maritbet girişmaritbet
Jürgen Büchy ‘Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerine ulaşması mümkün’

Jürgen Büchy ‘Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerine ulaşması mümkün’

Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, Türkiye'nin turizmde 2023 yılı hedeflerine ulaşmasının mümkün olduğunu söyledi

Büchy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turizm sektöründe önemli bir temel olan güneş ve sahil turizmine, diğer turizm çeşitlerini de dahil etmeye çalışmanın doğru bir stratejik yol olduğunu ifade etti. Güneş ve sahil turizminin dışında teklifler sunmanın ve turizm sezonunu uzatmanın önemli olduğunu belirten Büchy, bunun özellikle Antalya'da başarıldığını, Türkiye'nin diğer bölgelerinin de bu konuda önemli potansiyele sahip olduğunu kaydetti. ''İnsanlar turizmde çeşitlilik istiyor'' diyen Büchy, ülkeye ikinci, üçüncü kez giden turistlerin yeni şeyler istediklerini belirtti. Türkiye'nin 2023'te 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm hedefi olduğunun hatırlatılması üzerine Büchy, ''Yanlış hatırlamıyorsam bu yüzde 50 oranında artış anlamına geliyor. Bu çok iddialı hedef, ancak altyapı varsa buna ulaşmak mümkün olduğunu düşünüyorum'' ifadesini kullandı. Büchy, "Türkiye'nin Almanya'dan gelecek 10 yılda 1-1,5 milyon arasında belki de 2 milyon daha fazla turist çekmesi gerçekçi. Bu konuda fırsatlar var" dedi. Modern altyapının gelişmesinden dolayı Türkiye'nin Almanya'da büyüme potansiyeline sahip olduğunu belirten Büchy, Almanya'da tatil sektöründeki sayıların olumlu gelişeceğine inandıklarını, Türkiye'nin de bundan yararlanmak için iyi bir fırsata sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye giden Alman turistlerin sayısının 5 milyonu aştığına işaret eden Büchy, ''Yıllardan beri istikrarlı bir büyüme var. Bu memnuniyet verici'' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin Alman turistlerin yurt dışı destinasyonunda üçüncü sırada olduğunu hatırlatan Büchy, Türkiye'nin İtalya'nın hemen ardında bulunduğunu, Türkiye'nin turist sayısını 100-150 bin artırması durumunda ikinci sıraya yükseleceğini kaydetti.

Büchy, ''Bu, Almanya'da Türkiye turizmi için oldukça eşsiz bir başarı hikayesi'' ifadesini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Alman Seyahat Acenteleri'nden Türkiye'ye güven notu!
  • 06.05.2021 15:51

Alman Seyahat Acenteleri'nden Türkiye'ye güven notu!

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, Türkiye'nin en iy ...

Jürgen Büchy ‘Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerine ulaşması mümkün’
  • 11.03.2014 17:04

Jürgen Büchy ‘Türkiye'nin 2023 turizm hedeflerine ulaşması mümkün’

Almanya Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Jürgen Büchy, Türkiye'nin turiz ...