maritbet girişmaritbet
Son dakikacılara yine en pahalı biletler kaldı

Son dakikacılara yine en pahalı biletler kaldı

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla uçak ve otobüs firmaları talebe cevap verebilmek için ek seferler yaparken, otellerde doluluk oranları arttı

Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla birlikte yoğun talep nedeniyle uçak ve otobüs şirketleri ek seferler koyarken, tur şirketleri talep patlaması yaşıyor. Ancak, önceden rezervasyon yaptıranlar daha uygun fiyata tatil yapma imkanına sahip olurken, son anda karar verenler daha yüksek fiyatlar ödemek durumunda kaldı.
Jolly Tur Genel Müdürü Figen Erkan, geçen yılki Şeker Bayramı'na göre satışlarının yüzde 35 artığını belirterek, “Arife günü arayacak olanlara yer vermemiz zor gözüküyor. En çok Kemer, Bodrum ve KKTC sattık. Fiyatlar yüzde 10-15 arttı. Bodrum'da iki yıldızlı oteller bile bitti. 5 yıldızlı otellerde tatilin fiyatı bayramda 200 liradan başlıyor” dedi.

Lükse yoğun ilgi
Odeon Tur İçpazar Müdürü Akın Akar Aksu, bu sene lüks otellerde yer kalmadığını belirterek, “Fiyatları 450 TL'den başlayan özellikle Bodrum, Kuşadası ve Marmaris'te bulunan otellerde sınırlı sayıda yer kaldı. Geçen seneye göre ciro olarak yüzde 80, kişi sayısı yüzde 21 artış yakaladık. Fiyatlar yüzde 10-18 arttı. Kültür turlarının fiyatı 199 liradan başlayıp 790 liraya kadardı. En çok uçaklı GAP ve uçaklı Karadeniz, Kapadokya turları ilgi gördü” diye konuştu.
ETS Tur Satış Müdürü Ahmet Ersin Atakan, bu sene yüzde 20'yi aşan bir taleple karşılaştıklarını belirterek, “Bunu okullar açılmadan önce son tatil olarak görüyor müşteriler. Ağustos'ta Ramazan'dan dolayı ertelenen bir tatil talebi vardı. Max Royal, Rixos Premium ve Güral Premium Tekirova gibi lüks oteller yüksek talep gördü. Bu otellerin ortalama oda fiyatları 500 TL” dedi.

10 bin otobüs 10 milyon kişi taşıyacak
Bayramda yoğun talep yaşandığını belirten Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Mehmet Erdoğan, 360 adet şehirlerarası otobüs firmasının sahip olduğu 8.000 otobüse rağmen, ek seferler düzenlediğini belirtti. Erdoğan, “Ek seferlerle birlikte bayram boyunca 10 bin otobüs yaklaşık 10 milyon yolcuyu taşıyacak. Toplamda 200 milyon dolarlık bir ciro bekleniyor” dedi.
Yolcuların bilet bulamayarak korsan şirketlerden bilet aldıklarını kaydeden Erdoğan, “Vatandaşımıza bu tür denetimden geçmemiş şirketlerle yola çıkmamalırın tembihliyoruz” diye konuştu.

1 milyon kişi havada olacak
9 gün boyunca özel havayollarının 350 bin, Türk Hava Yolları'nın da 600-650 bin yolcu taşıyarak, yaklaşık 1 milyon kişinin havayoluyla seyahat etmesi bekleniyor. THY, bayramda 81 ek sefer koydu. Yolcuların en fazla ilgi gösterdiği uçuş noktaları Antalya, Bodrum, İzmir, Dalaman ve Trabzon olurken dış hatlarda Kıbrıs ve Paris öne çıkıyor.
Onur Air, iç hatlarda günde 3 bin koltukluk kapasite artışı gerçekleştirerek 27 Ağustos - 4 Eylül tarihleri arasında 110 bin kişiyi taşımayı hedefliyor. Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, artan talebi karşılayabilmek için uçak tiplerini büyüttüklerini ve böylece yüzde 15'lik yeni koltuk kapasitesi oluşturduklarını söyledi.
Pegasus Hava Yolları, tatil döneminde yurtiçinde 19, yurtdışında 28 olmak üzere toplam 47 noktaya sefer düzenliyor. Şirket, bayramda 300'ün üzerinde ilave sefer koydu.

200 liraya İDO bileti var
Temmuz itibariyle dinamik satış sistemine geçen İDO deniz otobüslerinde bayram dolayısıyla fiyatlar 200 TL'ye kadar çıktı. Akfen Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, uçaklarda uygulanan ‘erken bilet alınca ucuz alma' şansı tanıyan dinamik fiyata geçtiklerini hatırlatarak, “Daha önceden plan yapanlar için kazançlı bir sistem” dedi.
Konuyla ilgili bilgi veren, İDO Basın Müşavirliği Biriminden Burcu Arbaş şunları söyledi: “Esnek satışa geçilmeden önce yolcu bileti fiyatı 35 TL, araç bileti fiyatı ise 130 liraydı. Dinamikle fiyatlar sonrası en düşük bilet fiyatı yayalar için 5 lira araçlar için 30 liradan başlıyor. Sefer tarihine yaklaşınca bilet fiyatı artıyor. Şu anda en yüksek fiyatlı bilet 200 lira.

  • Etiketler:

Yorum Yaz