maritbet girişmaritbet
James Bond Skyfall filminin Türk turizmine olumlu yönde katkı yapması bekleniyor!

James Bond Skyfall filminin Türk turizmine olumlu yönde katkı yapması bekleniyor!

Turizmciler 101 ülkede gösterilecek olan James Bond serisinin 23'üncü filmi Skyfall'un Türk turizmine çok olumlu katkı yapacağını düşünüyor

 

James Bond serisinin 23'üncü filmi Skyfall, 2 Kasım'da gösterime giriyor. Ortadoğu'da ve birçok Avrupa ülkesinde ise 26 Ekim'den bu yana gösterimde olan filmin Türkiye açısından anlamı büyük. Pek çok sahnesi Sultanahmet, Kapalıçarşı, Adana ve Fethiye'de çekilen film sayesinde İstanbul ve Türkiye'nin turizm gelirlerinde önemli bir artış bekleniyor.
 
TUROB Başkanı Timur Bayındır, tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından izlenecek filmin, Türkiye'ye "muazzam bir turizm getirisi olacağını" belirtti. "Düşünün bu filmi milyonlarca insan izleyecek ve biz tek kuruş para harcamadan tanıtım yapmış olacağız. Müthiş bir hadise" diyen Bayındır, 1964 yılında çekilen ABD yapımı Topkapı filminden örnek vererek, "Tanıtımın iyisi kötüsü olmuyor. Topkapı filminde geçen bir hançer vardı, Topkapı'ya her gelen hançeri sormaya başlamıştı. James Bond'un da benzer etkisi muhakkak olacaktır" değerlendirmesini yaptı.
 
Bundan sonra Türkiye'de dünyaca ses getirecek bir aşk filmi çekilmesini beklediklerini kaydeden Bayındır, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yönde bazı çalışmaları olduğu bilgisini de verdi. Türkiye'den pek çok manzarayı içeren bir aşk filminin de güzel bir tanıtım olabileceğini söyleyen Bayındır, "Güzel bir aşk filmi çevrilmesi konusunda birtakım çalışmalar var. Neticelendiğinde bizi de bilgilendireceklerini zannediyorum" dedi.
 
2020 adaylığımızı da olumlu etkileyecek
 
Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü ise "Bir sıfırdan iyidir, hem Türkiye'nin tanıtımına hem de satışlara müthiş bir katkısı olacak" yorumunu yaptığı filmle ilgili, "James Bond'u tanıyan ama Türkiye'yi tanımayan ya da görmeyen birçok insan var. İnsanlar gördüğü şeye daha çok talip olurlar. Film dünyanın birçok ülkesinde gösterileceği için pozitif katkıları olacaktır" açıklamasında bulundu.
 
Bu yöndeki girişimlerin 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığına da olumlu etkisi olabileceğini ifade eden Görgülü, "Türkiye'nin tanıtımını içeren her adım, lobi gerektirecek organizasyonlara da katkı sağlar" dedi.
 
Dünyanın önemli devlet ve işadamlarının katıldığı uluslararası organizasyonların son 10 yıldır Türkiye'de yapılmasının da İstanbul'un değerini artırdığını belirten Görgülü, İstanbul satışlarının bu sayede dünyada en hızlı artan turizm satışları olduğunu kaydetti. Bu tür organizasyonların Antalya'da düzenlenmesi halinde turizm hedeflerinin rahatlıkla aşılacağının altını çizen Görgülü, "Ben Başbakanı'mıza da arz ettim, keşke bu tür toplantılar Antalya'da da yapılabilse. Bu yıl Türkiye'yi kurtaran İstanbul oldu. Kendisi vizyon sahibi birisi. Bu konuyla da ilgileneceğini söyledi" diye konuştu.
 
"Diziler sayesinde Suriye turizmi etkilemedi, ödül vereceğiz"
 
Turizm hedeflerini ve yılsonu beklentilerini değerlendiren TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Geçen yıl tahminleri sorduklarında 2011'i yakalarız demiştim. Hatta yarım puan da geçtik. Ekim ayı da çok iyi gidiyor. Az da olsa geçmiş olacağız" dedi. 2013 yılı için 33 milyon turist, 25 milyar dolarlık da turizm geliri beklentisi olduğunu hatırlatan Bayındır, "Yaşam şeklimiz bozulmadığı takdirde, Suriye gibi sıkıntılar da olmazsa Türkiye iyiye gitmeye devam edecek. Turizm dostluk dışında başka bir şey kabul etmiyor. Suriye'den ve İran'dan korkunç bir müşteri kaybımız var. Buna rağmen Arap ülkelerinden gelen turist sayısı daha yüksek. Yerli dizilerin çok büyük etkisi var. Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulundukları için yerli dizileri yapanlara bu ay ödül vermek istiyoruz" yorumunu yaptı.
 
Gamze ŞENER/Dünya

Yorum Yaz

Benzer Haberler

James Bond'un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi köprü turizme katkı sağlıyor
  • 29.09.2022 16:28

James Bond'un aksiyon sahnelerinin çekildiği tarihi köprü turizme katkı sağlıyor

Adana'nın Karaisalı ilçesinde 1912'de Almanlar tarafından inşa edilen ve "James ...

TİM'den İzmirli depremzedelere 10 milyon TL destek!
  • 12.11.2020 10:35

TİM'den İzmirli depremzedelere 10 milyon TL destek!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İzmirli depremzedelere ...

Ananas Woodworking, yeni koleksiyonu "Docia"yı görücüye çıkardı
  • 11.09.2020 16:41

Ananas Woodworking, yeni koleksiyonu "Docia"yı görücüye çıkardı

Ananas Woodworking, doğadaki "dokya" adı verilen kaya formlarından aldığı ilhaml ...

48 şehre 143 otel yapılacak!
  • 22.12.2018 09:34

48 şehre 143 otel yapılacak!

Turizmde yaşanan ciddi büyüme, otel yatırımlarına da yansıdı. ...

'Ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı geldi'
  • 15.07.2017 12:19

'Ekonomiyi normalleştirme ve somut adım atma zamanı geldi'

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Timur Bayındır, 15 Temmuz Demokrasi ve ...

Osman Ayık: İç pazarda hedefimiz 10 milyon turist
  • 20.05.2017 11:10

Osman Ayık: İç pazarda hedefimiz 10 milyon turist

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, öncelikli hedeflerin ...