maritbet girişmaritbet
Rus ve Katarlılar yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi!

Rus ve Katarlılar yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi!

2017 yılında yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları meyvesini verdi, Rus ve Katarlı yatırımcılar termal turizm yatırımı için Türkiye'yi tercih ediyor.

Türk kaplıcalarına yabancıların ilgisi her geçen gün artarak sürüyor. 2017 yılında yapılan tanıtım kampanyalarının sonuçları alınmaya başlandı. Özellikle Rus ve Katarlı turistler Türkiye'ye büyük ilgi gösterdi. Katarlılar Türkiye'de yatırım için de gün sayıyor.

Kaplıca cenneti Türkiye'ye yabancı ilgisi her geçen gün artıyor. Katar ve Rusya'daki tanıtım faaliyetlerinde beklentilerin çok üstünde dönüş elde edildi. Yeni Şafak Gazetesi'ne termal turizmini değerlendiren Termal Sağlık Turizm Derneği (TESTUD) Başkanı Yavuz Yılık, Türkiye'deki termal kaynaklara yabancı ilgisinin her geçen gün arttığını söyledi. Yılık, Türkiye'nin termal zenginliğini yurt dışında çok sayıda noktada tanıtımını yaptıklarını ifade etti. Bu çalışmaların karşılığının alınacağını anlatan Yılık, özellikle Katar ve Rusya'daki tanıtım faaliyetlerinde beklentinin çok üstünde dönüşler elde ettiklerini söyledi.

10 MİLYAR DOLARLIK KATAR YATIRIMI

Katar'da yaptıkları görüşmelerde Katarlı yatırımcıların Türkiye'de 10 milyar dolarlık termal sağlık turizmi yatırımı yapmak istediğini anlatan Yılık, “Bu potansiyele sahip bölgelerimizde sektör temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Nisan ayında Katar'dan gelecek heyetle incelemelerde bulunacağız. Heyetin burada yapacağı görüşmeyi önemsiyoruz" dedi.

Aldıkları olumlu verileri ve talepleri Sağlık, Kültür ve Turizm Bakanlıklarının yanı sıra, yerel yöneticiler ve sektör temsilcileri ile geçtiğimiz günlerde masaya yatırdıklarını anlatan Yılık, “Ülke insanımız tarafından iyi bilinmesine karşın, yoğun kullanılmayan termalimizi yabancılar şifa, arınma ve rahatlama kaynağı olarak görüyor” dedi. Dünya termal tesis pazarının yaklaşık 700 milyar dolara ulaştığını anlatan Yılık, Avrupa'nın en zengin termal kaynaklarına sahip olmasına karşın Türkiye'nin 267 tesisiyle termal turizmden yılda sadece 691 milyon dolarlık gelir elde ettiğinin altını çizdi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rus ve Katarlılar yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi!
  • 21.04.2018 09:50

Rus ve Katarlılar yatırım için rotayı Türkiye'ye çevirdi!

2017 yılında yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları meyvesini verdi, Rus ve Katar ...

'Türkiye, Araplar için termal turizmin üssü olacak'
  • 05.04.2018 10:05

'Türkiye, Araplar için termal turizmin üssü olacak'

TYDTA Körfez Ülkeleri Temsilcisi Mustafa Göksu, Araplar, termal turizmi çok sev ...