maritbet girişmaritbet
Küçük oteller bayram bereketinden payını aldı

Küçük oteller bayram bereketinden payını aldı

Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Çelik, 9 günlük tatil dolayısıyla küçük otellerin de bayram bereketinden payını aldığını söyledi.

Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin farklı bölgelerinden dernek üyesi 300'e yakın butik ve küçük otelin misafir odaklı anlayışını tüm yaz sezonunda olduğu gibi Kurban Bayramı tatilinde de sürdürdüğünü belirtti. 

Bayram tatili süresince butik ve küçük otellerdeki doluluk oranını yüzde 70-80 olarak tahmin ettiklerini ifade eden Çilek, "Yaz sezonunun sonuna yaklaşırken Türkiye turizmini değerlendirmek gerekirse kazanan küçük oteller olmuştur" dedi.

 Terör olaylarının ve Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin Türkiye'deki en hassas sektör olan turizmi olumsuz etkilediğini vurgulayan Çelik, "Küçük oteller de bundan nasibini almıştır ancak görünen şu ki bu olumsuzluğu en az yara ile atlatan küçük oteller olmuştur çünkü ülkemizde yükselen değer artık küçük otellerdir" diye konuştu.

Küçük otellerin can suyu yerli turizm 

Alaçatı gibi özellikle yerli turizme hitap eden bölgelerin turizmcilerin "yüksek sezon" olarak tanımladığı haziran-ağustos dönemini nispeten iyi geçirdiğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Kapadokya'da düşüş yaşanmakla birlikte sezonu olumsuz geçiren bölgelere göre iş yapmıştır. Küçük oteller içinde değerlendirme yapmak gerekirse, İstanbul, Bodrum, Marmaris ve Antalya olumsuz etkilenen bölgelerimiz oldu. Kurban Bayramı'nın sonbahara denk gelmesi, tatilin uzun olması özellikle yerli misafirleri güney illerimize yönlendirdi ve küçük oteller diğer turizm işletmelerine göre çok daha iyi bir sezon geçirdi. Sezonun tersine, Alaçatı, Kapadokya durumu idare ederken, Bodrum, Marmaris, Fethiye, Antalya bölgelerinin dolu olması bu bölgeler için teselli kaynağı oldu."

Küçük otellerin "yüksek sezonda" nispeten boş olan güney illerinin Kurban Bayramı'nda dolu olmasıyla yarasını az da olsa sardığına dikkati çeken Mehmet Çelik, daha iyi turizm sezonları için yurt dışı tanıtım desteğine ihtiyaç duyduklarının altını çizdi.

"Sektörde doping etkisi oluşturdu"

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler de Ramazan Bayramı tatili gibi Kurban Bayramı tatilinin de turizm sektöründe doping etkisi oluşturduğunu söyledi. 

Yerli misafirin uzun yıllar sonra kendi tesislerinde yer bulma şansına sahip olduğuna işaret eden İşler, "Bayram tatilinin 9 güne çıkması Ege Bölgesi'ndeki beş yıldızlı otellerden pansiyonlara kadar tüm işletmeleri olumlu etkiledi hatta yer bulunamaz oldu. Bu bayram tatili ekonomiye hareketlilik kazandırdı" dedi.

Turizmin 54 yan sektörü beslediğini belirten İşler, sadece konaklama tesislerinin değil, turizm bölgesindeki diğer esnafın da hareketlilikten kazançlı çıktığını dile getirdi. 

İşler, yerli turistin yurt dışı tatilini değil, Türkiye'deki büyük ve küçük otelleri tercih ettiğine dikkati çekerek, "Küçük oteller de bayram tatilinde doldu" ifadesini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz!
  • 08.05.2021 09:23

Ramazan Bayramı'nda köprü ve otoyollar ücretsiz!

Ramazan Bayramı dolayısıyla Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyoll ...

Küçük otellerin 2018 hedefi 5 milyon turist!
  • 22.02.2018 10:28

Küçük otellerin 2018 hedefi 5 milyon turist!

Küçük oteller 2018’de 5 milyona yakın yerli ve yabancı turisti ağırlayıp, 3 mily ...

Küçük oteller bayram bereketinden payını aldı
  • 16.09.2016 11:09

Küçük oteller bayram bereketinden payını aldı

Türkiye Küçük Oteller Derneği Başkanı Çelik, 9 günlük tatil dolayısıyla küçük ot ...

Turizmin yeni gözdesi butik oteller!
  • 24.06.2016 12:12

Turizmin yeni gözdesi butik oteller!

Yerli turizmin parlayan yıldızı butik oteller, misafirlerine televizyonsuz, tele ...

Butik otellerden sonra butik ev modası başladı! Ayakkabıda tatil yapmak mı?
  • 01.07.2013 09:24

Butik otellerden sonra butik ev modası başladı! Ayakkabıda tatil yapmak mı?

Butik otel modasından sonra yeni akım butik ev oldu. Farklı tarzda konutlarda ta ...

Sibel Turnagöl'ün Nişantaşı'ndaki evine hırsız girdi!
  • 23.06.2013 14:55

Sibel Turnagöl'ün Nişantaşı'ndaki evine hırsız girdi!

Ünlü oyuncu Sibel Turnagöl'ün Nişantaşı'ndaki evine hırsız girdi ...