maritbet girişmaritbet
Kapadokya turizmine uçak seferi dopingi

Kapadokya turizmine uçak seferi dopingi

Antalya-Kapadokya arasında haftanın 5 günü karşılıklı yapılması planlanan uçak seferleri turizmcileri sevindirdi

TURSAB Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Sak: "Antalya-Kapadokya arası otobüsle yaklaşık 8 saat sürdüğü için bölgeye bu ilden gelen turist sayısı az oluyordu. Direkt uçuşların başlamasıyla Kapadokya bölgesinde ciddi manada canlılık olacağını söyleyebiliriz" Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinin, Antalya Havalimanı'ndan Nevşehir'e başlayacak direkt uçak seferleriyle turizm pastasından alacağı pay artacak. Yılda 2,5 milyondan fazla turistin geldiği Kapadokya'da, Göreme Açık Hava Müzesi, Paşabağı ve Zelve ören yerleri, Üç Güzeller, Uçhisar, Kaymaklı ve Derinkuyu yeraltı şehirleri ile Ürgüp ve Avanos, en fazla ziyaret edilen merkezler arasında yer alıyor. Türkiye Seyahat Acente Birliği (TURSAB) Kapadokya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Muammer Sak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kapadokya bölgesine sahil bölgelerinden direkt uçak seferlerinin başlaması konusunu 15 yıldır dile getirdiklerini ve bu yönde girişimlerinin olduğunu söyledi. Uçak seferi olmadığı için Antalya'dan bölgeye gelmek isteyen turistlerin, 8 saat süren kara yolculuğunu tercih etmek zorunda kaldığını belirten Sak, "Nihayet bu sene amacımıza ulaştık. Antalya-Kapadokya seferleri 30 Nisan'da haftanın 5 günü karşılıklı başlayacak. Seferlerin başlaması, bölge turizmine önemli katkı sağlayacak" dedi.

Bölgeye sadece İstanbul'dan uçak seferi olduğunu hatırlatan Sak, "Şu anda İstanbul'dan Nevşehir Havalimanı'na günde 2 uçak seferi var ancak bölgenin potansiyeli göz önüne alındığında bu sayı yetersizdi. Gerek yurt içinden gerekse yurt dışından Nevşehir Havalimanı'na düzenlenecek direkt seferler, Kapadokya bölgesindeki turizm potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesini sağlayacak. Ulaşım açısından yapılabilecek her türlü katkı, bölge turizmine olumlu yansıyacak" diye konuştu.

Antalya'ya yılda 11 milyon turistin geldiğini aktaran Sak, Antalya-Nevşehir arası karayolu dışında ulaşım imkanı olmaması nedeniyle turistlerin 8 saati bulan uzun ve yorucu yolculuk yapmak zorunda kaldığını vurgulayarak, uçak seferlerinin başlamasıyla bu sorunun aşılacağını söyledi.

Uçak biletlerinin satışa çıkarıldığını vurgulayan Sak, şunları kaydetti:

"Antalya havalimanından hafta içi pazartesi, çarşamba, perşembe günleri saat 21.15'te, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan da saat 22.50'de uçak kalkacak. Diğer uçuş günleri ise cumartesi Antalya'dan saat 22.15, Nevşehir'den saat 23.50, pazar günü de Antalya'dan saat 19.25, Nevşehir'den saat 21.00 olarak belirlendi. İnşallah bu sene başarı elde edilir ve önümüzdeki yıl da bu seferlerin sayısı artar diye umut ediyoruz."

Sak, direkt seferlerin başlamasının bölge turizminin atağa geçmesi anlamına geldiğinin altını çizerek, "Antalya Kapadokya arası otobüsle yaklaşık 8 saat sürdüğü için bölgeye bu ilden gelen turist sayısı az oluyordu. Artık direkt uçuşların başlamasıyla Kapadokya bölgesinde ciddi manada canlılık olacağını söyleyebiliriz. Uçakların dolu gelip gideceğini düşünüyoruz, bu da günlük 200 kişinin bir seferde uçakla Nevşehir'e gelmesi anlamına geliyor" dedi.

Başlayacak uçak seferlerinin yanında tur operatörlerine de önemli görev düştüğünü vurgulayan Sak, "Özellikle operasyon grupları dediğimiz turistlere, çok kısa zamanda Kapadokya bölgesi gezdirilmeye çalışılıyor. Bu da bölge turizmi açısından çok sağlıklı yaklaşım değil. Bölgenin güzelliği bir günde gezilip görülemez, bunun için en az 2 gün gerekiyor. Hatta bir hafta ya da 10 günlük turlar düzenlenebilir. Bunun çözümü tur operatörlerinden geçiyor" diye konuştu.

Antalya'ya gelen turistlere 10-15 günlük tur programı uygulandığını, Kapadokya'nın da alternatif olarak bu turların içerisinde yer alabileceğini belirten Sak, "Zaman zaman Antalya'ya gelen turistler için Kapadokya'ya az da olsa turlar düzenleniyordu. Direkt seferlerin başlamasıyla bu turların artacağına inanıyoruz" dedi.

Uçak seferlerinin başlamasıyla bölge turizminin daha da gelişeceğinden umutlu olduklarını ifade eden Sak, önümüzdeki yıllarda sefer sayılarının artacağına, bunun yanında Dalaman ve İzmir bağlantısının da bölge turizmine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kelebek Mutfak Galba ile mutfakta zamansız bir klasik!
  • 02.02.2021 17:32

Kelebek Mutfak Galba ile mutfakta zamansız bir klasik!

Kelebek Mutfak’tan Galba, farklı renk seçenekleriyle yaşam alanınıza kişiliğiniz ...

"2018 Kapadokya'da Çin yılı olacak"
  • 20.02.2018 14:14

"2018 Kapadokya'da Çin yılı olacak"

Çin'de 2018'in "Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesi dolayısıyla Kapadokya'da Çinl ...

Kapadokya'yı 329 bin turist kuş bakışı izledi
  • 10.02.2018 09:12

Kapadokya'yı 329 bin turist kuş bakışı izledi

Kapadokya bölgesinde sıcak hava balon turuna katılan turist sayısı 2017'de, önce ...

Kapadokya, balon turizmi ile ekonomide uçuşa geçti!
  • 16.03.2015 15:16

Kapadokya, balon turizmi ile ekonomide uçuşa geçti!

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden Kapadokya, balon turları ile bölge t ...

Kapadokya turizmine uçak seferi dopingi
  • 19.01.2014 12:05

Kapadokya turizmine uçak seferi dopingi

Antalya-Kapadokya arasında haftanın 5 günü karşılıklı yapılması planlanan uçak s ...