maritbet girişmaritbet
Muhafazakar kesimin en çok seyahat ettiği ülkeler!

Muhafazakar kesimin en çok seyahat ettiği ülkeler!

Tatile çıkma planları yapılırken hiç şüphesiz bazı hassasiyetler tur rotasını belirleyen faktörlerin başında geliyor.

Toplumun her kesiminden insan yoğun çalışma temposunun ardından rahatlamak ve bütün bir yılın stresini atabilmek için kendini dünyanın çeşitli turistik ülkelerine atıyor.

Tur destinasyonları hakkında ilginç bilgiler veren Prontotourblog, muhafazakar seyahat severlerin en çok tercih ettiği ülkeleri sizlere tanıtıyor. Tatile çıkmak konusunda kimse tereddüt yaşamasa da, seyahat edilecek destinasyonlar belirlenirken kimi hassasiyetler ön plana çıkabiliyor. Özellikle dini hassasiyetler yurtdışı seyahatlerinde daha da belirleyici olabiliyor. İşte Küresel İslam Seyahat İndeksi sonuçlarına göre muhafazakârlar tarafından en çok seyahat edilen ülkeler;

TÜRKİYE

Kürsel İslam Seyahat İndeksi verilerine göre, Türkiye muhafazakar Müslümanların seyahat için en çok tercih ettiği ülke. Türkiye içerisinde de en sık tercih edilen destinasyon İstanbul.

Muhafazakarların yurtdışı seyahati için genelde Türkiye'yi tercih etmesinin nedeni ise, hem tarihi ve doğal güzellikleri hem de birtakım hassasiyetleri gözeterek hizmet veren turistik tesisleri. Aynı zamanda ülkenin birçok yerinde çok sayıda ibadethane ve dini öğeleri ön plana çıkaran görkemli yapıların bulunması da belirleyici unsurların başında geliyor.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Son yıllarda ilginç atılımlarla dünyanın en gözde turizm destinasyonları haline gelen Birleşik Arap Emirlikleri, hem İslami kimliği hem de modern turistik aktiviteleri ile ön plana çıkan coğrafyalardan. Bu emirliklerden özellikle Dubai, hem coğrafi yapısı, hem de lüks mimari yapıları, hem deniz, kum, güneş imkânı hem de ucuz alışveriş imkanıyla, tüm kesimlerden yoğun ilgi görürken, özellikle muhafazakarlar tarafından oldukça sık tercih ediliyor. Ülkede Müslüman halkın, İslami kurallara bağlı yaşaması da yine Dubai'yi muhafazakarlar için özel kılan bir başka unsur oluyor.

MALEZYA

Teknolojinin, estetiğin ve modernitenin her geçen gün gelişerek ilerlediği bu ülkenin en güzel yanı, mutlu mesut yaşayan ve yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen halkı.

Bununla birlikte Malezya için doğanın kalbi tabiri çok uygun kalıyor. Muson yağmurlarıyla beslenen ormanlar, bu ülkeyi cennetten bir köşe haline getirmektedir. İbadethanelerin sayısı ve yakınlığı, alkol kullanımının minimum düzeyde olması ve helal gıda dışında herhangi bir gıda ürününün kullanılmaması Malezya'yı muhafazakarlar için özel kılıyor.

MALDİVLER

Söz konusu deniz, kum, güneş olunca sadece muhafazakarlar tarafından değil, toplumun her kesimi tarafından tercihlerin ilk sırasında tutulan Maldivler, hemen herkese bir tatilden daha fazlasını vaat ediyor. Maldiv adalarını özellikle muhafazakarların sıkça tercih etmesinin nedeni ise, bu adalarda bulunan tesislerin özel hayatı gizleyen ve ayrı tutan bir anlayışla düzenlenmiş olması. Maldivler'de bir tatile çıktığınızda isteğiniz doğrultusunda konaklayacağınız tesiste tatiliniz boyunca sizi herhangi birinin görmemesi mümkün olabiliyor. Hatta siz denizde yüzerken dahi isterseniz, kimsenin sizi görmemesini sağlayabiliyorsunuz. Özellikle havuz üstü villalar muhafazakar balayı çiftleri tarafından en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.

SUUDİ ARABİSTAN

Şüphesiz dünya üzerinde muhafazakarlar tarafından en çok tercih edilen ülke Suudi Arabistan. Bu ülkenin muhafazakarlar tarafından oldukça sık tercih edilmesinin yegane sebebi İslam dünyasının en kutsal şehri olması ve buraya yapılan seyahatlerin temel ibadetlerden biri olması.

Sadece ibadet amaçlı yapılan seyahatler geneli oluştursa da İslam mimarisinin en güzel örneklerini görmek ve bu mistik havayı solumak için yapılan turistik seyahatlerin sayısı da azımsanmayacak derecede.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Muhafazakar kesimin en çok seyahat ettiği ülkeler!
  • 24.06.2015 09:18

Muhafazakar kesimin en çok seyahat ettiği ülkeler!

Tatile çıkma planları yapılırken hiç şüphesiz bazı hassasiyetler tur rotasını be ...