maritbet girişmaritbet
İzzet Bayraktar ve Bora Göymen’in ağzından The Grand Tarabya!

İzzet Bayraktar ve Bora Göymen’in ağzından The Grand Tarabya!

350 milyon dolarlık yatırımla kapılarını yeniden ziyaretçilere açan The Grand Tarabya, Bayraktar Holding tarafından yenilendi

 

350 milyon dolarlık yatırımla kapılarını yeniden ziyaretçilere açan The Grand Tarabya, Bayraktar Holding tarafından yenilendi.

İzzet Bayraktar açılışta şu açıklamalarda bulundu;

Öncelikle bugün bizlerle olduğunuz için hepinize teşekkürlerimi sunuyor ve bizim için gurur verici bir proje olan The Grand Tarabya'nın açılışına hoş geldiniz diyorum.

Boğazın simge yapılarından biri haline gelen Tarabya Oteli'ni, tekrar İstanbul'a kazandırmış olmanın onurunu sizlerle paylaşıyoruz. 

Tarabya Oteli uzun tarihi boyunca çok önemli bir değer haline gelmiş olup, hem İstanbul'luların, hem de dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerin unutulmaz zamanlar yaşadığı bir mekan haline gelmiştir. Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden biri olarak hizmete giren otel, tarihi boyunca adından söz ettirdi. Bunun sonrasında uzun bir süre hizmet dışı kalan otelin satışa sunulduğu haberi beni çok heyecanlandırdı.

Bir çoğunuzun yakından takip ettiği ihale sürecinde dokuz şirket arasında en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandık. Çocuklarımdan gizli katıldığım bu ihale benim için oldukça önemliydi. Eşimin “İnşallah kazanamazsın” diyerek beni yolcu ettiği ihaleye katılırken tek düşüncem vardı. Bu kadar önemli bir kültürel miras olan bu otelin milli kalabilmesiydi. Bunu başarmış olmak benim için büyük bir gurur kaynağı.

Uzun bir hazırlık sürecinin ardından geriye dönüp baktığımda, iş hayatımdaki en önemli yatırımlar arasında The Grand Tarabya Oteli olduğu söyleyebilirim.

Sevgili basın mensupları,

Yeniden inşa sürecinde yabancı otel zincirlerinin Tarabya Oteli'ne ilgisi devam etti. Bize sundukları şartlar misyonumuz ve değerlerimizle istediğimiz gibi örtüşmedi. İşletmenin haklarının onlarda olmasını, isminin değiştirilmesini kabul etmemizi beklediler. Tarabya Oteli'nin milli kalması için çıktığımız bu yolda, bu şartları kabul etmemiz mümkün değildi. Bugün burada köklü bir mirasın yeniden doğuşuna tanıklık ediyorsunuz. İstanbul için çok önemli bir yapı, tüm gelenekleri ile beraber ancak modern ve daha güçlü bir şekilde, grubumuz öncülüğünde yeniden hayat buluyor.

Dört yıl boyunca gece gündüz Tarabya Oteli'nin küllerinden doğması için çalıştık. Başta Genel Müdürümüz Bora Göymen liderliğinde çalışan tüm The Grand Tarabya çalışanları ve yeniden inşa sürecinde tüm deneyim ve bilgilerini bizlerle paylaşan ve projede emeği geçen herkese bir kez daha sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili basın mensupları,

Bugün burada  eski bir mirasın yeniden doğuşuna tanıklık etmek için toplanmış bulunuyoruz. Davetimize kırmayarak bizlere eşlik ettiğiniz için hepinize teker teker teşekkür ediyor ve sözü Genel Müdürümüz Bora Göymen'e bırakıyorum.

Bora Göymen'in açıklamaları şöyle;

Öncelikle bugün burada bizlerle birlikte olduğunuz için hepinize şahsım ve The Grand Tarabya adına teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyorum.

Bu sabah sizlerle heyecan verici bir mekanda bir araya geldik. Sayın İzzet Bayraktar'ın dediği gibi Tarabya Oteli gibi köklü bir mirası yeniden ülkemize kazandırmış olmanın haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz.

Dört yıl süren yoğun ve titiz bir çalışmanın ardından zengin mirasın ve tarihin üzerine anıları tazelemek üzere kurulmuş, eşsiz manzarasıyla, uluslararası standartlarda beklentilerin üzerinde hizmet veren bir Türk oteli olarak The Grand Tarabya'yı konumlandırıyoruz.

Biz bu oteli satın aldığımızda çok önemli bir tarihi ve mirası da devraldığımızın farkındaydık. Buna yakışan yeni bir projeyle çıkmak da bu aşamada çok önemliydi. Tarabya Oteli'nin Türkiye'nin en önemli birkaç otelinden biri olduğu günler bizim çıkış noktamız oldu. Bu kapsamda, aslında bir yenileme değil, yeniden inşa sürecine girdik. Geçmişten gelen mirası korurken, yapıya modern bir dokunuş kazandırmayı, günümüzün beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesini göz önünde bulundurduk.

350 milyon dolarlık yatırımla yeniden inşa ettiğimiz The Grand Tarabya'yı, eşsiz manzaralı 248 lüks odası, tasarımı, tarihi dokusu ve uluslararası hizmet standartlarıyla hizmete açtık.

Sizlerin de çok yakından takip ettiği gibi son yıllarda şehir otelciliğince ciddi bir rekabet yaşanıyor ve bu otellerin sayısı her geçen gün artıyor. Biz bu rekabet ortamında kendimizi, dünya standartlarında bir otel olarak tanımlıyoruz. Bu iddiamızı, bir yandan İstanbul'luların anılarını tazelerken, bir yandan da kusursuz hizmet anlayışımızla benzersiz bir deneyim sunarak gerçekleştireceğiz. İstanbul'un hem tatil hem iş için sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirebilecek şekilde otelimizi ve operasyonumuzu oluşturduk. The Grand Tarabya olarak misafirlerimize, iş amaçlı ziyaretlerin yanı sıra, şehirden uzak ama şehrin içinde bir resort ortamı sağlayacağız. Istanbul'luların kalbinde halihazırda önemli bir yere sahip olan Tarabya Oteli'nden aldığımız güçle, hem o nostaljiyi yaşamak isteyenlere, hem de İstanbul'da Türk konukseverliğini uluslararası hizmet kalitesiyle yaşamak isteyenlere yepyeni bir deneyim sunuyoruz.

Şimdiden yerli ve yabancı turistler için bir çekim merkezi haline gelmeye başladığımızı görmek bizi mutlu ediyor. Ortadoğu pazarının İstanbul'a son yıllardaki tartışılmaz etkisini şimdiden hissedebiliyoruz. Bunun yanı sıra başta Almanya ve İngiltere olmak üzere hedeflediğimiz Avrupa ve ABD pazarlarından da gördüğümüz ilgi, bu döneme kadarki stratejilerimizi oluşturduğumuz doğrultunun ne kadar yerinde olduğuna işaret ediyor.  da hedeflemekteyiz.

Değerli basın mensupları,

Bu noktada dünyanın en önemli birliklerinden biri olan The Leading Hotels of the World'ün “eşsiz oteller” portföyüne katılmış olmamız bizim için çok kıymetli. Henüz açılışımızı yapmadan bu platforma kabul edilmiş olmamız tamamen bağımsız bir Türk yatırımı olan The Grand Tarabya'nın misafirlerine sunacağı ayrıcalıklı dünyasının uluslararası platformda kabul görmüş kanıtıdır.

Hepinizin bildiği gibi Tarabya Oteli sadece İstanbul için değil, Yeşilçam içinde ayrı bir yere sahip. Otel, Türk sinemasının en önemli oyuncularının başrollerini paylaştığı pek çok filmin seti olarak hafızalarda kendine yer etti. Böyle bir değeri devralmış olmak bize sonsuz gurur verdiği gibi,  geleneği taşımak da önemli bir sorumluluk getiriyor. Bu nedenle hem Yeşilçam, hem de onunla ilgili oyuncular ve emeği geçenleri, The Grand Tarabya olarak onurlandırmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle Yeşilçam emektarlarını otelimizde buluşturmak, sinemamızın yapıtaşlarını oluşturanları burada ağırlayarak o nostaljiyi hem kendimiz, hem misafirlerimiz, hem de onlar adına yaşamak bazı planlarımız arasında yer alıyor.

Sevgili basın mensupları,

Gerek tarihi ve kültürel dokusu, gerek hizmet anlayışı, gerek restoran konaklama ve SPA alanlarımızla eşsiz bir deneyim yaşatmak için kapılarımızı açmış bulunmaktayız.

 

 

 

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Yotel İstanbul Havalimanı, bu yıl ciroda yüzde 50 büyüme hedefliyor
  • 28.01.2021 10:50

Yotel İstanbul Havalimanı, bu yıl ciroda yüzde 50 büyüme hedefliyor

Yotel İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, geçen seneye göre cirolarını ...

İstanbul Havalimanı YOTEL, bu yıl ciroda %50 büyüme hedefliyor
  • 27.01.2021 16:35

İstanbul Havalimanı YOTEL, bu yıl ciroda %50 büyüme hedefliyor

YOTEL İstanbul Havalimanı Genel Müdürü Bora Göymen, geçen seneye göre cirolarını ...

İzzet Bayraktar ve Bora Göymen’in ağzından The Grand Tarabya!
  • 12.02.2013 11:54

İzzet Bayraktar ve Bora Göymen’in ağzından The Grand Tarabya!

350 milyon dolarlık yatırımla kapılarını yeniden ziyaretçilere açan The Grand Ta ...

Büyük Tarabya Oteli'nin restorasyonu tamamlandı! Otelin resmi açılışı 12 Şubat'ta yapılacak!
  • 09.02.2013 14:44

Büyük Tarabya Oteli'nin restorasyonu tamamlandı! Otelin resmi açılışı 12 Şubat'ta yapılacak!

Türk filmlerinin unutulmaz sahnelerinin çekildiği Büyük Tarabya Oteli baştan aşa ...