maritbet girişmaritbet
Martı İstanbul Otel'i Ertuğrul Günay ve Hüseyin Çelik birlikte açtı!

Martı İstanbul Otel'i Ertuğrul Günay ve Hüseyin Çelik birlikte açtı!

Martı Grubu’nun ilk şehir oteli, Martı İstanbul Hotel, 5 Eylül 2012 tarihinde düzenlenen tören ile T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından resmi olarak hizmete açıldı

Taksim Talimhane'deki otelin açılışına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun yanısıra Martı Grubu Onursal Başkanı Halit Narin, Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin ve Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Narin'in yanı sıra turizm sektörünün önemli kurum ve kuruluşları ile Martı Grubu'nun iş ortakları katıldı. 
 
 
Açılış töreninde konuşan Martı Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oya Narin, 2012'in Martı Grubu için bir atılım dönemi olduğunu ve bu atılımın en önemli eseri olan Martı İstanbul'un grubun büyümesine büyük katkıda bulunacağını vurguladı. Narin konuşmasında, Martı'nın 45 yıllık köklü ve başarılı otelcilik tecrübesinin, şehir otelciliğinde kendilerine kılavuz olacağını ve sektörün en iyilerinden oluşan otelin yönetim kadrosu ile birlikte yeni başarılara imza atacaklarına olan inancını dile getirdi.  
 
Oya Narin, “2012 yılı bizim için dönüm noktası oldu. Yeni yatırımlara hız verdik. Hızlı ve istikrarlı büyümemizi sürdüreceğiz,” dedi.
 
 
Martı Grubu'nun ilk şehir oteli Martı İstanbul Hotel'in Genel Müdürü Sedat Nemli ise, “Martı İstanbul Hotel, şehrin en merkezi yerinde, şehir hayatının tam içinde, İstanbul'un dinamik ve heyecanlı temposunu yakalamak isteyen herkes için ideal bir seçenek olacak. Konuklarımız sıradan bir metropolde değil, uyandıklarında İstanbul'da olduklarını anlayacaklar. Martı İstanbul'un, grubun 45 yıllık tecrübesi, özenli hizmet anlayışı ve en önemli değerlerinin başında gelen geleneksel Türk misafirperverliği ile büyük bir fark yaratacağına inanıyoruz,” dedi. 
 
Nemli konuşmasında şu noktalara da değindi: “Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan geleneksel motifleri taşıyan Martı İstanbul Hotel'in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 37'si suit 270 odası bulunuyor. Odaları etkileyici bir atriuma açılan Martı İstanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2'lik Spa ve gym'i ile hizmet sunacak,” dedi.   
 
 
Muftağı ile de fark oluşturacak
Martı İstanbul'un mutfağı, yönettiği restoranlara iki kez Michelin yıldızı kazandırmış usta Fransız şef Frederic Medigue'e emanet edildi. Martı İstanbul Hotel, Medigue'in mutfağı ile lezzet severler için de yeni bir seçenek olacak.  Martı İstanbul Hotel'de, Quad Restaurant'da Türk, Asya ve dünya mutfakları sunulurken, Marti's Brasserie ile lezzet tutkunlarına yeni tatlar sunulacak. Ayrıca, Gourmet Stop, kendi mutfağında yapılan ekmek, pasta, çikolata, pate ve sandviçleri ile günün telaşı içinde lezzetten ödün vermek istemeyenlerin yeni durağı olacak.
 
Sanatla içiçe
Martı İstanbul Hotel, ayrıca dekorasyonu içinde yer alan ünlü sanatçıların eserleri ile de dikkat çekiyor. The Carnegie Prize sahibi ve The Turner Prize'a aday gösterilen dünyaca ünlü sanatçı Kutluğ Ataman'ın, “Su” ve “Hiç” adlı iki eseri konukları büyülerken, Devrim Erbil'in İstanbul resimleri de odalara ayrı bir renk katıyor.
 
 
MARTI GRUBU 
 
Temelleri 1967 yılında atılan Martı Grubu, 1969 yılında Türkiye'nin ilk resort oteli olan ve bugün 280 oda kapasitesine ulaşan Martı Resort Otel ile faaliyetlerine başlamıştır. Martı Otel İşletmeleri A.Ş.'nin hisseleri 1989 yılında IMKB'de işlem görmeye başlamış ve Türk turizm sektöründe halka açılan ilk şirket olmuştur. 
 
Halen dört yıldız statüsünde hizmet veren 197 odalı Martı La Perla Otel 1988 yılında; 551 odalı Martı Myra Otel ise 1995 yılında grubun bünyesine katılmıştır.
 
 
Hisarönü Körfezinde, 1996 yılından beri hizmet veren Martı Marina ise, 2012 yılında baştan aşağı yenilenmiş ve adı Martı Marina & Yacht Club olarak değişmiştir. Yenilenme sürecinde hamam ve spa, farklı konseptte restoran ve barlar, patisserie, dükkanlar ve yeni hizmete giren Martı Hemithea'yı bünyesine katan Martı Marina & Yacht Club'ın bağlama kapasitesi de artmış ve 430 deniz ve 100 kara bağlama kapasitesine ulaşmıştır.  
 
Martı Grubu bünyesindeki Akdeniz Martı Turizm ve Yatırım A.Ş. ise 1987 yılında kurulmuştur. 2006 yılında gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşen şirket, Martı Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı A.Ş. adını almıştır. 2010 yılında şirketin hisseleri İMKB'de işlem görmeye başlamıştır. Martı Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı A.Ş. turizm odaklı ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketidir. Martı GYO portföyündeki turizm odakli tesis ve arazilerinin yanı sıra, 2008 yılında Çerkezköy Narin Park imar projesini hayata geçirmiştir. Projenin ilk etabı olan 548 konutluk Erguvan Sitesi 2012 yılı sonunda tamamlanmış ve sahiplerine teslim edilmiştir. 
Bugün yaklaşık 1000 çalışanı ile Martı Grubu, müşterilerine en yüksek memnuniyeti sağlamak ve onların sadakatini kazanmak hedefiyle çalışmaktadır. Martı Grubu, yaptığı yatırımlarla Türkiye'nin turizm potansiyeline de büyük katkı sağlamaktadır.
 
 
Martı Grubu'nun İlk Şehir Oteli: Martı Istanbul Hotel
2012 Temmuz ayında Martı Grubu, ilk şehir oteli olan Martı Istanbul Hotel'i  İstanbul'un en merkezi yeri olan Taksim Talimhane'de açmıştır. Dünyaca ünlü tasarımcı Zeynep Fadıllıoğlu tarafından tasarlanan ve modern mimarisi içinde Selçuklu'dan ve Osmanlı'dan geleneksel motifleri taşıyan Martı İstanbul Hotel'in on bir kat üzerinde, farklı kategorilerde lüks döşenmiş ve büyüklükleriyle dikkat çeken 37'si suit 270 odası bulunmaktadır. Odaları etkileyici bir atriuma açılan Martı İstanbul Hotel, restoranları, gün ışığı alan ve 400 kişiye kadar servis veren farklı kapasitelerde toplantı salonları ve 1000 m2'lik Spa ve gym'i ile hizmet sunacaktır.  
 
Martı Grubu ve Sosyal Sorumluluk 
En önemli hedefi müşterilerine en yüksek memnuniyeti sağlamak ve onların sadakatini kazanmak olan Martı Grubu, yatırımlarını genişletmenin yanı sıra sosyal sorumluluk alanında da kapsamlı çalışmalar yapmaktadır. Bunlar arasında Olympos, Faselis ve Demre'deki tarihi bölgelerin tabelalarının yapılması ve gemi atıklarının temizlenmesi gibi tarih ve çevreye yönelik faaliyetler yer almaktadır. Bunlara ek olarak Martı Grubu'nun kurucusu olan Narin Ailesi tarafından, Marmaris, Çerkezköy ve Antalya'da yaptırılan okullarda bugüne kadar onbinlerce öğrenci eğitim almıştır. Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü, çocuk ve gençleri yelken sporu ile buluşturmak için çok ciddi çalışmalara imza atmıştır. 2006 yılında kurulan “Martı Marina Yatçılık ve Spor Kulübü” bugüne kadar sadece Orhaniye köyünden 80 sporcu yetiştirmiştir. 
 
Martı Grubu'na Uluslararası Boyutta Takdir
Martı Grubu, sahip olduğu hizmet anlayışı ve öncelikleri ile turizm sektöründe bugüne kadar ulusal ve uluslararası birçok ödül kazanmıştır. Son olarak 2012 yaz döneminde alınan bazı önemli ödüller şöyledir: 
 
oMartı Resort Deluxe – Martı La Perla - 2012 Trip Advisor Ödülü 
oMartı La Perla - tophotelsr.ru tarafından Türkiye'nin 3. En İyi Oteli, dünyanın 16. En iyi Oteli 
oMartı Resort Deluxe ve Martı La Perla – Zoover Ödülü
oMartı Resort – Travelife Gold sertifikası
oMartı Resort - HOLIDAYCHECK.COM dan en iyi 5 yıldızlı tesisler kategorisinde 2012 kalite ödülü 
oMartı Myra – Kültür ve Turizm Bakanlığı - 2012 Yeşil Yıldız Sertifikası “Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi”
oMartı Myra - 2012 Trip Advisor, Certificate of Excellence
oMartı Resort ve La Perla- 2012 Hotel Greening Project
 
MARTI İSTANBUL HOTEL
Adres: Abdülhakhamit Cad. No:25, Taksim, İstanbul, Turkey
 
Oda Kategorileri
82 adet Classic – 30-35m2
63 adet Superior – 30-40m2
88 adet Deluxe – 35-42m2
15 adet Junior Suite – 48-52m2
9 adet Corner Suite – 48-59m2
9 adet Premium Suite – 55m2
3 adet One Bedroom Suite – 87m2
1 adet Presidential Suite – 250m2
 
Oda Özellikleri ve Hizmetleri
Büyük boy King ve Twin yataklar
Minibar ve  kasa
Yastık Menüsü
Hızlı internet bağlantısı ve kablolu TV yayını
Yatak açma, uyandırma, 24 saat oda servisi
Lüks banyo malzemeleri ve tekstili, saç kurutma makinesi, bornoz ve havlu terlik
28 suitte Türk Hamamı tarzı banyo
İstenildiğinde; sigara içilen oda, ekstra yatak, bebek yatağı ve kahve çay düzeni.
 
Restoran ve Barlar
Martı's Brasserie & Cafe – 70 iç mekan & 80 kişi dış mekan kapasite
Lobby Lounge – Brasserie'den servis
Gourmet Shop – Hızlı yiyecek içecek alternatifleri ve Paket Satış Menü
Quad Restaurant – Açık Büfe Kahvaltı ve Ala Carte 
Quad Bar – Piyanolu ve 30 kişi kapasite
Atrium Restaurant ve Özel Yemek Odaları
Tüm gün yemek servisi – 150 kişi kapasite
 
Diğer Servisler
Business Corner, 24 saat Concierge hizmeti, Doktor, Valet Park ve Otopark, Yıkama ve kuru temizleme servisi, 
Limuzin ve araba kiralama servisi, Havalimanı transfer
Kuaför
 
Toplantı Salonları
Balo Salonu ve Fuaye
5 adet toplantı salonu
 

Yorum Yaz