maritbet girişmaritbet
Marmaris'te apart oteller, lüks konut oluyor!

Marmaris'te apart oteller, lüks konut oluyor!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde turistler tarafından tercih edilmeyen apart oteller, yerlerini lüks konutlara bırakıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde son yıllarda yeterince ilgi görmeyen apart oteller yıkılarak, yerine fiyatları 2 milyon liraya kadar yükselen lüks daireler yapılıyor. 

Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te turistlerin geçmişte yoğun ilgi gösterdiği apart oteller, artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Apart otel işletmecileri ise sahibi oldukları binaları yıkarak, yerlerine fiyatları 500 bin ile 2 milyon lira arasında değişen lüks konutlar yaptırıyor.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe olarak turizm açısından doğru yolda olduklarını ifade etti.

Niteliklerini kaybetmiş, rekabete de olumsuz etki yapan apart otellerin ilçe ekonomisine katkı sağlamadığının altını çizen Bülbüloğlu, yerlerine yapılan lüks konutların ise ilçedeki sosyal yaşama katkı verdiğini ifade etti.

Apart otellerin yıkılmasının turizm için kayıp değil, bir kazanç olacağını savunan Bülbüloğlu, "Marmaris son 5 yılda nitelikli tesisler kazanıyor. Dolayısıyla da yatak kapasitesi olarak da kaybımız yok." diye konuştu. 

"Sektörümüz açısından memnuniyet verici"

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural ise küçük apart otellerin ticari getirisinin kalmadığını, arsa ve konut fiyatlarının yükselmesi yüzünden yıkılarak lüks konutlara dönüştürüldüğünü bildirdi.

Soyvural, Marmaris'te geçmişteki en güzel apart otellerin bile yıkıldığına işaret ederek, "Arsa değerli, bölgemizde arazi bolluğu yok. Apartlarda iş yapmayınca yıkım kaçınılmaz. Son iki yılda 50'nin üzerinde apart otel yıkılıp yerine lüks konutlar yapıldı. Bu da sektörümüz açısından memnuniyet verici." dedi.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise "Apart oteller yıkılıyor yerlerine lüks konutlar yapılıyor. Müşteri memnuniyeti olmayan bu tesislerin yıkılarak, yerine alım gücü yüksek insanların tercih ettiği lüks konutların yapılması, Marmaris'e ekonomik katkı sağlıyor. Bu durumun sağlıklı olduğunu düşünüyorum." dedi. 

İlçedeki apart otellerin bazılarının mimari olarak da Marmaris'e uygun olmadığının altını çizen Acar, yeni yapıların binaların imara uygun hale getirildiğini vurguladı. 

Acar, 70 bin yatak kapasitesi olan Marmaris'te nitelikli otel ve apart oranının yüzde 25-30'larda kaldığını, uygulamanın standardın yükselmesine katkı sunacağını kaydetti. 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu
  • 31.08.2021 17:31

Şahin çifti yeni yuvalarına kavuştu

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınında evleri yanarak kullanılamaz ...

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!
  • 28.06.2021 10:45

Marmaris İçmeler'de 25 hektarlık orman alan kül oldu!

Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kon ...

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!
  • 16.11.2020 17:08

Bakan Soylu, İzmir'de deprem bölgesinde!

Bakan Soylu, İzmir'deki deprem sonrası en fazla hasarın görüldüğü Bayraklı ilçes ...

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı
  • 09.09.2020 10:10

1500 yıllık zeytin ağacına bitişik villa yıkıldı

Kuşadası’nda 1500 Yıllık zeytin ağacına bitişik yapılan villa sivil toplum kurul ...

TSE ve AVM’ler koronaya karşı iş birliğine gitti!
  • 09.09.2020 07:30

TSE ve AVM’ler koronaya karşı iş birliğine gitti!

Türk Standardları Enstitüsü ile Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği hi ...