maritbet girişmaritbet
Şanlıurfa'da 'Yüzen Otel' projesinin tasarımı yapıldı!

Şanlıurfa'da 'Yüzen Otel' projesinin tasarımı yapıldı!

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti'de tasarımının tamamladığı "Yüzen oteller" projesi yapılacak.

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde bir girişimci, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan yörede, tasarımını tamamladığı "Yüzen otel"ler projesi ile Fırat Nehri güzergahına farklı bir turizm alternatifi kazandırmayı planlıyor.

Türkiye'nin en geniş havzaları arasında yer alan Fırat Nehri'nin bölge turizmine daha fazla katkı sağlaması amacıyla hem devlet imkanları hem de müteşebbisler aracılığıyla yatırımlar yapılıyor. Bölgede tarihi taş evler ve doğal güzelliklerin arasında süzülen, roman ve dizilere konu olan Fırat Nehri'nde yolculuğa çıkmak isteyen yerli ve yabancı turistler için proje hazırlandı.

İlçede turizm alanında yatırım yapan Salih Kurt, daha önce Hollanda'da gördüğü su üzerinde hareket edebilen evlerden etkilenerek Türkiye'ye döndüğünde 30'ar metrekarelik tekneler üzerine ahşap odalar tasarladı. Projeyi kendi imkanlarıyla hayata geçirebilmek için girişimde bulunan Kurt, Birecik Barajı'nın yapımı sırasında beşte ikilik bölümü sular altında kalan, "Mikroklima" iklimi ve doğal güzelliğiyle dikkati çeken sakin şehir ağındaki Halfeti kıyılarında farklı bir turizm konsepti oluşturmayı amaçlıyor.

İlk etapta 12 tekne üzerinde tasarlanan odaların, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve DSİ'ye yapılan proje müracaatının onaylanması halinde yaz tatilinden itibaren hizmete alınması öngörülüyor.

Oda servisi de var

Turizm yatırımcısı Salih Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen yıl yurt içi ve dışından ziyaretçilerin bölgeye daha fazla ilgi göstermeye başladığını söyledi.

Ziyaretçilerin bölgeyi daha fazla keşfetmesini istediklerini belirten Kurt, bu amaçla mevcut turizm yatırımlarına farklı bir boyut kazandırma amacında olduklarını ifade etti.

Türkiye'de nehirlerde pek rastlanmayan "Yüzen oteller" ile ilgili proje hazırlayarak onaya sunduğunu anlatan Kurt, "Bu yıl turizm çok iyi geçecek, ilk katılımlar bunu gösteriyor. Sakin şehirde yüzen otel projesi geliştireceğiz. Oteller apart ve günübirlik şekilde kiraya verilebilecek ve güneş enerjisiyle çalışacak. Odalar tekne şeklinde olacak, konuklarımız Fırat Nehri üzerinde istediği yerde gezebilir ya da konaklayabilir." diye konuştu.

Projenin maliyetinin yaklaşık 2 milyon lira olduğuna işaret eden Kurt, Türkiye'de ilk defa bu tür bir projenin faaliyete geçirileceğini söyledi.

Kurt, müşteriye oda servisinin ise uzaktan kumanda ve telsiz sistemiyle sağlanacağını bildirdi.

"Fırat turunu önemsiyoruz"

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de nehir turlarının, en güzel ve keyifli seyahatlerin başında geldiğini vurguladı.

Bölgenin, Atatürk Barajı ve Fırat Nehri gibi önemli su havzasına sahip olduğunu anımsatan Çiftçi, Gaziantep ve Adıyaman ile yaptıkları iş birliğiyle bu potansiyeli daha fazla kullanmaya hazırlandıklarını belirtti.

Bölgede feribot seferlerinin de düzenlenmesinin planlandığını aktaran Çiftçi, "Hem ulaşım hem turizm amaçlı yatırımları önemsiyoruz. İnsanların bu sıcak coğrafyada suyla buluşmalarını istiyoruz. Bölgede yapılacak Fırat turunu önemsiyoruz. Güzergahta çok güzel tarihi mekanlar var." dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

Irak'a suyu Türk şirketler taşıyacak!
  • 19.01.2019 09:51

Irak'a suyu Türk şirketler taşıyacak!

Türkiye ile Irak arasında imzalanan su alanındaki mutabakat zaptı onay için Mecl ...

Şanlıurfa'da 'Yüzen Otel' projesinin tasarımı yapıldı!
  • 05.04.2017 13:49

Şanlıurfa'da 'Yüzen Otel' projesinin tasarımı yapıldı!

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Halfeti'de ta ...

Su altındaki gizemli tarih!
  • 21.09.2016 15:01

Su altındaki gizemli tarih!

OBRUK Mağara Araştırma Grubu su altında kalmış tarihi mirasımızın yok olmasını e ...

Yüzen otel ‘Celebrity Constellation’ Sinop'a demir attı
  • 26.09.2014 15:26

Yüzen otel ‘Celebrity Constellation’ Sinop'a demir attı

Kruvaziyer turizmi kapsamında Malta yolcu gemisi Celebrity Constellation Sinop'a ...