maritbet girişmaritbet
Rebis Bodrum, 1 Nisan'da açılıyor

Rebis Bodrum, 1 Nisan'da açılıyor

Bardakçı Koyu’nda 350 milyon euroya inşa edilen Rebis Bodrum’un oteline iki ABD’li işletmeci talip oldu. Restoranı da Hakkasan işletmek istiyor.

Türkiye'de her türlü saldırıya rağmen sağlanan ekonomik istikrar, rekor büyüme oranları ve turizmdeki potansiyel Bodrum'u adeta dünya devlerinin üssü yaptı. Four Seasons, Banyan Tree, Swissotel, Mandarin derken, Hakkasan ve Hilton'un yeni markası Curio da Bodrum'u radarına aldı. Geçtiğimiz günlerde Emrağ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Emrağ ile bir araya geldim. Gümbet'te yaklaşık 350 milyon euroya mal olan Rebis Bodrum projesini gezdim. Emrağ, Rebis Bodrum'daki otele de ABD'den talipler olduğunu söyledi. Hatta Florida merkezli ABD'li bir grup o kadar istekliymiş ki perşembe telefon açıp, ertesi gün soluğu Bodrum'da almış. Çok uğraşmama rağmen Kadri Bey isim vermedi. Ancak biraz araştırınca bu grubun Setai olduğunu öğrendim. Yakında o mu değil mi öğreniriz. Gelelim Kadri Emrağ'ın anlattıklarına...

-Bodrum yerli ve yabancı yatırımcının gözdesi... Nedir bu ilginin sebebi?

Bodrum uluslararası bir turizm cenneti ve eğlence merkezi. Hareketli sosyal hayatı kadar doğal güzelikleri de var. Akdeniz çanağında Cannes, Nice ve Saint Tropez denilince herkes oturuşunu değiştirip 'vay be' der. Fakat Bodrum bu bölgelere kıyasla açık ara önde. Ayrıca buralar artık doyum noktasına ulaştı. Bodrum ise henüz gerçek değerine ulaşamadı.

-Fiyatlar çok mu yükseldi peki?

15 yılda nüfus 200 bine yaklaştı. 2023'te bu rakamın 400 bin olacağı öngörülüyor. Şimdiden şunu söyleyebilirim. Bodrum'da iki yıl içinde Bodrum'dan mülk almak çok daha zor olacak.

-Rebis Bodrum Luxury Hotel&Residences projesi bitti mi?

Bodrum merkeze çok yakın, Bardakçı Koyu'nda bir proje. Benzetme yapmam gerekirse, Rebis Bodrum, aslında Da Vinci'nin tabloları gibi. Toplam inşaat alanımız yaklaşık 45 dönüm. Projede toplam 74 oda ve 23 villa var. Restoranlar, SPA merkezleri ve fitness salonu... Projemizin sahili 200 metre. Burada tekne bağlama ruhsatı da bulunacak. Yaklaşık 35-40 yatlık bir yanaşma iskelesi inşa edeceğiz. Tüm bu detaylarla birlikte yaklaşık 350 milyon euroluk bir proje Rebis Bodrum.
 
-Villalardan kaçı satıldı?

6 villa satılık. İki tanesini sattık, 4 tanesi de sattıktan sonra kalanı otel konseptinde olacak. Rezidans fiyatları 3.2 milyon ila 5 milyon euro arasında değişiyor.

1 NİSAN 2018'DE AÇILIYOR

-Açılış tarihini belirlediniz mi? 

1 Nisan 2018'de hizmete gireceğiz.

-Otel için nasıl ilerleyeceksiniz? 

Görüşmelerimiz devam ediyor. Hilton Grubu Curio by Hilton markası ile Bodrum'a girmek istiyorlar. İsmini vermeyeceğim ama ABD'li bir otel zinciri daha ilgileniyor. Bu firmanın Rebis'e yatırım yapması enteresan olabilir. Biz Hilton'la görüşmeleri toparladık, ertesi gün bu ABD'li firmanın yetkilileri apar topar bize geldi. ABD'deki merkezi arayıp, grubun başkan yardımcısı ile beni konuşturdular. O da bana 'Bir hafta içinde imza atmayın, ben oraya geliyorum' dedi. Adam Florida'da. Ben de 'Bir hafta bekleyeceğim' dedim, ertesi gün unuttum. Perşembe günü telefon açıp 'Yarın İstanbul'a inip ilk uçakla Bodrum'a geleceğiz, cumartesi döneceğiz' dediler ve geldiler. Hatta yan tarafta başka bir yer daha var. 1.5 milyar dolarlık bir iş potansiyeli var. Onunla birlikte 600 milyon dolar civarında maliyet çıkarttım, parayı getirmeye uğraşıyorlar. Bir ABD'linin bunu yapması Bodrum'u ve Türkiye'yi uçurur.

HAKKASAN RESTORANA TALİP

-Restoranı otele mi bırakacaksınız yoksa özel bir markaya verecek misiniz? 

Restoranımız da gerçekten tüm proje gibi benzersiz olacak. Kale manzaralı. Şu an için değerlendirmelerimiz devam ediyor. Türkiye'ye daha önce gelmemiş çok özel bir marka talepte bulundu. Hakkasan talip oldu.

-Müteahhitliğe ne zaman başladınız? Ne zamandır Bodrum'dasınız?

Çocukluğum İstanbul-Kapalıçarşı'da geçti. Müteahhitliğe ise 1994'te başladım. 23 yıldır sektördeyim. İstanbul'da Florya ve Yeşilyurt'ta projeler gerçekleştirdik. 2005'ten bu yana şirket merkezimiz Bodrum'da.

BÜROKRASİ ELİ KOLU BAĞLIYOR

-Türkiye ekonomisi nasıl gidiyor sizce? 

Bazı işadamlarını dinlerseniz "Türkiye patlayacak" diyor. Bomba mı ne patlayacak ya... 80 milyon nüfusumuz var, hiçbir şey olmaz. Herkesin yurtdışından ev aldığını, paralarını götürdüğünü söylüyorlar. Bunu manipüle eden de FETÖ alçağı... Biz işadamı olarak buradayız, yatırımımızı ülkemize yapıyoruz.

-Yatırımcıların birçoğu bankalar ve bürokrasiden şikayet ediyor. Sizin de başınıza böyle şeyler geldi mi? 

Türkiye'de bürokrasi halen yatırım yapanın canına okuyor. Bakana anlatıyoruz, onun dahi eli kolu bağlı. Cumhurbaşkanımız talimat veriyor, yine olmuyor. Alt kadrolar işi yavaşlatıyor, yokuşa sürüyor veya engelliyor. Cumhurbaşkanımız hangi biriyle uğraşsın? Oteli bitirdim, sahilde deniz kenarına kira istediler. Bedelini yatırdım, plan yok. Yabancı yatırımcıyı da bu bürokrasi yoruyor. Peki bürokrasi ne zaman biter? Memurun muhakemat kanunu çıktığı zaman biter. Keza bankalar da öyle...yatırım yapacaksın yüksek faizle ya da bankacının insafıyla boğuşuyorsun.

Sabah

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Rebis Bodrum projesinin tanıtım filmi yayında!
  • 21.07.2017 10:40

Rebis Bodrum projesinin tanıtım filmi yayında!

Emreğ İnşaat imzası taşıyan Rebis Bodrum projesinin tanıtım filmi emlaktasondaki ...

Rebis Bodrum, 1 Nisan'da açılıyor
  • 07.10.2017 11:27

Rebis Bodrum, 1 Nisan'da açılıyor

Bardakçı Koyu’nda 350 milyon euroya inşa edilen Rebis Bodrum’un oteline iki ABD’ ...