maritbet girişmaritbet
Kayseri'nin hedefi 2 milyon turist!

Kayseri'nin hedefi 2 milyon turist!

Kapadokya'ya gelen 2 milyon turistin Kayseri'ye çekilmesi hedefleniyor.

Sanayi yatırımları ve ticaret potansiyeli ile Türkiye'de önemli illeri arasında yer alan Kayseri, turizm sektöründe de iddialı çalışmalar yaparak Kapadokya'ya gelen 2 milyon turisti kente çekmeyi hedefliyor.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin dünya turizminde önde gelen merkezler arasında bulunduğunu belirterek, son 15 yılda yapılan yatırımlarla en fazla turist çeken 7 ülke arasına girdiğini ifade etti.

Kayseri'nin de turizmdeki bu başarıdan pay almaya çalıştığını vurgulayan Düzgün, özellikle turizm fuarlarında tanıtım faaliyetlerine ağırlık verdiklerini dile getirdi.

Erciyes Kayak Merkezi'ndeki altyapı çalışmaları, Soğanlı bölgesindeki Avla Kanyonu yatırımları, Kapuzbaşı Şelaleri'ndeki çevre düzenlemesi ve Sultan Sazlığı'ndaki yatırımların turistlerin ilgisini çekebileceğini dile getiren Vali Düzgün, şöyle devam etti:

"Bu yatırımların en iyi şekilde tanıtılması gerekiyor. Turizm fuarlarında broşürler dağıtıyoruz. İnternet ortamında tanıtımlar yapıyoruz. Bölgemize turist getirecek olan seyahat acentelerini ilimize davet ettik. Turizmle ilgili gazetecileri misafir ederek gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Avrupa'ya yapılan tanıtımlarda da olumlu geri dönüşler aldık."

Düzgün, bu tanıtımların da etkisiyle geçen yıl Erciyes'e yerli ve yabancı turistler için turların düzenlendiğini vurgulayarak, uzun vadede hedeflerinin Kapadokya'ya gelen 2 milyon turisti kente çekebilmek olduğunu aktardı.

Erciyes'te yeni oteller açılacak

Geçen sene Erciyes Kayak Merkezi'nde güzel bir sezon geçirdiklerini anlatan Düzgün, şunları kaydetti:

"Bu yıl daha güzel bir sezon bekliyoruz. Yeni yaptığımız otellerde turizm alt yapısı bakımından eksikleri gidermeye çalıştık. Çok sayıda otel açtık. Erciyes'te 3-4 yeni otel daha açılacak. Bu da turist sayısını artıracak. Kapadokya turizm açısından çok önemli bir yer. Kapadokya'ya gelen 2 milyona yakın turisti ilimize yönlendirmeye çalışıyoruz. Nevşehir'e gelen turistlerin yüzde 60'ı Kayseri Havalimanı'nı kullanıyor. Ama çok az kısmı Kayseri'de vakit geçiriyor."

Kapadokya ve Erciyes'e karşılıklı turist yönlendirmeleri 

Kapadokya'ya gelen turistleri kayak turizmine dahil etmek için tanıtım çalışmaları yaptıklarına dikkati çeken Düzgün, "Geçtiğimiz yıl Kayseri, Nevşehir valilikleri, belediyeleri, TÜRSAB temsilcileriyle tanıtım çalışması içine girdik. Kayak turizmine gelenler için kışın boş kalan Kapadokya'ya yönelik geziler düzenlenmesi, yazın da Kayseri'de boş kalan yerlere geziler düzenlemesi, doğal güzelliklerin olduğu alanlara yönlendirilmesi amaçlarımız arasında" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kapadokya'daki müze ziyaretçi sayısı 10 ayda 3,6 milyona ulaştı
  • 03.11.2022 16:41

Kapadokya'daki müze ziyaretçi sayısı 10 ayda 3,6 milyona ulaştı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki müze ve ören yerlerinin ...

Kapadokya'da ilk 8 ayda rekor ziyaretçi sayısına ulaşıldı
  • 03.09.2022 12:51

Kapadokya'da ilk 8 ayda rekor ziyaretçi sayısına ulaşıldı

Kapadokya yılın ilk 8 ayında 2 milyon 545 bin 33 turist ağırlayarak tüm zamanlar ...

Kapadokya bölgesini nisan ayında 247 bin kişi ziyaret etti!
  • 07.05.2022 17:11

Kapadokya bölgesini nisan ayında 247 bin kişi ziyaret etti!

Türkiye'nin önemli kültür ve turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, nisan ay ...

Kapadokyalı turizmciler açıklanan desteklerden memnun!
  • 30.03.2022 09:13

Kapadokyalı turizmciler açıklanan desteklerden memnun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeme içme hizmetlerinde KDV düzenlemesi a ...

Erciyes'te 4 yeni otel hizmete girdi!
  • 07.01.2022 10:32

Erciyes'te 4 yeni otel hizmete girdi!

Erciyes Kayak Merkezi'nde 210 milyon liraya yapımı tamamlanan 4 yeni otel daha h ...