maritbet girişmaritbet
Mardin için hazırlanan proje ilk 10'a girdi

Mardin için hazırlanan proje ilk 10'a girdi

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Mardin'e katkı sağlamak için hazırladığı proje Habitat Konferansı'nda 4 bin 300 proje arasında ilk 10'da yer aldı.

Birleşmiş Milletler (UN) tarafından yirmi yılda bir düzenlenen Habitat Konferansı'nın üçüncüsü bu yıl Ekvador'un Quito kentinde gerçekleştirildi. 17-20 Ekim tarihlerindeki konferansın teması "Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" oldu. Konferansta, DİKA'nın sunduğu "Kentlerde Tarihi Mirasın Korunması" projesi, 4 bin 300 proje içerisinde ilk 10'a girdi.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada, projenin konferansta gösterdiği başarıdan büyük sevinç duyduklarını söyledi.

PROJE 2019 YILINDA TAMAMLANACAK 

Konferansta Mardin'i anlattıklarını belirten Altındağ, konu Mardin olunca büyük farkındalık oluşturduklarını bildirdi. 

Konferansta 160 ülkenin 158'inin hazır bulunduğunu ifade eden Altındağ, "Bu projelerimizin turizm konusunda Mardin'e çok katkısı olacağını onlar da kabul etti. Hatta balon turizminin bile belki Kapadokya kadar nitelikte olduğunu resimlerle anlattık. Tüm bunları anlatırken oradaki ortamdan faydalandık." dedi.

Habitat tarafından kabul edilen 50 milyon tutarındaki projenin özel sektör desteği ile 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Mardin için hazırlanan proje ilk 10'a girdi
  • 25.10.2016 09:25

Mardin için hazırlanan proje ilk 10'a girdi

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) Mardin'e katkı sağlamak için hazırladığı proje ...