maritbet girişmaritbet
Samsun Bafra'daki Derbent Barajı turizme kazandırılacak!

Samsun Bafra'daki Derbent Barajı turizme kazandırılacak!

Bafra ilçesinde batık minarenin de yer aldığı Derbent Barajı, turizme kazandırılacak.

Samsun'un Bafra ilçesinde bulunan ve "batık minare"nin de içinde yer aldığı Derbent Baraj Gölü, doğa turizmine kazandırılacak.

Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından 1991 yılında Kızılırmak üzerine Derbent Barajı'nın kurulmasıyla Bafra ilçesi Boğazkaya Mahallesi'ndeki 200 civarındaki yapı sular altında kalmıştı. Eski yerleşim alanından su üstünde kalan tek yapı, caminin yıkılmayan minaresi oldu.

Baraj gölü çevresinde son yıllarda alabalık tesisi, motel, ev pansiyonu gibi işletmeler açıldı. Safari turu, olta balıkçılığının yapıldığı bölgede "batık minare" olarak adlandırılan minareye su altı dalış imkanı da sunuluyor.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede oldukça fazla turizm değeri bulunduğunu söyledi.

Derbent Baraj Gölü çevresinin de önceki yıllarda turizm bölgesi ilan edildiğini belirten Şahin, "Bölge doğa harikası bir yer. Hem tarihi hem kültürel hem de coğrafi güzellikler açısından önemli turizm potansiyeline sahibiz." dedi.

Şahin, "batık minare"nin fotoğraf tutkunlarının mekanı olduğuna dikkati çekerek, "Batık minarenin olduğu yer, köyün merkeziydi. Büyük bir çınar ağacı vardı, 15 çocuk ancak kucaklayabiliyordu. Dalları, su seviyesi azaldığında hala gözüküyor. Minarenin suyun içinde olması bölgeye değer kattı. İnşallah yapacağımız projelerle bölgeyi turizme kazandıracağız. Bafra'mızın tarihi yerlerini geleceğe hazırlayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Derbent Barajı'nın yapılmasının ardından bölgeden göç yaşandığına işaret eden Şahin, hem gurbetçileri geri döndürmek hem de turizme katma değer sağlamak amacıyla çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Bölgedeki balık restoranlarıyla ilgili düzenleme yapılacağını ve güzellikleri ortaya çıkarmaya çalışacaklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Batık minarenin olduğu bölgede peyzaj çalışmaları, çevre düzenlemeleri, konaklama alanları projemiz var. Reklam ve ilanlarla bölgenin tanınmasına katkı sağlayacağız. Turizm acenteler ile görüşüp bölgeye turlar düzenleyerek önemli derecede turist ağırlamayı planlıyoruz. Yapacağımız projelerle Baframızı yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerimiz daha çok tanımış olacak."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samsun Bafra'daki Derbent Barajı turizme kazandırılacak!
  • 20.11.2016 11:32

Samsun Bafra'daki Derbent Barajı turizme kazandırılacak!

Bafra ilçesinde batık minarenin de yer aldığı Derbent Barajı, turizme kazandırıl ...