maritbet girişmaritbet
Karadeniz, kruvaziyer turizminde bu bölgelere fark attı

Karadeniz, kruvaziyer turizminde bu bölgelere fark attı

Kruvaziyer gemileri, Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmeler nedeniyle Türkiye'ye kaydı

Kruvaziyer seferlerinin Kuzey Karadeniz'deki olaylar nedeniyle güvenilir olan Güney Karadeniz'e kaydığı bildirildi. Yüzde 50'lik artışın yaşandığı Karadeniz, Akdeniz ve Egeyi geride bıraktı

Sinop Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, yaptığı açıklamada, Akdeniz Otelciler Birliği tarafından yapılan açıklamaya göre, kruvaziyer gemi seferlerinde Akdeniz ve Ege limanlarında yüzde 37'lik bir düşüş, buna karşın Karadeniz limanlarında yüzde 50'lik artış yaşandığını söyledi. 

"Turist gemileri Güney Karadeniz'de Batum'a kadar gidip geri dönüyor"

Bunda Kuzey Karadeniz'de yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu dile getiren Tosun, "Özellikle Kuzey Karadeniz'deki olaylar sebebiyle kruvaziyer gemilerle yolculuk yapan turistlerin Kuzey limanlarını çok güvenli bulmadığı tespit edildi. Turist gemileri Güney Karadeniz'de Batum'a kadar gidip geri dönüyor" dedi. 

Sinop'a ilgi yoğun

Kruvaziyer turizmi kapsamında seyahat eden turistlerin sakin şehirleri tercih ettiğini ifade eden Tosun, bu özelliği barındıran Sinop'un çok sayıda turist ağırladığını dile getirdi. 

Gemilerle gelen turistlerin bazılarının Türkiye'de sadece Sinop'u görerek ülkelerine döndüğünü belirten Tosun, "Bu nedenle biz Sinop'tan Türkiye imajı veriyoruz" diye konuştu. 

Geçen yıl Sinop'a 20 kruvizer geldiğini, sayının bu yıl 50'leri bulabileceğini dile getiren Tosun, şunları kaydetti: 
"Bu sezon gelecek gemiler daha önceki yıllarda gelen gemilerden hem kapasite olarak büyük hem de yolcu sayısında fazlalık söz konusu. Dünyada şu anda 250 civarında seyir gemisi var. Kruvaziyer gemiler dünya turizminin yüzde 9-10'luk bölümünü kapsıyor. 250 gemi sürekli hareket halinde. Dolayısıyla bu yolla Sinop'a gelen turistler hem ilin kalitesini yükseltiyor hem de marka şehir haline getiriyor. Gemiden bir anda inen yüzlerce, binlerce turist kente renk katıyor, ilin ekonomisine önemli katkı sağlıyor." 

Sinop'un turistik çarşısının bulunmamasının en önemli eksik olduğunu öne süren Tosun, şöyle devam etti: 
"Otantik ve yöresel ürünlerimizi paketleyerek sunamıyoruz. Turistler zengin insanlar, kültür varlıklarını dağınık olarak gezmek istemiyorlar. Birbiriyle bağlantılı yerler istiyorlar. Kent içerisinde turistleri ilgilendiren tabelalara da sahip değiliz. Artık Sinop, turistlerin ziyaret ettiği bir kent konumunda. Gemilerle gelen turistlerin bazıları Türkiye'de tek Sinop'u görerek ülkelerine dönüyor. Turist, memleketine gittiğinde 'Türkiye'yi gördüm' diyor. Yani biz burada Türkiye imajı veriyoruz. Dolayısıyla bu tür eksikleri telafi etmenin yoluna da bir an önce gitmeliyiz." 

AA

Yorum Yaz