maritbet girişmaritbet
Richmond Pamukkale 5 yıldız oldu!

Richmond Pamukkale 5 yıldız oldu!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'deki termal otel 5 yıldızlı oldu.

Ümit Yaşar Atalay, binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle UNESCO tarafından ‘Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde bulunan otelin, yenilenen haliyle hizmede açıldığını kaydetti.

Atalay, otelin dış cephesinin elden geçirildiğini belirterek, “Thermal'deki bu yenilenme, ilk giriş alanlarından itibaren kendini belli ediyor. Geniş ve ferah lobby, restaurant ve oturma alanları şık mobilyalar ile döşendi. Yeilenen işlemler otelin 315 odasına da yansıtıldı. Yenilenen odalarda bulunan yataklar, oturma grupları ve banyo gibi alanlarda kullanılan malzemeler yeniden seçildi ve uygulandı” dedi.

Atalay, ayrıca kapalı termal havuz bölümünde bulunan fitness center, Türk hamamı, jet duş, macera duşu, sauna ve SPA-Wellness Center'ın da yenilerek kullanıma açıldığını ifade etti. 

Potansiyeli yüksek 

Otelde bulunan Oyun alanlarına basketbol, voleybol, petank, badminton ve mini golf başta olmak üzere yeni oyun alanlarının eklendiğini kaydeden Atalay, Denizli ve özellikle Pamukkale bölgesinin değeri üzerinde durarak, “Yapılan çalışmalar ile turizmin canlılık kazandığı Pamukkale'de bulunan Richmond Pamukkale Thermal, günümüz şartlarına ve misafirlerimizin beklentilere uygun olarak tamamen yenilendi” dedi.
Tüm güzellikleri ve tarihi ile Türk turizminde yerini alan Denizli ve Pamukkale'nin potansiyelini bildiklerini ifade eden Atalay, “Antik dönemden bu yana sağlık turizmi için kullanılan termal suları, Hierapolis antik kenti gibi önemli muhteşem bir tarih hazinesi ve doğa harikası Pamukkale ile sağlık ve kültür turizminde önemli değerlere sahibiz” diye konuştu. 

‘2016 zor olacak'

Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmelere paralel olarak turizm sektörünü 2016 yılında zor bir dönemin beklediğini vurgulayan Atalay, “Örneğin Rus turistlerin iptalleri büyük rakamlara ulaştı. Buna karşın Arap turistler Temmuz ve Ağustos aylarındaki turizm hareketliliğini bir yıla yaydılar. Türkiye tam anlamıyla bir turizm ülkesi. Bu açıdan bakıldığında bir turizm ülkesinin dinamiklerini göstermek zorundayız. En önemlisi tanıtım. Bunun yanında Türkiye kongre turizmi için de yüksek potansiyeline sahip bir ülke. Bunu, özellikle şehir otelciliğinde daha iyi kullanmamız gerekiyor” diye konuştu.

Milliyet

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Richmond Pamukkale 5 yıldız oldu!
  • 24.01.2016 10:18

Richmond Pamukkale 5 yıldız oldu!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'deki termal otel 5 yıldızlı o ...