maritbet girişmaritbet
Mersin sahilleri turizme açılıyor!

Mersin sahilleri turizme açılıyor!

Antalya’da Kundu- Belek bölgelerinin doğusundan itibaren Mersin’in batı bölgesine kadar olan sahil bölgesi hem tarihi hem doğal zenginliği ile önümüzdeki dönemde kitlesel turizme açılacak

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Antalya'da Kundu- Belek bölgelerinin doğusundan itibaren Mersin'in batı bölgesine kadar olan sahil bölgesinin hem tarihi hem doğal zenginliği ile önümüzdeki dönemde kitlesel turizme açılacağını söyledi.
 
Bakan Günay, Divan Otel'de Turizm Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) ‘2010'da neredeyiz, 2011'de neler yapılmalı?' konulu toplantısına katıldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, bakanlık üst düzey yöneticileri ve sektörün önde gelen isimlerinin yer aldığı toplantıda sorunlar ele alındı.
 
Turizmin ilerlemesi, niceliksel olarak gelişmesinin yanısıra, aynı zamanda niteliksel olarak gelişmesinin de herkesin ortak arzusu olduğunu belirten Bakan Günay, “Geçen yıl krize rağmen sayısal olarak yılı olumlu tamamlama başarısını sizlerin gayreti ile gösterdik. Bu yıl da yılın ilk altı ayı itibariyle Türkiye'de turizm yüzde 9 civarında sayısal olarak, yüzde 3.9 civarında da gelir artışı var. Önceki yıllarda olduğu gibi Türkiye'deki rakamlar dünya ortalamasının üzerinde seyrediyor” dedi. Bu sayısal artışla birlikte sorunlar da doğduğunu kaydeden Bakan Günay, “Trafik kazaları başta olmak üzere bazı tur operatörleri ve seyahat acentalarının yaşadığı, sektörün öteki bölümlerine de yansıyan ekonomik sorunlar nedeniyle mevsimin ortasında kendimize çeki düzen verme, yol haritası ihtiyacı ortaya çıktı. Bunun için toplandık” dedi.
 
KİTLE TURİZMİNE YENİ ALANLAR
Önceki gün Kütahya'dan başlayan gezi programında Karaman ve ardından Mersin bölgesine geçtiğini belirten Bakan Günay, ellerinde kitle turizmine uygun çok güzel bakir alanların bulunduğunu söyledi. Mersin'in batısında Silifke, Anamur, Gazipaşa'nın aralarında bulunduğu sahil kesiminin Antalya ile aynı doğaya sahip olduğunu kaydeden Günay, şunları söyledi:

“Anamur hem tarihi hem doğal yapısı ile inanılmaz büyük bir zenginlik. Doğa inci gibi. İkinci konut işgaline uğramamış. Mersin Silifke'den bu tarafa batı tarafına ağaç boyunu geçmeyecek şekilde kitle turizmi yatırımlarına açacığız. Tarsus'ta yol çalışmaları devam ediyor ve gelecek yıl ilk kazma vurulacak. Kundu- Belek hattının daha da doğusunda bakir bir alan var ve kitle turizmi için gelecek için büyük önem taşıyor. Telaş etmeden uzun vadeyi gözönünde bulundurarak adımlar atalım.”
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz