maritbet girişmaritbet
Kardan ev, dağcıların hayatını kurtardı!

Kardan ev, dağcıların hayatını kurtardı!

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ’da kaybolan 4 dağcı geceyi yaptıkları kardan evde geçirdi.

Gece yarısından itibaren NAK, AFAD, jandarma, AKUT ve UMKE ekiplerince aranan dağcılar, kaybolduktan yaklaşık 12 saat sonra köye indirildi.

AA muhabirinin Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) Başkanı Fatih Işık'tan aldığı bilgiye göre, İstanbul'da bulunan bir dağcılık kulübü üyesi 4 kişi, zirve faaliyeti yapmak amacıyla Uludağ'a geldi.

Dün akşam saatlerinde kaybolduklarını anlayan kişiler ile jandarma ekipleri arasında gece 02.30'da irtibat kurulduğunu belirten Işık, ''Bu arkadaşlarımız Volfran Madeni'nden dönüş yapmak istemişler ama yollarını şaşırmışlar. Dağın güney yamacına inmişler ve Kuşaklıkaya mevkisinin arka tarafına inmişler'' dedi.

Bu saatten itibaren tüm ekiplerin çalışmaya başladığını ifade eden Işık, ''Sağlık Bakanlığı'na ait helikopterin desteği ile yer tespitleri yapıldı. Daha sonra onlara en yakın olan AKUT ekibi ile buluştular. Soğukpınar köyüne getirildiler. Sağlık durumları iyi'' diye konuştu.

Öte yandan geçirdikleri zor saatlerin ardından kurtarılan 4 dağcıya, köy kahvesinde kuru pasta ve çay ikram edildi. Bir dağcının ayağında üşümeye bağlı sorun olduğu tespit edildi. 

"Kendimize kardan ev yaptık"

 Kayıp dağcılardan Mutlu Akdağ (32), gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saat 17.00'dan itibaren yolda olduklarını kaydederek, şunları söyledi:
"Hepimiz profesyonel dağcıyız, böyle durumlarda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat yanlış yola girince kaybolduk ve jandarma ile irtibata geçtik. Yanımızda yeterli teçhizat yoktu, burada kalmayı düşünmüyorduk. Bu nedenle kendimize 'kardan ev' yaptık. Üzerini ince ağaç yapraklarıyla kapattık. Birbirimize sokularak geceyi burada geçirdik."

Öte yandan ekiplerin bölgedeki yoğun kar yağışı nedeniyle kayıp kişilere yürüyerek ulaşıldığı belirtilirken, İstanbul Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kazan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıp dağcıların hepsinin deneyimli olduğunu söyledi.

İstanbul şubelerine kayıtlı Mutlu Akdağ, Mustafa Çolak (43), Cenk Levi (36) ve Muzaffer Tekin (37) adlı dağcıların sağlık durumlarının gayet iyi olduğunu vurgulayan Kazan, üyelerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar
  • 26.02.2018 13:14

Kar görmek için Ilgaz'a geliyorlar

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı, kayakseverlerin yanı sır ...

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu
  • 21.01.2017 09:33

Yıldıztepe'deki otellerin yüzde 80'i doldu

Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı eteklerindeki Yıldıztepe' ...

Ender Alkoçlar  Uludağ'da torunuyla birlikte kayak yaptı
  • 26.02.2021 11:33

Ender Alkoçlar Uludağ'da torunuyla birlikte kayak yaptı

Uludağ'da otel işletmecisi olan Ender Alkoçlar kızı Neslişah Alkoçlar Düzyatan'ı ...

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!
  • 25.09.2020 09:38

Rize-Artvin Havalimanı'nda tarih belli oldu!

Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Rize-Artvin Havalimanı inşaatı ...

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!
  • 04.08.2020 13:33

Malatya'da 5.2 büyüklüğünde deprem!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Adı ...