sineması'ın da yeniden hayata geçirmeyi hedefliyor. 
 
“Mobilya'da ortaklık kurabiliriz”
 
Nuri Tuna, bugüne kadar ana faaliyet alanları olan mobilya sektörü içinse pek umutlu konuşmadı. Sektörün yüzde 50 atıl kapasite ile faaliyette olduğunu anlatan Tuna, "Her yıl fiyatlara yansıtmamız gereken yüzde 7-8'lik enflasyon oranını neredeyse yüzde 1-2'lerle tamamlıyoruz. Fiyatlar gelinen noktada olması gerekenin yüzde 25 kadar altında. Önümüzdeki dönemlerde birleşmeler de olacaktır. Biz de bu alanda uygun fırsat olması durumunda bu tarz birleşmelere açığız" ifadeleri ile sürecin içerisinde olduklarının sinyallerini verdi. 
 
Sayime Başçı/Sözcü

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı
  • 28.10.2021 17:35

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, gazetecilere AKM'yi tanıttı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 29 Ekim'de açılışı yapılacak Taksim At ...

İstanbullular gürültü şiddetini öğrenecek!
  • 08.08.2021 20:08

İstanbullular gürültü şiddetini öğrenecek!

“Şimdi sessizlik lütfen” projesi, sehrisessizeal.com platformundaki gürültü hari ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi Açılış Programı'nda konuştu
  • 28.05.2021 16:20

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Camisi Açılış Programı'nda konuştu

İstanbul'un yeni sembollerinden Taksim'e yapılan cami, Türkiye Cumhurbaşkanı Rec ...

Taksim Camisi yarın açılıyor
  • 27.05.2021 17:38

Taksim Camisi yarın açılıyor

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan, 2 bin 250 kişinin aynı anda ibadet edebilece ...

Taksim Camisi'nin Ramazan ayında açılması planlanıyor
  • 25.03.2021 14:35

Taksim Camisi'nin Ramazan ayında açılması planlanıyor

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve Ramazan ayı içerisinde ibadete açılması pl ...

Taksim Camisi'nin içi görüntülendi!
  • 25.03.2021 12:33

Taksim Camisi'nin içi görüntülendi!

Taksim'de temeli 4 yıl önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması pl ...