maritbet girişmaritbet
Otellerin alternatifi 'villa kiralama sektörü' büyüyor

Otellerin alternatifi 'villa kiralama sektörü' büyüyor

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ogan, villa kiralama sektörünü değerlendirdi.

Son yıllarda otellere alternatif olan villa kiralama sektörü, her geçen gün büyüyor. Türkiye'de son yıllarda daha ekonomik ve sakin ortamda tatil yapmak isteyenlerin kiraladığı villalar, sezonda ağırladığı yaklaşık 300 bin turist ile 120-140 milyon lira arasındaki ekonomik değerle dikkatleri çekiyor.

Türkiye'de yaklaşık 15 yıllık geçmişi olan villa kiralama sektörü, her geçen gün büyüyen rakamlarıyla otellere ve diğer konaklama tesislerine alternatif gösteriliyor.

İnternet üzerinden haftalık ya da aylık kiralanabilen villalar, Türkiye'nin hemen her tatil bölgesinde bulunabiliyor.

Villaların haftalık ya da aylık konaklama ücretleri sezonun yoğunluğuna, konumuna, konaklayacak kişi sayısına göre farklılık gösterebilirken fiyatlar ortalama haftalık 2 bin ile 10 bin lira arasında değişiyor.

"Kalkan'da İngilizlerle başladı"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Ev Turizmi Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Ogan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 15 yıl önce bir İngiliz firmasının Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kalkan Mahallesi'nde 100 civarındaki villayı İngiltere'deki müşterilerine haftalık kiralamasıyla, bölgede yazlık villa kiralama geleneğinin başladığını, bunun Kaş ve Fethiye bölgesinden ülke geneline hızla yayıldığını söyledi.

Ogan, yazlık villa kiralama sektörünün getirisinin fark edilmesiyle birlikte villa sayısının hızla arttığını, hatta bazı bölgelerde arazi sahiplerinin kiralama maksadıyla villalar inşa ettiğini dile getirdi.

"Sektör çığ gibi büyüdü"

Villa kiralama için çok sayıda internet sitesinin kurulduğunu anlatan Ogan, şunları kaydetti:

"Kalkan'da 100 villa ile başladı ilk 1-2 yıl, ondan sonra çığ gibi büyüdü. Balıkesir Ayvalık'tan, KKTC'ye kadar uzandı. Şu an tahminlerimize göre yazlık villa türünde 5 bin civarında villa bu şekilde ev turizmine hizmet veriyor. Ekonomik olması ve otelden daha sakin olması tercihte önemli rol oynuyor. Son yıllarda villalar, 'korunaklıya' döndü, herkes villasında havuzuna girerken dışardan başkasına görünmek istemiyor. Fiyatlar haftalık ortalama 2 bin liradan başlayıp, villanın büyüklüğüne ve donanımına göre 10 bin liraya kadar çıkıyor. 6-10 kişi kalındığında, insanlara cazip geliyor.

Yaklaşık 5 bin villada yaz boyunca 300 bin civarında misafir ağırlanıyor. Haftalık ortalama kiralama ücretinin 2 bin lira olduğunu varsayarsak sezonluk ekonomik büyüklük 120-140 milyon lira arasında değişiyor."

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti
  • 13.10.2022 14:52

Türkiye’yi 8 ayda en çok Alman, Rus ve İngiliz turist ziyaret etti

Türkiye'ye, Uzak Doğu ve Amerika Kıtası ülkelerinden gelen turistler kültür ve ş ...

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı
  • 06.10.2022 16:50

Gastronomi treni ilk seferine Afyonkarahisar'da başladı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) turizme yeni bir ivme kazandırma ...

Ara tatil taleplerindeki artış turizme doping olacak
  • 03.11.2021 16:27

Ara tatil taleplerindeki artış turizme doping olacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, ara tatile yönelik taleplerde bel ...

TOKİ, 1 milyar 589 milyon liralık arsa satıyor!
  • 26.05.2021 13:39

TOKİ, 1 milyar 589 milyon liralık arsa satıyor!

TOKİ, portföyünde yer alan 278 arsayı toplamda 1 milyar 589 milyon 525 bin lira ...