maritbet girişmaritbet
İzmir Yıldız Sineması sanat merkezine dönüşüyor!

İzmir Yıldız Sineması sanat merkezine dönüşüyor!

İzmir'de 1950'li yılların popüler kültür merkezi olan Yıldız Sineması, restore edilerek sanat merkezi ve sinema müzesine çevrilecek.

İzmir'de 1950'li yıllarda kentin önde gelen kültür merkezlerinden olan tarihi Yıldız Sineması, restore edilerek sanat merkezi ve sinema müzesi olarak hizmet verecek.

Sinema müzesi olacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de tarihi kervan yolu üzerinde inşa edilen Bıçakçı Han'ın 1950'li yıllara kadar kente gelen ve giden malların depolanması amacıyla kullanıldığını anlattı.

1953'te kapalı sinemaya dönüştürülen Yıldız Sineması'nın 1957 yılında yeniden inşa edildiğini ve Zeki Müren konseriyle açıldığını aktaran Soyer, halı saha, bilardo salonu ve otopark olarak kullanılan yapının kaderine terk edilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Bu yapıların İzmirlilerin gönlünde derin bir yerinin bulunduğuna işaret eden Soyer, "Burayı performans sanatları için kullanmaya devam edeceğiz. Sinema, tiyatro, sahne gösterileri, konserler, sempozyumlar ve etkinlikler için kullanacağız. Sinema müzesi mutlaka yapacağız. Çalışmalar 2 yıl içinde tamamlanacak. Bıçakçı Han'ı da 2 ay içinde açacağız. Açılışı 'yılbaşı pazarı' ile yapalım istiyoruz. Girişte de vatandaşlara 'Burayı ne olarak görmek istersiniz?' diye soracağız. İzmirliler için yepyeni bir mekan olacak." ifadelerini kullandı.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

İzmir Yıldız Sineması sanat merkezine dönüşüyor!
  • 04.10.2020 07:00

İzmir Yıldız Sineması sanat merkezine dönüşüyor!

İzmir'de 1950'li yılların popüler kültür merkezi olan Yıldız Sineması, restore e ...