maritbet girişmaritbet
Raffles, İstanbul’a Zorlu Center ile geliyor

Raffles, İstanbul’a Zorlu Center ile geliyor

Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini “premium luxury” otel markası Raffles Hotel & Resorts’dan yana kullandı.

Dünyanın en ünlü markalarına ev sahipliği yapmaya hazırlanan Zorlu Center içinde yer alacak otel için tercihini “premium luxury” otel markası Raffles Hotel & Resorts'dan yana kullandı. Condé Nast Traveler ve Travel & Leisure'ın ödüllerinin sahibi olan Raffles, 2012 yılının son çeyreğinden itibaren Zorlu Center'da hizmet verecek.

Türkiye'nin ilk ve tek 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center'da faaliyet gösterecek premium otel markası, 11 Mayıs 2011 günü düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

Eşsiz Boğaz manzarası ile iş, finans, eğlence ve sanat çevrelerini bir araya getirecek Zorlu Center; dünyanın önde gelen yayınlarından Condé Nast Traveler ve Travel & Leisure'ın ödüllerinin sahibi Raffles'ı bünyesine katıyor.

“Kişiye özel hizmet” anlayışı ile “imkansız” kelimesi yer almayacak

2012'nin son çeyreğinde Raffles İstanbul Zorlu Center ismiyle hizmet vermeye başlayacak otel,  “kişiye özel hizmet' anlayışı ile İstanbul'da lüks konseptini adeta yeniden konumlandıracak.

Her misafirine, kişiye özel hizmet görevlisi (butler) tahsis etmek gibi premium hizmetleri olacak Raffles İstanbul Zorlu Center, İstanbul'un en iyi oteli olma anlayışı ile hizmet verecek. Raffles İstanbul Zorlu Center'ın “Premium luxury” hizmet anlayışında “imkânsız” kelimesi yer almayacak.

Raffles İstanbul Zorlu Center'ın bir başka özgünlüğü ise yaklaşık 3 bin metrekarelik dünya çapındaki SPA'sı. Dönüşüm felsefesini benimseyen Raffles SPA, bu düşünceyi filizden çiçek açma aşamasına kadar ilerleyip çiçeğiyle kendini suyun dışına ve güneşe doğru atan bir lotus çiçeğiyle simgeliyor. Ayrıca Raffles İstanbul Zorlu Center da logosunu markanın diğer otellerinde olduğu üzere, gezginlere iyi haber müjdesi getirdiğine inanılan, Doğu-Batı ekseninde pusula hizmeti veren ve bu özellikleriyle emsalsiz kabul edilen yelpaze palmiye ağacından alıyor.

Raffles'ın Zorlu Center'da kurgulanmakta olan yeni adresinde “Business & Leisure” konseptinde olması ve markanın diğer otellerinde olduğu gibi geleneksel özelliklerini koruyarak İstanbul'un tarihi ve karakteristik özelliklerini yansıtması hedefleniyor.

Yatırım maliyeti 175 milyon doların üzerinde…

Arazi değeri dışında yaklaşık 175 milyon doların üzerinde yatırımla hayata geçirilecek Raffles İstanbul Zorlu Center'da, toplam 180 odanın 130'u standart, 50'si süit olacak. İstanbul'un eşsiz güzelliğinin; rahat, konforlu ve lüks bir şekilde yaşanabilmesi için odaların büyüklüğü ortalamanın üzerinde tutularak standart odalar minimum 65 metrekare, süitler ise maksimum 370 metrekare olarak tasarlandı.

Seçkin etkinliklere ev sahipliği yapabilmesi için 1,200 kişilik balo salonu bulunacak Raffles İstanbul Zorlu Center'da, 2 çok özel restoran ile barın yanı sıra, açık ve kapalı havuzlar ile helikopter pisti yer alacak.

Raffles İstanbul Zorlu Center'ın ayrıcalıklı misafirleri, fonksiyonlar arası doğrudan geçişlerin bile düşünüldüğü projede yer alan Performans Sanatları Merkezi ile de İstanbul'un en özel etkinliklerinin yanı başında yer alma fırsatı yakalayacak. Londra ve Broadway'de gösterimi gerçekleşen dünyaca ünlü müzikallerin eş zamanlı sergilenmesini sağlayacak Performans Sanatları Merkezi, otel misafirleri için İstanbul'un farklı bir bölgesinde bulamayacakları eşsiz deneyimler için en yakın adres olacak.

Dünya genelinde 9 adet olan ve her birinin ayrı hikâyesi bulunan  “premium luxury” otel markası Raffles Hotels & Resorts; Raffles, Fairmont ve Swissôtel markaları altında 98 otel ve resort ile faaliyet gösteren, aynı zamanda Fairmont ve Raffles markasıyla rezidans, malikane ve lüks özel rezidans kulüp gayrimenkullerinin işletmeciliğini yapan FRHI Holding'e bağlı bulunuyor. Raffles Hotels & Resorts'un İstanbul haricinde 4 oteli de önümüzdeki dönemde Maldivler, Endonezya, Filipinler ve Çin'de faaliyete geçmeye hazırlanıyor.

“Raffles ile anlaşma imzaladık”

Raffles Hotels&Resorts ile gerçekleştirdikleri işbirliğinden büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu, şunları söyledi:

“Zorlu Center, Türkiye için bir ilkti. Bu yüzden Zorlu Center'de yer alacak premium otel markasının da ülkemiz için bir ilk olmasını istedik. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Raffles, İstanbul ve Türkiye'ye ilk kez Zorlu Center ile giriş yapıyor. İstanbul'a yakışır nitelikteki bu çok özel premium marka; 124 yıllık tecrübesiyle7 ülkedeki 9 otelinde faaliyet gösteriyor. Yatırım yapacağı ülkeyi titizlikle seçen Raffles‘ın Zorlu Center'da yer alması, bizim için ayrıca mutluluk ve gurur kaynağı. Otelimizle İstanbul'un dünya turizminde başkenti olmasına katkıda bulunmak, artık en önemli misyonumuz olacak.”

Zorlu, “Neden Raffles” sorusunu ise şöyle yanıtladı:

“Zorlu Center ile İstanbul kadar eşsiz, İstanbul kadar benzersiz bir projeyi hayata geçirdik. Seçeceğimiz premium otel markası da bu değerlere uygun olmalıydı. Çünkü Türkiye'de ilk defa rezidans, Performans Sanatları Merkezi, alışveriş merkezi, otel ve ofisten oluşan 5 fonksiyonu bir araya getirerek, adeta yeni bir ‘kent meydanı'  yarattık. Otelimiz de bu kent meydanının en önemli unsuru olacağı için pek çok özel marka ile görüştük. Hepsinin güçlü olduğu özellikler vardı.  Zorlu Center'da yer alacak premium otel markası da bu standartlara yakışmalı, bu kent meydanın parçası olarak kendinden değer katmalıydı. Görüşmeler ilerledikçe, Raffles'ın aradığımız değerlerin tamamına sahip olduğunu gördük. Sahip olduğu kalite, lüks ve konforun yanı sıra, yönetim ve hizmet kalitesi bizi etkileyen unsurların başında geldi. Raffles İstanbul Zorlu Center “kişiye özel hizmet' anlayışı ile, İstanbul'da lüks konseptini adeta yeniden konumlandıracak.” 

Türkiye'nin dünya ekonomisi, özellikle İstanbul'un da dünya turizminde yükselen değer olduğunu ifade eden Raffles Hotels&Resorts Başkanı John Johnston, İstanbul'u büyüme planlarına dâhil etmelerinde Zorlu Center projesinin etkili olduğunu söyledi.

Farklı kültürve tarzların şaşırtıcı bileşimi sayesinde, Raffles ailesinde yer alan otellerin her birinin kendine özgü bir kişiliğe, kendi hikâyesine ve kendine has bir mekan duygusuna sahip olduğunu vurgulayan Johnston, şöyle konuştu:

“Ödüllü bir proje olan Zorlu Center ile ödüllü bir otel markası olan Raffles; misafirlerin iş, konaklama, alışveriş, yaşam, müzik ve sanatın keyfine varmak için geldiği bir konseptte ve yeni bir kent meydanında buluşuyor. İstanbul'un bu yeni kent meydanı aynı zamanda dünyanın her yerinden insanlar için yeni bir destinasyon haline geliyor. Zorlu Center hem fonksiyon hem de tasarım açısından anıtsal niteliklere sahip olacak ve bu da bizim otellerimizde bulunabilecek bir özellik. Sanatın ana unsur olduğu bir geliştirme projesinde yer almak bizim sanat, kültür ve mekan ruhuna verdiğimiz önemi bir kere daha vurguluyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İstanbul Havalimanı, dünyanın "en iyi havalimanı" seçildi
  • 05.10.2022 13:49

İstanbul Havalimanı, dünyanın "en iyi havalimanı" seçildi

Seyahat dergisi Conde Nast Traveler'ın okuyucuları, İstanbul Havalimanı'nı "düny ...

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!
  • 20.07.2022 16:37

Togg, akıllı otomobilini Zorlu Center'da görücüye çıkardı!

Zorlu Center Levazım Girişi’ndeki alanda sergilenmeye başlanan ve Togg’un gelece ...

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı
  • 14.12.2021 16:44

Zorlu Center, Sıfır Atık Belgesi aldı

Zorlu Center, kurduğu Sıfır Atık Yönetim Sistemi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlı ...

THY, dünyanın en iyi 3 hava yolundan biri seçildi
  • 07.10.2021 11:00

THY, dünyanın en iyi 3 hava yolundan biri seçildi

Dünyada en fazla okunan seyahat ve gezi dergileri arasında bulunan Conde Nast Tr ...

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyilerinde ikinci sırada!
  • 06.10.2021 10:24

İstanbul Havalimanı dünyanın en iyilerinde ikinci sırada!

Dünyanın en iyi havalimanlarından biri olmanın ötesine geçerek yolculara benzers ...