maritbet girişmaritbet
Sultanahmet, Avrasya Tüneli ile daha çok turist bekliyor

Sultanahmet, Avrasya Tüneli ile daha çok turist bekliyor

Sultanahmet ve çevresinde faaliyet gösteren oteller, Avrasya Tüneli tamamlanmasıyla daha çok turist hedefliyor.

Sultanahmet ve çevresinde hizmet veren turizm işletmeleri, Avrasya Tüneli ile birlikte ulaşımın daha kolay olduğunu ve daha çok turist beklediklerini belirtti. İnşaat süresince çok zorluk yaşadıklarına dikkat çeken bölgedeki otellerin yöneticileri, “Şimdi ulaşım artık daha kolay. Ancak yurtdışında ‘Türkiye güvensiz ülke algısını' yıkmalıyız. Bunu başarırsak bölgeye daha çok turist çekebiliriz” dedi.

Avrasya Tüneli'nin açılmasından sonra Anadolu yakası otelleri daha fazla turist ağırlamaya hazırlanırken, Avrasya Tüneli'nin Avrupa yakasındaki çıkış noktasına yakın olan Tarihi Yarımada'daki oteller de harekete geçti. Özellikle Avrasya Tüneli'nin yapımı sırasındaki çalışmalardan dolayı kapatılan yollar ve inşaat sürecinden bir hayli etkilenen bölge otelleri Tünel ile birlikte işlerinde bir toparlanma bekliyor. Son dönemlerde İstanbul'da yaşanan bombalı saldırılar sebebiyle de yabancı turist ağırlamakta zorluk çeken oteller yerli turiste ve yapılacak organizasyonlara yoğunlaştı. İnşaat sürecinin bitmesiyle birlikte bölgede bir rahatlama olması beklense de önceliğin yurtdışında Türkiye'nin güvenilir bir ülke olduğu algısının yeniden oluşturulması gerektiğine vurgu yapılıyor.

ULAŞIM ARTIK ÇOK KOLAY

Tünel ile birlikte ulaşılması en kolay konumlar arasında olduklarına dikkat çeken bölgedeki büyük otellerin yöneticileri, “Sultanahmet bölgesinin güzellikleri İstanbul'un hiçbir yerinde yok. Bir anda kendiniz tarihin içinde bulabiliyorsunuz. Ayrıca restoranlar ve oteller muhteşem manzaraya sahip. Konaklama, restoran ve düğün organizasyonları için Anadolu yakasından daha çok müşteriyi bölgeye çekebileceğiz. Anadolu yakasındaki oteller bizden turist kapmaya hazırlanırken, biz de oralarda yapılan organizasyonlara talibiz” ifadelerini kullandı.

Bu önemli yatırımın Anadolu yakası otellerine etkisinin yanı sıra Tarihi Yarımada için de çok büyük önemi taşıdığına dikkat çeken Sultanahmet'te bulunan Kalyon Turizm Grubu Genel Koordinatörü Elif Balcı Fisunoğlu, “Uzun süredir devam eden tünel inşaatı dolayısı ile Sultanahmet bölgesi ve bölge otelleri durumdan olumsuz etkilenmişti. Sahil yolu trafiği durma noktasında idi. Tünelin bitmesi hem trafiği olumlu yönde etkileyecek hem de İstanbul'un en önemli yerleşim merkezi olan Anadolu yakasını da Tarihi Yarımada ile buluşturacak. İstanbul turizminin yaşanan olumsuzluklardan en çok etkilenen bölgesi olarak Tünelin açılması bizi çok memnun etti” diye konuştu.

Ancak butik otel sahipleri Avrasya Tüneli'nin etkisinin sınırlı olacağını ifade ediyor. Bölgede turist sayısının artması için öncelikle güvenlik probleminin çözülmesi gerektiğini söyleye butik otellerin yöneticileri Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi projelerin turist sayısının artmasıyla daha anlamlı olabileceğini belirtti.

ARAP TURİST VIP SEVİYOR

Yapılacak düğün ve toplantılar için Anadolu yakası müşterisinin bölgeyi daha çok tercih edebileceğini söyleyen Türkiye'nin Küçük Otelleri Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Hypnos Design Otel Genel Müdürü Gürkan Aral, “Ancak bölgemizde daha çok butik otel var. Bunlar da en fazla 25-30 kişilik organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Tünel sayesinde Arap turisti bölgemize daha fazla çekebiliriz. Çünkü Arap turistler VIP araçlarla seyahat etmeyi seviyor. Özellikle Anadolu yakasında bulunan outlet AVM'lere gitmek istiyor. Arap turist daha çok Taksim bölgesini tercih ediyordu. Şimdi Sultanahmet'e doğru bir yönelme var. Tünel'e daha yakın olduğumuz için bizi tercih edebilirler. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan bölgeye gelmek geçmişte 2 saati buluyordu. Şimdi 45 dakikaya kadar düşebilir. Ancak tüm bu avantajları görebilmemiz için öncelikle güvenlik algısını düzeltmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti
  • 03.02.2023 15:45

Avrasya Tüneli'nden 100 milyonuncu araç geçti

Bakan Karaismailoğlu, "(Avrasya Tüneli'nin) Ülke ekonomisine 6 yıllık toplam kat ...

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!
  • 22.12.2022 17:08

Avrasya Tüneli 6 yıldır yakıttan ve zamandan tasarruf ettiriyor!

Bakan Karaismailoğlu,"Açılışından bu yana toplam 97 milyon araç Avrasya Tüneli'n ...

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı
  • 21.10.2022 09:29

Avrasya Tüneli bakım nedeniyle 5 saat trafiğe kapatıldı

Avrasya Tüneli, dün gece bakım çalışması nedeniyle trafiğe kapatıldı. ...