maritbet girişmaritbet
Laodikya'ya ‘mükemmellik sertifikası’

Laodikya'ya ‘mükemmellik sertifikası’

Denizli'de bulunan Laodikya Antik Kenti, konuk ağırlamada "mükemmellik sertifikası" ile ödüllendirildi.

Dünyanın dört bir yanından turistlere rehberlik eden ve 45 ülkeden üyesi bulunan uluslararası TripAdviso adlı seyahat sitesi, İncil'de adı geçen 7 kiliseden birinin de bulunduğu Pamukkale ilçesindeki Laodikya Antik Kenti'ni konuk ağırlamaktaki mükemmelliğiyle ödüle layık gördü.Dünya genelinde gezginlerinin deneyimlerini paylaşarak işletmelerin performanslarına göre yapılan değerlendirilme sonucu verilen mükemmellik sertifikası, Laodikya Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanlığı'na bir mektupla gönderildi. Firmanın başkanı Marc Charron tarafından yazılan ve üst yöneticileri Stephen Kaufer imzalı mektupta, şu ifadelere yer verildi: "Gezginler bu işletmeyi '2015 Mükemmellik Sertifikası' ile ödüllendiriyor. TripAdvisor beş yıldır tüm dünyadaki gezginler adına bu ödülü paylaşmaktadır. Bu sertifika, işletmenin sürekli olarak TripAdvisor gezginlerinden güzel geri bildirimler aldığının tescili niteliğindedir. Laodikya adlı işletmenin müşteriler tarafından sektördeki en iyilerden biri olarak takdir edildiğini görmekten gurur duyduğunuzu umuyoruz."

UNESCO DÜNYA GEÇİCİ MİRASI LİSTESİ'NE ALINDI

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Arkeoloji Bölümü ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı, Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Celal Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antik kenti ziyaret edenlerin memnuniyetlerini ödülle ifade etmelerinin son derece sevindirici olduğunu belirtti. Ekip olarak çok sevindiklerini, sürdürdükleri çalışmalarına heyecan kattığını ifade eden Şimşek, şunları söyledi:
"?Laodikya, UNESCO'nun Dünya Geçici Mirası Listesi'ne alınmıştı. Bizi çok sevindiren yeni bir olay ise iki gün önce elimize bir zarf ulaştı. Bu zarfın içinde, dünyanın değişik yerlerinden buraya gelen gezginler tarafından Laodikya Antik Kentinin 2015 yılında mükemmellik sertifikası ile ödüllendirildiği yazıyordu. Tabii bu çok önemli gerçekten. 'Laodikya'nın müşteriler tarafından sektördeki en iyilerden biri olarak takdir edildiğini görmekten gurur duyduğunuzu umuyoruz' diyor belgede. Bir de bunun yanında bir de sertifika var ekinde."

ZİYARETÇİ SAYISI YÜZDE 400 ARTTI

Bu sertifikanın rastgele verilmediğini belli kota ve standartların göz önünde bulundurulduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Şimşek, "Bu değerlendirmelerde belli bir kota var, o kotanın üzerine çıkan yerlere bu mükemmellik sertifikası veriliyor. Tabii bizim burada sürekli yaptığımız kazı ve restorasyon çalışmaları sayesinde gerçekten Laodikya artık sadece ülkemizde değil dünyada tanınan önemli bir antik kent, önemli bir ören yeri olarak karşımıza çıkmakta. Zaten elimizdeki bu belge de bunun bir kanıtı" diye konuştu. Antik kentin, dünyanın değişik ülkelerindeki seyahat acenteleri tarafından önerilen başlıca yerlerden biri haline geldiğini anlatan Şimşek, "2015 yılı itibarıyla 2014'e göre kıyasladığımızda Laodikya Antik Kentine gelen ziyaretçi sayısı hemen hemen yüzde 400 gibi arttı" dedi.  Prof. Dr. Şimşek, bu yılki kazı ve restorasyonda yoğunlaştıkları ana noktalardan birisinin Stadyum Caddesi olduğunu, buradan güneydeki stadyuma kadar ziyaretçilerin ulaşımını sağlama yönündeki çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı
  • 06.11.2023 15:49

Aydın-Denizli Otoyolu'nda 80 kilometrelik Kuyucak-Denizli etabı trafiğe açıldı

Aydın Çevre Yolu Otoyol Ayrım Kavşağı'ndan başlayarak Dalama üzerinden Yenipazar ...

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi yolunda!
  • 26.03.2022 17:42

Gordion Antik Kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi yolunda!

45. Dünya Mirası Komitesi Toplantısı'nda Gordion Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Mi ...

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu
  • 16.12.2021 16:46

Safranbolu UNESCO ile "dünya markası" oldu

Vali Fuat Gürel, "UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alması; bütün dünya ...

Tarihi Zeyrek Evleri'nde yenileme çalışmaları sürüyor
  • 16.09.2021 15:59

Tarihi Zeyrek Evleri'nde yenileme çalışmaları sürüyor

UNESCO tarafından Dünya Miras Listesi'ne alınan Zeyrek ve Cibali'deki sivil mima ...

Safranbolu'nun tarihi konakları salgın sürecinde nefes oldu
  • 06.01.2021 11:52

Safranbolu'nun tarihi konakları salgın sürecinde nefes oldu

Karabük'ün, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan tarihi yapılarıyla ünlü Saf ...

Denizli'de yaşlı çift gasp mağduru!
  • 22.04.2015 11:44

Denizli'de yaşlı çift gasp mağduru!

Denizlinin Çameli ilçesinde yaşlı bir çift, evlerine gelen kar maskeli ve silahl ...