maritbet girişmaritbet
Mardan'ın ışıkları borç yüzünden söndü!

Mardan'ın ışıkları borç yüzünden söndü!

Sadece çatal bıçağına 17 milyon dolar harcanan dünyanın en lüks 3. oteli olarak açılan Antalya'daki Mardan Palace Otel'in elektrikleri, 3 milyon 735 bin TL'lik borç ödenmediği için kesildi.

Kaynak: Haber Türk / Özgür Önder

Sadece çatal bıçağına 17 milyon dolar harcanan dünyanın en lüks 3. oteli olarak açılan Antalya'daki Mardan Palace Otel'in elektrikleri, 3 milyon 735 bin TL'lik borç ödenmediği için kesildi.

Sadece çatal bıçağına 17 milyon dolar harcanan ve 1.4 milyar dolarlık yatırımla dünyanın en lüks üçüncü oteli olarak faaliyete geçirilen Antalya'daki Mardan Palace Otel'in elektrikleri, 3 milyon 735 bin TL'lik borç ödenmediği için kesildi. Açılışı, Paris Hilton, Sharon Stone, Mariah Carey ve Monica Bellucci gibi Hollywood yıldızlarıyla yapılan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un oteline, şimdilik jeneratörlerle enerji sağlanıyor. Borç bir süre daha ödenmezse otele icra gidecek.

FATURA AYLARDIR ÖDENMİYOR
Edinilen bilgiye göre ayda 400-500 bin TL arasında elektrik gideri bulunan 565 odalı lüks otelin faturaları uzun süre ödenmeyince borç birikti. Otel yönetimi, kendilerine tebligat gönderen Akdeniz Elektrik Dağıtım (AKEDAŞ) yetkilileri ile görüşerek, yaklaşık 1.5 milyon TL civarındaki borcu taksitlendirdi ancak otelin, eylül ayındaki 504 bin, ekim ayındaki 897 bin, kasım ayındaki 566 bin ve son olarak aralık ayındaki 406 bin TL'lik elektrik faturaları da ödenmedi. Taksitlendirilen borçla birlikte otelin toplam elektrik borcu 3 milyon 735 bin 540 TL'ye ulaştı.
 
EKİBE SİTEM ETTİLER
Bunun üzerine AKEDAŞ görevlileri, birkaç gün önce otelin elektriklerini kesti. Yanlarında güvenlik gücü bulunmadan otele giden AKEDAŞ görevlilerinin herhangi bir tepkiyle karşılaşmadıkları ancak otel yöneticilerinin kendilerine sitem ettiği öğrenildi. Otelin enerjisiz kalmasının ardından müşterilerin mağdur olmaması için tesisin elektriğinin jeneratörlerle sağlandığı belirtildi. AKEDAŞ'ın, borcun ödenmesi için otel yönetimine 3 hafta süre verdiği ve bu süre sonunda ödeme yapılmazsa otele icra gönderileceği kaydedildi.
 
Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov'un sahibi olduğu ve yapımında 17 kilo altın kullanılan Mardan Palace Otel, 1.4 milyar dolara mal oldu. Türkiye'nin birinci, dünyanın ise üçüncü lüks oteli gösterilen tesisin açılışı için 35 milyon dolara yakın para harcandı ve açılış gecesine Paris Hilton, Sharon Stone, Richard Gere, Mariah Carey, Monica Bellucci ve Tom Jones gibi ünlüler katıldı.
 
Havuzunda Kız Kulesi ve Da Vinci Köprüsü ile otel değil saray
Ana binası Dolmabahçe Sarayı temalı otelde 565 oda bulunuyor. Bu odaların yarıdan fazlası 70 metrekarelik süitlerden oluşuyor. Toplam 200 metrekarelik dubleks odaların da bulunduğu otelde 2 bin 500 metrekarelik kral daireleri yer alıyor. Sadece çatal bıçak takımına 17 milyon dolar harcandığı ifade edilen otelin gecelik konaklama ücreti el yakıyor. Avrupa Yakası, Anadolu Yakası ve Dolmabahçe Sarayı'ndan oluşan ‘U' şeklindeki otel blokunun ortasında Avrupa'nın en büyük havuzu yer alıyor. Havuzda Kız Kulesi ile Da Vinci'nin tasarladığı Da Vinci Köprüsü'nün benzeri bulunuyor.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz