maritbet girişmaritbet
Kaleiçi’ne 50 milyon Euro harcadı İstanbul’da ‘butik otel’e yüklenecek

Kaleiçi’ne 50 milyon Euro harcadı İstanbul’da ‘butik otel’e yüklenecek

Antalya Kaleiçi bölgesinde 1992 yılında aldığı iki konağı Alp Paşa Hotel’ine çeviren Alp Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Alp, yönünü İstanbul’a çevirdi

 

Kaleiçi bölgesinde 22 konağı satın alarak bölgeye toplam 50 milyon Euro'luk yatırım yapan Mehmet Alp, şimdi İstanbul'da butik otel yapabilmek için arayışa geçti. Mehmet Alp, “Alp Paşa Konağı'nı zincirleştirmek istiyoruz. Bunun için İstanbul Taksim ve Sultahahmet'te bina arıyoruz. İstanbul'da yer bulamazsak İsveç, Belçika ve Hollanda'da da zincir oluşturmak için otel arayışındayız” dedi.

5 milyon Euro'ya yenileme

Rahmi Koç'tan, İnan Kıraç'a kadar birçok işadamının yatırımının bulunduğu Kaleiçi bölgesini özellikle zengin turistlerin ve Avrupalı emeklilerin tercih ettiğini anlatan Mehmet Alp, Antalya Kaleiçi'nde konak fiyatlarının da 5-10 milyon Euro arasında değiştiğini söyledi. Üç yeni konak daha satın aldıklarını belirten Mehmet Alp, şunları söyledi: “Bunları yaklaşık 5 milyon Euro'ya yenileyeceğiz. Bölgede sadece Türk işadamları değil Avrupalı, Rus ve ABD'li yatırımcılar da konak sahibi olmak için harekete geçti. Biz bölgeye 50 milyon Euro yatırdık. Geri dönüşü de çok iyi oldu. Alp Paşa Butik Oteli'nin bir halkasını da geçtiğimiz yıl Hollanda Amsterdam'da açtık.”

50 konak daha zor çıkar

Bölgede kullanılabilir konak sayısının ancak 50'ye ulaştığını dile getiren Mehmet Alp, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bile yılda 3 kez Kaleiçi'ne uğradığını ifade etti. Alp, şu bilgileri verdi:

“Kaleiçi'ndeki en büyük kapasite Alp Paşa Hotel'e ait. Bunun yanında Kaleiçi'nde 30-40 odalı 15 otel, 10-15 odalı küçük çaplı 50'ye yakın da pansiyon var. Artık burada yatırım yapmak için 50 bina zor çıkar. ”

  • Etiketler:

Yorum Yaz