maritbet girişmaritbet
Sakin Şehir Taraklı’da turizm her geçen gün gelişiyor!

Sakin Şehir Taraklı’da turizm her geçen gün gelişiyor!

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan ve Osmanlı mimarisi evleriyle ünlenen Taraklı'da turizm sektörü her geçen gün gelişiyor

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan ve Osmanlı mimarisi evleriyle ünlenen Taraklı'da turizm sektörü her geçen gün gelişiyor.

Türkiye'nin Sakin Şehirleri (Cittaslow) arasına katılan Taraklı'da turizm sektörü de hayat bulmaya başladı. Yıllara direnen Osmanlı mimarisi evleri, asırlık çınarları, eski çeşmeleri ve otantik Arnavut kaldırımlarıyla tarihi bir görünüme sahip Taraklı'ya gelen ziyaretçi sayısı gün geçtikçe artıyor.

Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin turizm merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

''Yakında daha fazla ziyaretçiyi ağırlayacağız'' diyen Özkaraman, bu şekilde ilçe ekonomisinin turizmle canlanacağını söyledi.

Özkaraman, ilçedeki tarihi Orhangazi ve Yunuspaşa çarşılarının ve Osmanlı mimarisi evlerin restore edildiğini ifade etti.

İlçenin yıllardır bakir kaldığına dikkati çeken Özkaraman, ''Bu zenginliklerimizi gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eski evlerimiz nefes alıyor ve biz onları yaşatmak için mücadele edeceğiz. Taraklı, kültür, doğa ve sağlık turizminin yeni adresi olacak. Enerjimizi bu yönde harcamaya devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

İzzettin Kömürcü / Mehmet Özcan-AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Sakin Şehir Taraklı’da turizm her geçen gün gelişiyor!
  • 01.04.2013 13:06

Sakin Şehir Taraklı’da turizm her geçen gün gelişiyor!

Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan ve Osmanlı mimarisi evleriyle ünlenen T ...