maritbet girişmaritbet
Rixos, misafir sayısını yüzde 30 artırdı bu yıl yeni rekor bekliyor

Rixos, misafir sayısını yüzde 30 artırdı bu yıl yeni rekor bekliyor

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, bu yıl otellerindeki konaklama sayısının yüzde 30 arttığını söyledi. Rixos Sungate Genel Müdürü Cem Uzan ise 'Bu yıl turizmde 2008'deki rekorun kırılacağını düşünüyorum' dedi

Rixos Hotels Markadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Başak Erel, 2000'de kurulan ve Türkiye, Hırvatistan, Kazakistan, Ukrayna, Libya gibi farklı ülkelerde 7 lüks resort ile 5 şehir oteline sahip olan Rixos Hotels'in 'her şey dahil' konseptiyle kalite ve lüksü başarlı bir şekilde birleştirdiğini anlattı. Bu yıl misafir sayılarının yüzde 30 arttığına dikkat çeken Erel, turizmde çeşitlilik hedefiyle 2011'de Bodrum'daki tesisin oda-kahvaltı konseptine dönüştürüleceğini kaydetti.  Rixos Hotels, Bodrum ve Antalya'dan Konya'ya, Kazakistan ve Hırvatistan'dan Mısır'a kadar dünya çapında 12 otelle hizmet veriyor. Mart 2010'da açılan Rixos Al Nasr Tripoli Rixos'un yurtdışı yatırımlarının sonuncusu. Bu yıl Premium Bodrum ve 2010 yılında gruba dahil edilen Lares ise, Türkiye'de grubun en yeni yatırımları olma özelliğini taşıyor. Tüm bu yeni yatırımlarla birlikte Rixos Hotels'in bu yıl yatak kapasitesi 6 bine çıktı.


GUCCI VE PRADA DA GİREBİLECEK
Başak Erel, yakın dönemde Rixos bünyesindeki Türk restoranlarını da markalaştıracaklarını ve bu marka ile hem şehir hem de resort otellerinde hizmet vereceklerini açıkladı. Her şey dahil lükse yeni hizmetler de ekleyeceklerini dile getiren Erel, 'Örneğin Gucci, Prada ve Armada Cafe gibi lüks markalar bile Rixos'un her şey dahil hizmeti içerisine girebilecek' dedi. Sektör hakkında da bilgiler veren Erel, 'Ülkemiz turizm geleceğinin şekillenmesinde kongre, sağlık, yat, eko turizmi ve lüks hizmet sunumu ggibi konseptlerin öne çıkması bekleniyor' diye konuştu.

Verimli sezon beklentileri de yukarı taşıdı
Rixos Sungate'in Genel Müdürü Cem Uzan ise bu yıl turizm sezonundan son derece memnun olduklarını belirterek, 'Bizim açımızdan bu sezon verimli geçiyor. Önümüzdeki dönem için de yüksek beklentilerimiz var. Genel itibarıyla 2008 sektörümüz açısından rekor yılıydı. Ben bu yıl 2008'in geçileceğini ve 2010'un turizm açısından yeni bir rekor yılı olacağını düşünüyorum' dedi.

17 bin çalışanın 4 bini bizde!
12 otelde yaklaşık 6 bin kişiyi istihdam ettiklerini belirten Erel, bu sayının her yıl arttığını belirtti. Erel '2008'de 1.951 olan çalışan sayımız, 2009'da yaklaşık yüzde 67 artarak 3.257 olmuş ve 2010'da da yaklaşık yüzde 78 artmıştır. İşsizlik sorununun olduğu bu dönemde bu istihdamı sağlayan bir grup olarak mutluyuz. Rusya, Fransa, Tunus, Tayland ve Hollanda vatandaşlarının da olduğu 18 ülkeden çalışanımız bulunmaktadır' dedi.  Erel, TUROFED'e göre Türk turizminde yaklaşık 17 bin kişilik kayıtlı istihdam bulunduğunu, bu rakamın içinde Rixos otellerindeki çalışan sayısının ise 4 bin kişi olduğunu söyledi.

RIXOS
M.Ö 1.000 yılında Perge şehrinin 7 kahraman kurucusundan
biri. Grup da ismini buradan almış.

 

 

Kaynak: AKŞAM

  • Etiketler:

Yorum Yaz