maritbet girişmaritbet
Kurban Bayramının "egzotik rotaları"

Kurban Bayramının "egzotik rotaları"

Tur acenteleri Kurban Bayramı'nda tatile çıkacaklar için Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Antartika'ya kadar farklı seyahat seçenekleri hazırladı

Gezginler bayram boyunca flamenkonun anavatanı Madrid'den sanatın mimariyle bütünleştiği İtalya'ya, binlerce adaya sahip Endonezya'dan Çin Seddi'ne uzanan bir maceraya eşlik edebilecek

UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aldığı mekanların da görülebileceği turlar 5 bin ile 12 bin lira arasında satışa sunuldu

Tur acenteleri Kurban Bayramı'nda tatile çıkacaklar için Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'dan Antartika'ya "kültür ve tarih kokan" farklı seyahat seçenekleri hazırladı.

Gezginler bayram boyunca, flamenkonun anavatanı Madrid'den sanatın mimariyle bütünleştiği İtalya'ya, binlerce adaya sahip Endonezya'dan Çin Seddi'ne uzanan bir maceraya eşlik edebilecek.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'ne aldığı mekanların da görübileceği turlar 5 bin ile 12 bin lira arasında satışa sunuldu.

Afrika'da safari heyecanı

AA muhabirinin seyahat acentelerinin tur seçeneklerinden derlediği bilgilere göre, Kenya, Tanzanya ve Zanzibar'ı kapsayan Afrika turunda tatilciler Tanzanya'da Ngorongoro Krateri, Serengeti Ulusal Parkı, Masa'i Mara'da beş büyük olarak tanımlanan aslan, leopar, gergedan, fil ve bufaloyu görme imkanı bulabilecek. 18 kişiyle sınırlı turda tek kişi satış fiyatı 12 bin liradan başlıyor.

Çin uygarlığının geçmişine yolculuk

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan altı yerin Çin Seddi, Yazlık Saray Bahçeleri, Sucog Bahçeleri, Ming Mezarları, Tongli Kasabası ve Gök Tapınağı'nın gezilebileceği Çin turunda ise seyahatseverler Pekin Operası'nı dinleyip, seramik askerler ordusunu görebilecek. Konfüçyüs'ün topraklarına yapılacak 10 günlük yolculuk yaklaşık 10 bin liraya mal oluyor.

Dünyanın çatısında seyir

Binlerce yıldır kültürlerin ve inançların yaşatıldığı "dünyanın damı" ya da "çatısı" olarak da adlandırılan Tibet, Butan ve Nepal turları da bayram için satışa sunulan seçenekler arasında bulunuyor. Efsanelere konu olan Potala Sarayı'nın yanı sıra tropikal ormanlardan çorak bozkır topraklarına uzanacak gezide manastırlar, tapınaklar ve saraylar da görülebilecek. Kasım ayının ilk haftasına kadar sürecek gezi tek kişi için 15 bin lirayı aşan rakamlara satılıyor.

İpek ve Baharat yollarının kesiştiği ülke

Geçmişte Osmanlı Devleti'nin yıllarca hüküm sürdüğü, tarih boyunca savaş çığlıklarının hiç durmadığı, dinlerin ve milletlerin izlerini taşıyan Ürdün ve Petra da ziyaretçilerini bekliyor. Tur gezginlere, kayaya işlenmiş masal şehir olarak tanımlanan Petra ve Ortadoğu'daki antik Roma şehri Ceraş'ın tanıtıldığı, dünyanın en çukur yeri olarak kabul edilen Lut Gölü'nde tarih insan ve doğanın öne çıkacağı bir tatil sunuyor. Bir hafta sürecek gezinin fiyatı ise tek kişi için 5 bin lirayı geçiyor.

Edebiyat kenti Dublin'de yazarların izinden 

Samuel Beckett ve Seamus Heaney gibi Nobel edebiyat ödüllü bir çok yazarı yetiştiren ve bu nedenle dünyada yazarlar şehri olarak da ün salan İrlanda Dublin, yuvarlak kuleleri, yıkılmış kaleleri mistik ve efsanelere ev sahipliği yapmış mekanlarıyla misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Beş gün sürmesi planlanan gezi yaklaşık 5 bin liradan satılıyor.

Flamenko'nun anavatanı Madrid

Yahya Kemal Beyatlı'nın "Zil, şal ve gül. Bu bahçede raksın bütün hızı... Şevk akşamında Endülüs üç defa kırmızı... Aşkın sihirli şarkısı yüzlerce dildedir. İspanya neşesiyle bu akşam bu zildedir" dizelerine de ilham olan İspanya'yı dileyenler, tarihi Toledo Şehri, El Hamra Sarayı, gotik mimari yapıdaki kültür mirasıyla 7 bin liradan gezebilecek.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun
  • 08.07.2022 23:24

Kurban Bayramımız Mübarek Olsun

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı
  • 22.06.2022 11:35

Kurban Bayramı nedeniyle YHT'lerde 51 bin kişilik kapasite artışı yapıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Kurban Bayramı için yüksek hızlı tren (YHT) hatl ...

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak
  • 13.07.2021 09:14

2021 Kurban Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından kritik açıklamalard ...

Kurban Bayramınız mübarek olsun!
  • 20.07.2021 08:30

Kurban Bayramınız mübarek olsun!

Emlaktasondakika.com ailesi olarak Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder hayırl ...

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu
  • 25.07.2021 13:10

İstanbul havalimanlarında Kurban Bayramı tatili dönüş yoğunluğu

Bayramı memleketlerinde, yurt içi ve dışında tatil merkezlerinde geçirenler, sab ...