maritbet girişmaritbet
Pekin Expo'ya Galata Kulesi ve Peri Bacası kuruldu

Pekin Expo'ya Galata Kulesi ve Peri Bacası kuruldu

Türkiye, Pekin’de düzenlenen EXPO 2019 alanına Galata Kulesi ve Peri Bacaları’nı dikti. Türk pavyonu ile hedef, Çinli turist sayısını ikiye katlamak.

Çin'in başkenti Pekin'de küçük bir Türkiye kuruldu. Pekin EXPO 2019'da 2 bin 400 metrekareye yerleştirilen Türk Pavyonu ile Türkiye'yi daha iyi tanıtmak ve iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri canlandırmak hedefleniyor. Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısını 2021'e kadar iki katına çıkarmak da ana hedefler arasında yer alıyor. Burada katılımcılara küçük bir Türkiye turu yaptırdıklarını söyleyen Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Işık Yılmaz Batur, "Pavyonumuz, tarihi ve coğrafi zenginliklerimizin ulaştığı seviyesinin yansıması olarak tasarlandı" dedi. Etkinlik alanına Türkiye'nin en önemli kültürel eserleri Galata Kulesi, Pamukkale Travertenleri ve Peri Bacaları da kuruldu.

16 MİLYON ZİYARETÇİ

100'ün üzerinde ülke ve uluslararası kuruluşun iştiraki ile 16 milyon ziyaretçi beklediklerini belirten Batur, "Başta Çinliler olmak üzere tüm katılımcılara ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Abdulkadir Emin Önen ise Pekin EXPO 2019'un bu sene Çin'de düzenlenen en önemli etkinliklerden biri olduğunu belirtti. Türkiye ile Çin arasında yüksek ilişkilere dikkat çeken Önen, 2018'd Türkiye'yi ziyaret eden Çinli turist sayısının 400 bini aştığını aktardı. Önen, turizmin gelişmesi için, başta iki ülke arasındaki direkt uçuşlar olmak üzere birçok çalışma yapılacağını bildirdi.

Tanıtım toplantısı kapsamında dünyaca ünlü Türk perküsyon sanatçıcı Burhan Öçal ve ekibi de mini bir konser verdi. Türk evleri ve yapılarından oluşan "7 Bölge 7 İklim sokağı" ise ziyaretçileri bekliyor.

  • Etiketler:

Yorum Yaz