maritbet girişmaritbet
Regata’nın yerine Park Marine

Regata’nın yerine Park Marine

Ataköy Turizm Kompleksini Özelleştirme İdaresi'nden kiralayan Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ (DATİ) Yatırım Holding, 1990'larda İstanbul'un ünlü mekanlarından biri olan Regatta'yı 16 milyon dolarlık bir yatırımla ‘Park Marine’ adıyla yeni bir kimlikle canlandırıyor


 

Ataköy Turizm Kompleksini Özelleştirme İdaresi'nden kiralayan Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ (DATİ) Yatırım Holding, 1990'larda İstanbul'un ünlü mekanlarından biri olan Regatta'yı 16 milyon dolarlık bir yatırımla ‘Park Marine' adıyla yeni bir kimlikle canlandırıyor.

1990'larda İstanbul'un en popüler eğlence mekanlarından biri olan ve o tarihlerde daha çok asayiş olayları ile gündeme gelen Ataköy Regatta, yeni bir kimlikle canlanıyor. 2005 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 200 milyon dolar bedelle içerisinde şu anki Sheraton Otel, Galleria Alışveriş Merkezi ve Ataköy Marina'nın da yer aldığı Ataköy Turizm Kompleksi'nin 33 yıllık üst işletme hakkını satın alan Denizciler Ataköy Turizm ve İnşaat AŞ (DATİ) Yatırım Holding, Ataköy Marina içinde eskiden Regatta olarak faaliyet gösteren tesisi, Park Marine adıyla yeni bir kimlikle hizmete açmaya hazırlanıyor.

DATİ Holding, bunun için ilk adımı, Ataköy Marina'nın içerisinde yer alan ve daha önce Holiday Inn adıyla hizmet veren, dört blokta yaklaşık 180 odanın yer aldığı butik oteli yıkarak atacak. Bunun yerine de yeni bir apart otel ve rezidans dairelerin olacağı bir projeyi hayata geçirecek. Yaklaşık 50 milyon dolara mal olması öngörülen projeye 2011'in ikinci yarısında başlamayı planladıklarını ifade eden DATİ Yatırım Holding Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ulvi Süvarioğlu, “14 bin metrekare arsa üzerine kurulu olan bu eski oteli tamamen yıkacağız. Projenin mimari çalışmaları devam ediyor” dedi. 

Ekimde yeni kimlik
İçerisinde restoran, kafe, rezidans ve eğlence alanlarının yer alacağı yenileme projesi, Tabanlıoğlu Mimarlık'ın imzasını taşıyor. 16 milyon dolar yatırımla hayata geçirilecek olan Park Marine projesinin önümüzdeki ekim ayında hayata geçmesi planlanıyor.
 
Ulvi Süvarioğlu, Regatta'nın yer aldığı bölge için dört yıldan beri ciddi hukuk mücadelesi verdiklerinin altını çizdi. Süvarioğlu, toplam 15 bin metrekare alanda hayata geçecek Park Marine projesinin yıllık getirisinin asgari 3 milyon dolar, maksimum 5 milyon dolar olarak hesaplanan Park Marine'nin kendisini 3,5 yıl içinde amorti edecek şekilde planlandığını söyledi.
 
Projenin, yaklaşık olarak 15-16 bin metrekarelik bir alandan oluştuğunu ifade eden Süvarioğlu, bu konuda şu bilgileri verdi:
“Park Marine'in, marina tarafına bakan bölümlerinde restoran, cafe, yat konseptine uyacak dekorasyon ve tekstil mağazaları yer alacak. Örneğin; House Cafe, Cafe Nero ve Midpoint ile el sıkıştık. Bunun gibi diğer birçok restoran ve cafe zinciri ile de görüşmelerimiz sürüyor.  
 
Ayrıca, projede 15-20 daireli bir butik rezidans da olacak. 50-60 metrekareli dairelerden oluşacak bu rezidansta ayrıca 500 metrekare büyüklüğünde tek bir daire yer alacak. Rezidans daireleri, marinanın müşterilerine 3 ve 6 aylık dönemler halinde kiralayacağız.”

Denizciliğin duayenleri kurdu
Aralarında Şadan Kalkavan, Fuat Miras, Gündüz Kaptanoğlu, Eşref Cerrahoğlu ve Metin Kalkavan gibi denizcilik sektörünün tanınmış isimlerinin bir araya gelerek kurdukları DATİ Yatırım Holding, 2005 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 199 milyon 97 bin dolar karşılığında içerisinde bugünkü Sheraton Otel, Galleria Alışveriş Merkezi ve Ataköy Marina'nın da yer aldığı Ataköy Turizm Kompleksi'nin 33 yıllık üst işletme hakkını satın aldı. 60 ortağın yer aldığı şirkette, ortakların hisse oranı yüzde 9'u geçemiyor.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz