maritbet girişmaritbet
Kaya Holding, 30 milyon dolara 8. otelini açtı!

Kaya Holding, 30 milyon dolara 8. otelini açtı!

Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına da yeniden hayat veren Kaya Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, grubun 8’nci otelini hizmete açarak 8 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını söyledi

 
Tarihi Agamemnon Kaplıcalarına da yeniden hayat veren Kaya Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya, grubun 8'nci otelini hizmete açarak 8 bin yatak kapasitesine ulaştıklarını söyledi.

7 ayda 30 milyon dolarla işletmeye hazır hale gelen otelin bölgenin en büyük termal kür ve tedavi merkezi olacağını ifade eden Kaya, “Hedefimiz, İzmir'i kongre merkezi haline getirmek. 8 bin yıllık termal tedavi merkezini 5 yıldızlı otel standardıyla misafirlerimiz unutulmaz bir mekana dönüştürmek istiyoruz” dedi.
 
Kaya Thermal & Convention Oteli, 1450 kişinin 5 buçuk ay boyunca gece gündüz çalışmasıyla hazır hale getirildi. İzmir Balçova'da bulunan İl Özel idaresine ait eski adıyla Princess otelini 20 yıl süre ile kiralayan Kaya Grubu, otel yatırımı için 30 milyon dolar harcadı.
 
Otelde 320 kişi istihdam edilirken, toplam 316 odası bulunan otelde 9 engelli odası bulunuyor. Toplam 7 bin 500 metrekare termal tedavi alanı bulunacak. Yakın zamanda otel sayılarının 10'a çıkacağını ifade eden Kaya, ayrıca kasımda 5 bin 500 metrekare kapalı alana sahip İzmir'in en büyük kongre merkezini hizmete sunacaklarını bilirtti.
 
Eksikliği giderecek
Otelin açılışına katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Kaya Grubu'nun İzmir'deki yatırımının İzmir turizmi için büyük önem taşıdığını belirterek, “Cumhuriyetin 100'ncü kuruluş yıldönümü olan 2023 yılında Türkiye'yi, dünyada ekonomisi en büyük ilk 10 ülke içine sokmak istiyoruz. Kaya Holding'in bu özel yatırımı da büyük önem taşıyor” dedi.
 
Turizm alanında da çok önemli gelişmeler sağlandığını hatırlatan Çağlayan, Türkiye'nin sadece yaz turizmiyle yetinmediğini, kültür, inanç, deniz, kongre, sağlık turizminde de önemli mesafe kat ettiğini vurguladı. Türkiye'nin hizmet ihracatının önemli bir noktaya geldiğini belirten Çağlayan, geçen yıl 33 milyar dolarlık hizmet ihracatı yapıldığını anlattı.
 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise, İzmir'de 5 yıldızlı sadece 5 otel bulunmasının önemli eksiklik olduğunu belirterek, “Kaya Thermal & Convention, kentin 5 yıldızlı 6. oteli olarak bu eksikliği giderecek” dedi.

 
  • Etiketler:

Yorum Yaz