maritbet girişmaritbet
Polateli-Şahinbey OSB'ye 17 kat yatırımcı!

Polateli-Şahinbey OSB'ye 17 kat yatırımcı!

Kilis'te beklendiği Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcı ilgisi umut veriyor.

Suriye sınırındaki terör örgütlerince gerçekleştirilen saldırılar nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntıların yaralarını sarmaya çalışan Kilis'te, Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne beklenenin 17 katı yatırımcının ilgi göstermesi kent için umut oldu. 

Suriye'de iç savaşın başladığı günden bu yana nüfusundan daha çok sığınmacıya ev sahipliği yapan ve önce terör örgüt DEAŞ, ardından da YPG/PKK'nın saldırılarına maruz kalan Kilis, ekonomik olarak yaşadığı sıkıntıları aşmaya çalışıyor. 

Bakanlar Kurulunca, 31 Aralık 2017 öncesindeki vergi ve sosyal güvenlik prim borçlarının 31 Aralık 2018'e kadar ertelenmesi Kilis ticari hayatına nefes aldırırken, umut veren başka bir gelişme de Polateli ilçesine kurulacak organize sanayi bölgesinde yaşandı. 

Kuruluş çalışmalarının sürdüğü Polateli-Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için yatırımcılar adeta birbiriyle yarıştı.

Yıl içerisinde arsa tahsislerinin yapılması beklenen organize sanayi bölgesi için, Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO), büyüklükleri 50 ila 800 dönüm arasında değişen 110 civarında fabrika parseli planladı. Ancak parsellere beklenenin yaklaşık 17 katı talep geldi ve başvuru sayısı bin 900'ü aştı. Başvuruların sürdüğü organize sanayi bölgesi, faaliyete geçtiğinde 75 bin kişiye iş umudu olacak.

"Polateli tam bir cazibe merkezi olacak"

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organize sanayi bölgesi projesi için 2013'te başvuru yaptıklarını anımsattı. 

O günden bu yana terör örgütlerinin kentte yaşattıkları tüm olumsuzluklara rağmen önemli aşamalar kaydedildiğini ifade eden Öndeş, 13 milyon metrekare alan üzerine kurulacak organize sanayi bölgesi alanının tescillendiğini vurguladı. 

Öndeş, alandaki jeolojik etüt çalışmalarının tamamlandığını, parselasyon işlemlerinin ise devam ettiğini belirterek, bölgeye büyük bir trafo merkezinin kurulması için çalışmaların sürdüğünü anlattı. 

Yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanacak parselasyon işlemlerinin ardından altyapı çalışmalarına başlanacağını ifade eden Öndeş, şöyle devam etti:

"Altyapı ihalesinin ardından arsa dağıtımına başlamayı planlıyoruz. Şu an için yatırımcılardan yoğun ilgi görüyoruz. Hatta dün Gaziantep'ten gelen 2 yatırımcımız daha başvurusunu yaptı. Şu an için bin 900'ün üzerinde müracaat oldu. Bu da mevcut arsanın 17 kat fazlası demek. Suriye'deki olaylar da bittiğinde Polateli tam bir cazibe merkezi olacak ve Kilis'in yanı sıra bölgemizin kalkınmasına öncülük edecek." 

Fabrikalar 2019'da kurulmaya başlanacak

Öndeş, fabrika inşaatlarının da gelecek yıl başlamasını beklediklerine dikkati çekerek, "Kilis'te yaşanan onca olaydan sonra organize sanayi gibi büyük bir yatırımın bu kadar kısa sürede hayata geçirilmesi büyük bir başarıdır. O yüzden başta Valimiz olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ederiz." dedi.

Sadece çevre illerden değil, Türkiye'nin dört bir yanından arsa talebi olduğunu vurgulayan Öndeş, "Takriben başvuruların yüzde 40'ı Gaziantep'ten, geri kalanlar ise İzmir'den İstanbul'a, Ankara'dan Mersin'e kadar her bölgeden talep var. Biz yatırımcılarımıza en kısa sürede arsa tahsislerini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz." diye konuştu.

Öndeş, yatırımcılara 50 ila 800 dönüm arasında büyüklüklerde parseller tahsis edeceklerini belirterek, büyük yatırımcıların kuracağı fabrikalarda 75 bin kişiye de istihdam sağlanmasını beklediklerini sözlerine ekledi. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:34

Kilis'te inşa edilen deprem konutlarının örnek dairesi görüntülendi!

Kilis'te inşa edilen ve Aralık ayı içerisinde teslimatı beklenen konutların örne ...

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!
  • 05.12.2023 17:23

Kilis'te deprem konutları görüntülendi!

Kilis'te 2 bin 340 deprem konutunun yapımı sürüyor. Aralık ayı sonuna kadar 1045 ...

Kilis Deluxe'dan örnek daire görselleri
  • 16.12.2013 16:20

Kilis Deluxe'dan örnek daire görselleri

Kilis'de inşa edilen Kilis Deluxe projesinden örnek daire kareleri ...

Kilis Deluxe'dan proje görselleri
  • 16.12.2013 16:18

Kilis Deluxe'dan proje görselleri

Kilis'de inşa edilen Kilis Deluxe projesinden kareler ...

Beyazıt Öztürk, beyaz eşya reklamından 6 milyon TL alacak!
  • 21.12.2020 10:25

Beyazıt Öztürk, beyaz eşya reklamından 6 milyon TL alacak!

Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk, beyaz eşya firmasıyla yaptığı reklam anlaşması kapsa ...

Afrin Barajı isale hattı tamamlandı
  • 17.08.2020 10:50

Afrin Barajı isale hattı tamamlandı

AK Parti Kilis milletvekili Mustafa Hilmi Dülger, Afrin Barajından yılda 19 mily ...