maritbet girişmaritbet
Ofton, turizme Kasımpaşa'dan girecek

Ofton, turizme Kasımpaşa'dan girecek

Ofton İnşaat, Kasımpaşa'daki arazisine inşa edeceği 220 odalı otelle turizm sektörüne giriyor. Turizm grubu kuran ve başına Murat Akpınar'ı getiren grup Karaköy ve Şile'de butik yatırımlarla da ilgileniyor

 

Kaynak: Dilek TAŞ / Sabah

Taksim'de Rixos Elysium Suites gibi lüks projelere imza atan Ofton İnşaat, turizm sektörüne de adım atıyor. Yeni kurulan Ofton Turizm Grubu'nun başına ise 17 yıldır turizm sektöründe olan Murat Akpınar getirildi. Akpınar, Ofton İnşaat'ın inşaat sektöründeki başarılarının ardından turizm sektöründe de aynı vizyona sahip olduğunu söyleyerek İstanbul'da şehir otellerine odaklanacaklarını kaydetti.

Akpınar, Ofton'un İstanbul'da şehir merkezinde sahip olduğu arazilerde projeler geliştireceğini ve uluslararası zincir otel markalarıyla işletme anlaşmaları modeliyle büyümeyi hedeflediklerini de söyledi. Ofton Turizm'in ilk otelini Kasımpaşa'daki Piyalepaşa Bulvarı üzerinde sahip olduğu 4 dönümlük arazide inşa edeceğini söyleyen Akpınar, bu yıl içinde başlayacakları yatırımı 2012'de tamamlayacaklarını söyledi.

KARAKÖY'DEN TALEP VAR
Akpınar, Kasımpaşa bölgesinin konumu nedeniyle avantajlı olduğunu söyleyerek İstanbul'daki 4 yıldızlı otel ihtiyacına cevap verecek bir yatırım yapacaklarını kaydetti. Akpınar, otelin işletmesi için Hilton, Marriott ve Wyndham markalarıyla görüşme halinde olduklarını yakında bir anlaşmaya varacaklarını da kaydetti. Taksim bölgesinde 4 yıldızlı otel yatırımlarında hâlâ açık olduğunu, müşterilerin otellerde yer bulamadığını söyleyen Akpınar, "İstanbul'da hâlâ 4 yıldızlı otel kategorisinde açıklar bulunuyor.
 
Biz de yapacağımız yatırımlarla bu açığı kapatmayı düşünüyoruz" diye konuştu. 220 odalı olacak otele 35-40 milyon dolar arası bir yatırım öngördüklerini söyledi. Akpınar, Rixos ve Kasımpaşa yatırımlarıyla birlikte turizm grubunda 120 milyon dolarlık bir yatırım hedeflediklerini söyledi. Kasımpaşa'nın yanı sıra şehir merkezinde başka yatırım fırsatlarını da değerlendirdiklerini anlatan Akpınar, "Karaköy, Tophane bölgesinde de butik otel yatırımları için teklif alıyoruz. Bu bölgeyi de değerlendiriyoruz" diye konuştu. Grubun Şile'de kendi koyu bulunan arazilere sahip olduğunu burada ise orta vadede butik resortlar yapmayı hedeflediklerini kaydeti.
 
'Resort turizmine girmeyiz'
Akpınar, Güney ve Ege'de resort turizmine girmeyi düşünmediklerini söyleyerek "12 aya yayılmış bir turizm ile resort turizmi arasında büyük fark var. Biz turizmde şehir otelciliğinin daha kârlı olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle yatırımımız İstanbul'da olacak' dedi.
 
'Patronların turizmdeki vizyonunu gördüm'
30.10.2010 17 yıldır turizm sektöründe farklı kademelerde çalışan Murat Akpınar, turizme Çırağan Kempinski Oteli'nde stajyer olarak başladı. Ardında Goethe Üniversitesi'nde turizm okuduktan sonra Kempinski Grubu'nun Frankfurt ve Münih'teki otellerinde çalıştı. 1999 yılında ABD Kentucky eyaletinde Hilton'da ziyaret müdürlüğü yaptı. Oradan dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden Seaborn gemilerinde ziyafet müdürlüğü yaparak dünyayı dolaştı. Dubai'deki Jumeirah Oteli'nin içindeki Al Qasar'ın açılışında görev aldı. Ardından sırasıyla Shangai Kempinski Bakü'de ise Ramada ve Park Inn otellerinin açılışında görev aldı. Ardından Türkiye'ye gelen Akpınar son olarak Aşçıoğlu Grubu'nda Genel Koordinatörlük yapıyordu. Akpınar "Ofton'un patronları İsmail Hakkı Altun ve Yusuf Şimşek'in turizmdeki vizyonunundan etkilendim. Ofton'u turizmde uluslararası markalarla büyüteceğiz" diye konuştu.
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz