maritbet girişmaritbet
The House Hotels 3. Otelini hangi ünlü semtte açtı?

The House Hotels 3. Otelini hangi ünlü semtte açtı?

Tarihi Simon Kalfa binasında hizmet vermeye başlayan The House Hotels, açılır açılmaz dünya starlarının gözdesi oldu

The House Hotels, üçüncü otelini Ortaköy'de açtı. Tarihi Simon Kalfa binasında hizmet vermeye başlayan otel, açılır açılmaz dünya starlarının gözdesi oldu. Önümüzdeki hafta İstanbul'da konser verecek olan Ricky Martin, 4 gün tüm oteli kapattı. Oda fiyatlarının 200-1.000 euro arasında değiştiği otelde kısa süre önce eşcinsel olduğunu açıklayan Martin'in erkek arkadaşı ve ikiz çocukları da konaklayacak. Ünlü tasarımcı Kenzo ile lüks otel zinciri Aman'ın mimarı Ed Tuttle de rezervazyon yaptıranlar arasında.

Ramazan Ünen, Canan Özdemir, Ferit Baltacıoğlu ve İrlandalı yatırım fonu Kerten'in ortak yatırımı The House Hotels, Nişantaşı ve Galatasaray'dan sonra üçüncü otelini Ortaköy'de açtı. Tarihi Simon Kalfa binasında Boğaz manzaralı 23 odasıyla hizmet vermeye başlayan otel daha ilk günlerde dünya starlarının gözdesi oldu. Önümüzdeki hafta Türkiye'ye konser verecek olan Ricky Martin, 4 günlüğüne tüm oteli kapattı. Oda fiyatlarının 200-1.000 euro arasında değiştiği otelde kısa süre önce eşcinsel olduğunu açıklayan Martin'in yanısıra erkek arkadaşı ve ikiz çocuklarıyla birlikte 23 kişi konaklayacak. Martin'den sonra otelde rezervasyon yaptıranlar arasında ünlü tasarımcı Kenzo ile lüks otel zinciri Aman Hotels'in mimarı ve tasarımcısı Ed Tuttle de var. Önümüzdeki 3 aylık dönemi şimdiden dolan oteli en çok tercih edenler ise İngiliz, Amerikalı ve Ortadoğulu turistler oldu.

Ankara ve İzmir sırada
Ev Emlak A.Ş.'nin işlettiği The House Hotel zincirinin üçüncü halkası olan The House Hotel Bosphorus'la ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Baltacıoğlu, "2.5 milyon euroya yenilediğimiz Simon Kalfa binasındaki yeni otelimizle döneminin klasik izlerini taşıyan, rahat, modern ve lüks bir dünyayı Boğaz'ın dünyada bir benzeri olmayan muhteşem atmosferiyle buluşturmayı başardık. Tüm detaylar tarihi yapısına uygun ve orjinaline sadık kalınarak kurguladık" dedi.

İstanbul'un ardından İzmir, Antalya ve Ankara'da otel açmayı planladıklarını kaydeden Baltacıoğlu, "Ankara'da Filistin Caddesi üzerinde birkaç yerle görüşüyoruz. Orada şık bir butik açmak istiyoruz. İzmir ve Antalya da planlarımız arasında. Önümüzdeki 2 yılda yıl başına 10-15 milyon euro yatırım yapmayı hedefliyoruz. Ayrıca farklı konaklama modelleri üzerinde de duruyoruz. Rezidans ve düşük bütçeli hosteller de yapacağız" diye konuştu.

Ev Emlak'ın kurucu ortağı Canan Özdemir de otelin çok büyük ilgi gördüğünü ve önümüzdeki 3 aylık dönem için rezervasyonun bittiğini söyledi. Özdemir, "Otelimiz sadece özel lokasyonlar ve özel binalarıyla degil, iç mimari stiliyle, verilen hizmet tarzıyla bir otelde aranılandan bir adım öteye geçiyor. Rahat ve sıcak bir ortam ve kişiye özel hizmetle kaliteli yerli ve yabancı misafirlerin ilgisini çekiyoruz" dedi.

Avrupa'ya da açılacak
Ev Emlak A.Ş.'nin yabancı ortağı Kerten Private Equity'nin Direktörü Gabriella Kindert ise "The House Hotels yatırımlarının hızlı büyümesinden çok mutluyuz. Ortaköy'deki yeni otelimizin konumu ve kalitesine nedeniyle gelen yoğun rezervasyon ilgisi bizi çok heyecanlandırıyor. Yeni oteller açmak için tarihi özelliği olan yapılar arıyoruz. İstanbul'da 3 otel daha açmayı hedefliyoruz. Şu anda 150 olan oda kapasitemize 200 oda daha ekleyeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye dışında Avrupa'da da büyüme planı yaptıklarını sözlerine ekleyen Kindert, Türklerin yaşadığı şehirleri tercih edeceklerini vurguladı. Kindert, "Türkiye'de yatırım yaptığımız için çok memnunuz. Heyecanımızı yurtdışına da taşıyacağız. Amsterdam, Frankfurt, Berlin, Londra, Paris ve Barcelona gibi şehirlerde de The House Hotel açmak istiyoruz. İlk etapta Frankfurt ve Amsterdam'a ağırlık vereceğiz. The House Hotel, Türkiye'nin dışa açılan butik otel markası olacak" dedi.

SÜİTLERİN ÖZEL ADI VAR
1.000 metrekarelik alan üzerinde 4 normal, bir çatı katından oluşan The House Hotel Bosphorus'un girişinde ziyaretçileri karşılayan metal çerçeveli, özel tasarım, zarif bir kapının arkasındaki bekleme salonuna bakan resepsiyon bölümü yer alıyor. The House Hotel Bosphorus'ta Penthouse katındaki 3 süitin her birine Balyan Ailesi'nin yapmış olduğu çevre bölgedeki tarihi yapıların isimleri verildi. Çatı katında terası da olan 3 suit Fescizade, Balyan ve Simon Kalfa isimlerini taşıyor...

‘Türkiye'ye yatırım için 200 milyon euro ayırdık'
Türkiye'de The House Hotel dışında Elit Çikolata ve Bücürük çocuk giyim markasına yaptığı yatırımlarla tanınan Kerten Private Equity'nin Direktörü Gabriella Kindert, yeni şirket alımları için görüşmelerinin devam ettiğini söyledi. Kindert, "Tüketici perakendesi, yiyecek-içecek, hizmet ve sağlık sektörlerine ilgi duyuyoruz. Bu konuda 2-3 şirketle görüşmelerimiz sürüyor. 150-200 milyon euroluk bir bütçe ayırdık. Yıl sonuna kadar alımları tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Necla Dalan / Vatan

  • Etiketler:

Yorum Yaz