maritbet girişmaritbet
Nihat Özdemir Arap turistlerden kazanacak

Nihat Özdemir Arap turistlerden kazanacak

Nihat Özdemir'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limak Holding, Mersin'de Ortadoğulu turistlere hitap edecek tesisler kurmanın planlarını yapıyor

 

Nihat Özdemir'in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Limak Holding, Mersin'de Ortadoğulu turistlere hitap edecek tesisler kurmanın planlarını yapıyor. Özdemir, Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi ihalesinden 2 parsel aldıklarını ve 120 milyon dolar tutarındaki turizm yatırımlarına başlamak için alanın bulunduğu yerdeki yol yapım işlemlerinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.
 
Aynı zamanda Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili de olan Özdemir,  ülkeler arasındaki vizelerin kaldırılmasıyla Arap turistlerin Doğu Akdeniz'i tercihlerinde artış yaşandığını ve bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirtti.
Turizm yatırımları kapsamında Antalya'nın Belek ilçesindeki gibi golf sahaları, spor tesisleri, oteller, kongre merkezi ve konferans salonlarının inşa edileceğini anlatan Özdemir, ayrıca, Arap turistlerin ilgi alanlarını çekebilecek yatırımlara da öncelik vereceklerini vurgulayarak, “Tarsus-Kazanlı sahil bandına yapacağımız yaklaşık 120 milyon dolarlık yatırım için proje çalışmalarımız sürüyor. Yöredeki yol yapım işlemleri bitmesi durumunda hemen inşaata başlayıp, en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Yapacakları yatırımlarla bölgenin cazibe merkezi haline gelebileceğine inandıklarını bildiren Özdemir, şöyle devam etti:

“Bölgede her geçen gün artan Arap turist potansiyeli çok iyi değerlendirilmeli. Bu nedenle yapacağımız işlerde Arap turist portresini ön planda tutup, onları memnun edecek yatırımlara ağırlık vereceğiz.”

YÖRENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Yapılacak yatırımlarla Mersin, Adana ve Hatay yöresinin çehresinin değişeceğini kaydeden Özdemir, “Lübnan, Suriye, İran, Irak ve Suudi Arabistan gibi ülkelerden gelecek Ortadoğulu turist buraları mesken tutacak. Böylelikle bütün dünyanın gözü buraya çevrilecek” diye konuştu.
 
Önemli bir turizm potansiyeline sahip Doğu Akdeniz'de şu günlerde yatak kapasitesi sorunu yaşandığını da dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:
“Başta Mersin olmak üzere yöre kesintisiz sahil bandı, el değmemiş tarihi yapıları ve doğal güzellikleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip. Ancak bu zenginlik, henüz istenilen seviyede değerlendirilemiyor. O nedenle içinde benim de yatırımcı olarak bulunduğum bu projeyle yöreye kazandırılacak yaklaşık 10 bin yatak, bugün yaşanan kapasite sorununun da çözümünde etkin rol oynayacak. Bu sayede Ortadoğu'dan gelen insanlar nitelikli konaklama tesisi sıkıntısı çekmeyecek. Dolayısıyla Mersin ve yöresi turizmde hak ettiği payı almaya doğru ilerleyecek.”

Proje kapsamında, Limak Şirketler Grubu'nun yanı sıra Özaltın İnşaat Ltd. Şirketi'ne 4, Peta Mühendislik Sanayi ve Ticaret A.Ş'ye 1, Aram İnşaat Elektrik İthalat İhracat Ltd. Şirketi'ne 1, IC Antbelyat Antalya Belek A.Ş'ye ise 3 parselin tahsis edildiği belirtildi.

Kaynak: Hürriyet
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz