maritbet girişmaritbet
Limak Thermal Boutique Hotel yüzde 70 doluluk hedefliyor!

Limak Thermal Boutique Hotel yüzde 70 doluluk hedefliyor!

Limak Thermal Boutique Hotel, sezon süresini uzatma hedefi doğrultusunda, sadece yazın değil, kışın da Arap turist ağırlamaya başladı

Limak Thermal Boutique Hotel, sezon süresini uzatma hedefi doğrultusunda, sadece yazın değil, kışın da Arap turist ağırlamaya başladı. Geçtiğimiz yılı yüzde 65 doluluk oranıyla kapatan otelin bu yılki hedefi yüzde 70 civarında.

Limak Thermal Boutique Hotel Genel Müdürü Erkut Esenlik, 11 bin metrekarelik arazi üzerinde 5 bin 700 metrekare kapalı alana sahip otelde 8'i suit olmak üzere 48 oda ve 105 yatak bulunduğunu söyledi. Limak Thermal Boutique Hotel'in kapılarını açtığı günden bu yana yoğun bir talep aldığının altını çizen Esenlik, 2012 yılında doluluk oranlarının bir önceki yıla oranla yüzde 6 artışla yüzde 65'e yükseldiğini ve 2012-2013 kış döneminde 60 firma toplantısına ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Tunus Başbakanı Ali El Urayyid'in de misafirleri arasında bulunduğunu dile getiren Esenlik, “Ortadoğulu ve Arap turistler son dönemlerde yılın 12 ayında da otelimizi tercih etmeye başladı. Daha önceden ağırlıklı yaz mevsiminde geliyorlardı. Bunda Türk dizilerinin etkili olduğunu düşünüyoruz” dedi. Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Rusya'dan da talep aldıklarını kaydeden Esenlik, yurtdışı tanıtım çalışmalarının devam ettiğini, son olarak Dubai Fuarı'na katıldıklarını anlattı. Bu yılı yüzde 70 doluluk oranıyla kapatmak istediklerinin bilgisini veren Esenlik, en büyük hedeflerinin sezon sürelerini uzatmak ve hafta içini canlandırmak olduğunu vurguladı.

Müşteri memnuniyeti oranı yüzde 99.5

64 çalışan ile hizmet verdiklerini anlatan Esenlik, müşterilerden alınan dönüşler değerlendirildiğinde çıkan sonucun yüzde 99.5 memnuniyet olduğunu söyledi. Esenlik, “Otelimizde saray atmosferi hakimdir. 1881 ile başlayan oda numaralarımız 1938 ile bitiyor ve her oda numarası doğrultusunda Atatürk'ün o tarihte yaşadıklarıyla ilgili bilgiler misafirlerle paylaşılıyor. Otelimizin diğer özellikleri arasında 850 metrekarelik alanda spa hizmeti, açık ve kapalı olmak üzere iki adet termal su havuzu, tüm odalarda termal su ve önceki yıllardan farklı olarak çocuk parkı bulunuyor” diye konuştu. Otelin tarihi hakkında da bilgi veren Esenlik, 1907'de yabancı sermayedarlar tarafından yapılan ve savaş sonrasında Mustafa Kemal Atatürk tarafından restore edilen otelin, Limak Grup tarafından 2010'da iki yıllık yoğun bir restorasyon çalışması sonucu yeniden hizmete açıldığını anlattı. Esenlik, şöyle devam etti:

“Tarihi kaynaklara göre, otel, 20. yüzyıl başlarında yabancı sermayedarlar tarafından iki bina şeklinde ve yazlık olarak inşa edildi. 1. Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sonrasında atıl kalınca, Yalova'nın bir su şehri ve turizm merkezi halini alması düşüncesiyle, Atatürk'ün talimatıyla 1929'da yenileme yapıldı. Atatürk, 311 gününü Yalova'da geçirdi. Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet erkanı da yaz mevsiminde burayı tercih etti. Otel binaları 1980'li yılların başında kapatılarak terk edildi. Otel, Limak Grup tarafından 20 milyon dolarlık yatırımla restore edildikten sonra Limak Thermal Boutique Hotel olarak Ağustos 2010'da Atatürk'ün Yalova'ya ilk kez gelişinin yıl dönümünde yeniden hizmete açıldı.”

Kobiden

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Limak Thermal Boutique Hotel yüzde 70 doluluk hedefliyor!
  • 05.08.2013 11:14

Limak Thermal Boutique Hotel yüzde 70 doluluk hedefliyor!

Limak Thermal Boutique Hotel, sezon süresini uzatma hedefi doğrultusunda, sadece ...