maritbet girişmaritbet
TRAKYAKA'dan turizme 8 milyon liralık destek

TRAKYAKA'dan turizme 8 milyon liralık destek

Trakya Kalkınma Ajansı, yurt içi ve dışındaki fuarlarda yaptığı tanıtımlarla Trakya'nın turizm potansiyeline katkı sağlıyor.

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA), hibe desteğinin yanı sıra yurt içi ve dışındaki fuarlarda yaptığı tanıtımlarla Trakya'nın turizm potansiyeline katkı sunuyor.

TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, yaptığı açıklamada, turizm potansiyelini artırmak için stratejik olarak eylemler hazırladıklarını ve bu kapsamda birçok projeye destek verdiklerini söyledi.
Şahin, Trakya bölgesinin yerel dinamiklerini harekete geçirmek için 2010 yılından bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirerek, "Trakya bölgesinin turizm konusunda kendisine has özellikleri var. Edirne'nin tarih turizmi, Kırklareli'nin hem tarih hem de doğa turizmi, Tekirdağ'ın da tarih, kültür ve doğa turizmi var. Ülke genelinde yapılan fuarlarda bölgemizi tanıtmak için stantlar açtık. Buralarda yaptığımız görüşmeler sonucu tur operatörlerini bölgemize getirerek onları gezdirip yöreyi tanıttık." dedi.

Alışılmışın dışında farklı turizm konseptiyle Trakya bölgesine rehberlik ve öncülük ettiklerini ifade eden Şahin, "Kurulduğumuz günden bu yana turizme farklı konseptlerde destekler verdik.Trakya'da turizm noktasında turist geldiği zaman altyapı noktasında eksiklerimiz vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Trakya'yı tanıtan profesyonel bir tanıtım filminin eksikliğini fark ederek bir film hazırladıklarını aktaran Şahin, filmin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı destekleriyle "Yaşayan Şehirler Platformu" tarafından düzenlenen "Şehir Ödülleri"nde "En İyi Dentinasyon Tanıtım Filmi" dalında birinciliğe layık görüldüğünü dile getirdi.

"Turist çekmek için çalışmalar yaptık"

Mahmut Şahin, Trakya'nın tanıtımı noktasında faaliyetlerde bulunduklarını, özellikle Trakya'ya gelme potansiyeli olan ülkelere gidip tanıtım faaliyetleri yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Turizmin artması için çeşitli fuarlarda bölgemize turist çekmek için çalışmalar yaptık. Son zamanlarda popülaritesi artan oryantiring gibi konseptli organizasyonlar ve turizm destinasyonu kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Bölgemizin turizm gelişme alanları olan ve dünyanın gittiği alanlara doğru kaydırmaya çalışıyoruz. Eskiden akla gelen doğa, güneş ve sahil üçgeninden turizmi ayırarak, bölgenin hangi güzellikleri, avantajları varsa bunları öne çıkartarak çalışmalarımızı yapıyoruz. Konaklama ve kültür destinasyonları kapsamında 58 projeye 8 milyon liradan fazla destek verdik."

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

TRAKYAKA'dan turizme 8 milyon liralık destek
  • 12.02.2018 15:12

TRAKYAKA'dan turizme 8 milyon liralık destek

Trakya Kalkınma Ajansı, yurt içi ve dışındaki fuarlarda yaptığı tanıtımlarla Tra ...