maritbet girişmaritbet
Kayseri kış turizminin merkezini Erciyes’e taşıyor!

Kayseri kış turizminin merkezini Erciyes’e taşıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2005 yılında başladığı Master Plan uygulaması ile, Erciyes Dağı’nı yeniden yapılandırarak Türkiye’de Kış Turizmini geliştirmeyi ve Erciyes’i uluslararası standartlarda bir kayak merkezi haline getirmeyi hedefliyor

 

Bu kapsamda birinci etabı 2011/2012 sezonunda kış turizminin hizmetine giren Erciyes Master Planı tüm hızıyla devam ediyor. 
 
Kayseri'den kış turizmine bir dev adım daha...
 
Kayseri'den kış turizmine katkı sağlayacak yeni bir hamle daha geliyor. 01-04 Kasım 2012 tarihinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezi'nde, Erciyes A.Ş. tarafından düzenlenen ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki ve  Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay tarafından açılışı yapılacak olan, Türkiye'de ilk ve tek olma özelliğine sahip “Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı”, daha ilk senesinde sektörün en önde gelen Avusturya, İsviçre, İtalya merkezli dünya markalarını ve Türkiye'nin önde gelen sektör temsilcilerini ağırlayacak. 
 
Kayseri Kış Turizminin merkezini Erciyes'e taşıyor...
 
Kayseri Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Murat Cahid Cıngı, Erciyes Master Planı ile birlikte Kayseri'nin dünya standartlarında bir tesise kavuştuğunu belirterek, 01–04 Kasım 2012 tarihinde Türkiye'de ilk olarak KIŞ TURİZMİ VE TURİZM YATIRIMLARI FUARI' nı Kayseri'de düzenleyeceklerini söyledi. 
 
Türkiye'de projelendirilen 15 adet kayak merkeziyle birlikte toplam 46 kayak merkezi oluştuğunu ve kış turizminin artık ülkemizde ciddi bir turizm dalı olduğunu belirten Cıngı bu fuarda yerli ve yabancı telesiyej ve teleferik üreticilerini, kayak ve snowboard markalarını, kayak tekstili ve ayakkabı firmalarını, ithalatçıları, temsilcileri, kış ve dağ otellerini, dağcılık ekipmanları üreticilerini, doğa sporları malzemesi satanları ve sektördeki sivil toplum organlarını bir araya getirmeyi planladıklarını bildirdi. Bir ilk olmasından dolayı fuar katılım taleplerinin beklentilerinin üzerinde olduğunu kaydeden Dr.Murat Cahid Cıngı, sektörün en önde gelen Avusturya, İsviçre, İtalya merkezli dünya markalarının fuar için stand rezervasyonlarını yaptırdıklarını ve Türkiye'den de sektör temsilcilerinin yoğun ilgisinin  kendilerini sevindirdiğini sözlerine ekledi.
 
Cıngı, Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan Kayseri Erciyes AŞ olarak Show Expo Fuarcılık ile birlikte organize ettikleri ‘Kış Turizmi ve Turizm Yatırımları Fuarı' nın Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi, ORAN Kalkınma Ajansı, Kayseri Ticaret Odası,  Türsab, Türob ve TYD gibi kurum ve kuruluşlar tarafından da desteklendiğini bildirdi.
 
Show Expo Fuarcılık Genel Müdürü Özkan Çatmaz da Kayseri Dünya Ticaret Merkezi' nde düzenleyecekleri fuarın ülkemizde büyük bir boşluğu dolduracağını, gün geçtikçe büyüyen kış turizminde faaliyet gösteren kayak merkezlerini ve bu sektörde üretim, ithalat ve temsilcilik yapan firmaları ve otelleri aynı çatı altında toplayarak ülkemiz turizmine önemli katkılar yapacağını ve sektörün ilk organizasyonu olacağını bildirdi. Ulaşım, konaklama  ve sosyal imkanlar açısından Kayseri'nin bu fuar için çok ideal bir merkez olduğunu ifade eden Çatmaz, aynı tarihte Kayseri DTM ikinci salonda düzenleyecekleri ‘Anadolu Tarih Kültür ve Turizm Fuarı' nın da diğer organizasyonu destekleyecek önemli bir aktivite olacağını sözlerine ekledi. Tafsilatlı bilgiye www.kisturizmfuarı.com ve www.kayserierciyes.com.tr adreslerinden ve Show Expo Fuarcılık'ın (312) 448 17 90 numaralı telefonlarından ulaşılabilir.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Erciyes'te 4 yeni otel hizmete girdi!
  • 07.01.2022 10:32

Erciyes'te 4 yeni otel hizmete girdi!

Erciyes Kayak Merkezi'nde 210 milyon liraya yapımı tamamlanan 4 yeni otel daha h ...

Kayseri'de yeni raylı sistem hattı için düğmeye basıldı
  • 06.02.2021 10:41

Kayseri'de yeni raylı sistem hattı için düğmeye basıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırılacağı 5.5 kilometrelik Talas Mevlana M ...

Kayseri'deki Millet Bahçesi'ne Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi
  • 15.09.2020 12:10

Kayseri'deki Millet Bahçesi'ne Recep Tayyip Erdoğan ismi verildi

Kayseri'de 1 milyon 260 bin metrekare alanı ile sayılı millet bahçelerinden biri ...

YHT'ler Kurban Bayramı’nda ek sefer yapacak
  • 29.07.2020 13:38

YHT'ler Kurban Bayramı’nda ek sefer yapacak

Kurban Bayramı dolayısıyla artan yolcu talebini karşılamak için YHT'ler sefer sa ...

Kayseri’de 12 milyon TL’ye satılık 16 arsa
  • 31.01.2019 10:53

Kayseri’de 12 milyon TL’ye satılık 16 arsa

Mülkiyeti Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 16 arsa toplam bedelleri 12 ...