maritbet girişmaritbet
Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı CATHIC İstanbul’da yapılacak

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı CATHIC İstanbul’da yapılacak

Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC) 7-9 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul InterContinental Otel’de düzenlenecek

Turistler Türkiye'yi seviyor, Turizm ikinci yıla hazır, Özel turizm büyümeyi teşvike çabalıyor…

Türkiye'de Turizm sektörü 2010 yılında 22 milyar $ gelir sağladı. Ülkemize gelen yabancıların sayısı neredeyse  % 7,5 artarak 29 milyona ulaştı. Bununla birlikte 2009 yılında dünya sıralamasında en çok ziyaret edilen 7. ülke olması ile Türkiye turizm ve otelciliğinin özel turizm desteği ile 2019 yılı itibariyle 123 milyar $ gelir sağlaması beklenmekte. 2010 yılında Türkiye Golf turizmi tahmini 680 milyon $ getiri sağladı. Ülkemiz Tıp turizminin de önümüzde ki üç yılda  % 16 büyümesi hedefleniyor.

7-9 Şubat 2011 tarihleri arasında İstanbul InterContinental Otel'de düzenlenecek olan “Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı (CATHIC)”nın ortak organizatörü ve Bench Events Başkanı Jonathan Worsley'e göre Türkiye, 2010 yılında 29 milyon turist ağırlayarak analistleri bu yıl için bir artış öngörme noktasında cesaretlendirdi.

Turizm ve otelcilik yatırımı ve atılımına dikkati çekmek için bölgenin ilk forumunda konuşan Worsley şunları söyledi:

“Türkiye turizm atılımı için yeni bir aktif bölgedir. Ülke, eğlence ya da belirli bir amaca yönelik turizm   açısından yatırımcıların ilgisini çekmek için gerekli tüm anahtar özelliklere sahip, çok geniş, farklı ve ilginç. Bununla birlikte talebin karşılanması için altyapının süratle ancak dikkatle güçlendirilmesi gerekmektedir. Türkiye, daha olgun seyahat noktalarına bakıldığında ve ‘ne yapılmalı' fikri dikkate alındığında ‘doğrusunu yapmak' için altın bir fırsat sunuyor.”

Türkiye, 2007 yılıyla karşılaştırıldığında % 13 artışla 2008'de 26,5 milyon turist ve 2009'da 27,3 milyon turist tarafından ziyaret edildi.

Worsley, turizm atılımı fırsatlarının Türkiye çapında olduğunu söylüyor; ancak dikkatin derhal İstanbul, Muğla, Ankara ve aynı zamanda gelişmekte olan ve kilit noktalarda bulunan deniz kıyısındaki yerlere verilmesi gerektiğini ileri sürüyor.

Worsley, 7-9 Şubat tarihlerinde toplanacak “Orta Asya ve Türkiye Otel Yatırım Konferansı”nın Türkiye'deki bu potansiyele tanık olunması ve Türkiye ile Orta Asya Bölgesi'nin gelecekte Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgelerinin gelişimine nasıl katkı sağlayacağının tartışılması amacıyla öncü yatırımcıları ve danışmanları İstanbul'a getireceğini söylüyor. 

  • Etiketler:

Yorum Yaz