maritbet girişmaritbet
Samandağ sahili kirlilikten kurtarılıyor

Samandağ sahili kirlilikten kurtarılıyor

Kel Dağı eteklerinden başlayıp, Musa Dağı eteklerine kadar uzanan 14 kilometrelik Samandağ sahilinde temizlik çalışması başlatıldı.

Hatay'ın önemli turizm merkezlerinden Samandağ sahili, Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı çalışmayla temizleniyor. Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, Samandağ sahilinin turizm açısından çok önemli olduğunu söyledi.  Sahil ve denizdeki kirlilik nedeniyle burasının yıllardır kötü göründüğünü belirten Nacioğlu, "14 kilometre uzunluğundaki sahilimiz, Türkiye'nin en uzun sahillerinden biri. Denizin ve sahilin temizlemesi turizm açısından çok önemli bir adım. Yalnız denizi temizlemek yetmez, çevre ve peyzaj düzenlemesinin de mutlaka yapması lazım" diye konuştu.

KATI ATIKLAR DENİZE VURUYOR

Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ahmet Dolgun da deniz ve sahil kirliliğinin hem yerli hem yabancı turistler açısından önemli bir sorun olduğunu ifade etti.  Deniz ve sahil kirliliğiyle ilgili planlama yaptıklarının altını çizen Dolgun, şunları kaydetti: "Hem sahili hem de deniz yüzeyindeki kirliliği temizlemek için bir proje hazırladık. İki tekne ve 50 işçimizi hem sahil hem de denizi temizlemek için görevlendirdik. Biliyorsunuz Asi Nehri, Lübnan'dan doğuyor, Suriye'den geçip ülkemize dökülüyor. Bu nehir vasıtasıyla da denizlerimiz kirleniyor. Buradan gelen katı atıklar denizlerimize taşınıyor. Aynı zamanda açık denizden gelen katı atıklar da denizimize vuruyor kirlilik oluşuyor."

YAŞAM ALANLARI KORUNUYOR

"Temiz Sahil, Masmavi Deniz" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Dolgun, 10 günde denizden ve sahil şeridinden yaklaşık 40 ton atık çıkarıldığını bildirdi. Temizlik sırasında doğal yaşam alanlarını korumaya özen gösterdiklerini vurgulayan Dolgun, şöyle konuştu: "Samandağ sahili, caretta carettaların, deniz kaplumbağalarını yaşam alanı. Bazı STK ve ilgili kurumların bir kısmından olumsuz tepki alıyoruz. Tabi biz caretta carettaların yaşam alanlarını koruyarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla beraber yine bazı STK'lardan Hatay'ın turizm potansiyeline sahip sahilini temizlediğimiz için destek alıyoruz. Yapılan çalışmalarla hem yerli hem yabancı turistlerin kenti daha rahat gezmelerini sağlayarak, turizm açısından bir potansiyel kazandırmayı hedefliyoruz."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Samandağ sahili kirlilikten kurtarılıyor
  • 12.07.2015 11:43

Samandağ sahili kirlilikten kurtarılıyor

Kel Dağı eteklerinden başlayıp, Musa Dağı eteklerine kadar uzanan 14 kilometreli ...

Bakanlık kıyıları çöpten kurtarıyor!
  • 12.01.2015 13:36

Bakanlık kıyıları çöpten kurtarıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denize kıyısı bulunan 27 şehir için hazırladığı ç ...

Caretta carettalar Samandağ Sahili'nde!
  • 30.06.2012 13:48

Caretta carettalar Samandağ Sahili'nde!

Yeşil deniz kaplumbağaları (Chelonia Mydas) ve caretta carettalar, Hatay'ın Sama ...