maritbet girişmaritbet
İstiklal'deki AVM'nin üstüne otel açılacak

İstiklal'deki AVM'nin üstüne otel açılacak

İstiklal Caddesi’nde alışveriş merkezi yatırımına hızla devam eden Demirören Şirketler Grubu, projenin 3 katını otele ayırdı


 

İstanbul'un en işlek caddesi Beyoğlu İstiklal'deki eski Saray Muhallebicisi'nin yerinde bir alışveriş merkezi (AVM) projesi yürüten Demirören Şirketler Grubu, otel yatırımı da yapmaya karar verdi. Toplam 8 kattan meydana gelecek AVM'nin teras dahil, üstten 3 katı otel olarak ayrıldı. İstiklal Caddesi üzerinde nitelikli otel eksikliği nedeniyle projeye dahil edildiği belirtilen ve 100 civarında odanın bulunacağı otel için Demirören Grubu yabancı işletme zincirleriyle görüşmeleri başlattı bile.
 
GOLF ARABALARIYLA MİSAFİR TAŞINACAK
Edinilen bilgilere göre, Demirören Grubu'nun görüştüğü 3 yabancı otel zinciri var. Bunlardan biri Fransız bir marka ve eğer anlaşma sağlanırsa Türkiye pazarına ilk defa İstiklal Caddesi'nden girmiş olacak. İsmi sır gibi saklanan zincirin, dünyanın önde gelen otelcilik markalarından biri olduğu konuşuluyor.  Projenin en ilginç yanlarından biri de içinde otopark olmaması. Hedef kitle zaten zamanını bu caddede geçiren insanlar ve bunların pek çoğu da ulaşımını araçsız sağlayacağı için AVM otoparksız tasarlandı. Ancak otel misafirleri için özel valet parking sistemi kuruluyor.  Hatta, otopark olmadığı için, otele gelen misafirlerin Taksim Meydanı'ndan özel golf arabalarıyla taşınması da planlanıyor. Ayrıca, otelin kendine ait özel bir gece kulübü ve restoranı da olacağı belirtiliyor.
 
AĞA LOKANTASI'NI ALINCA PROJE BÜYÜDÜ
Yaklaşık 4 yıldır devam eden proje, yapılan tadilatla büyütüldü. Demirören Şirketler Grubu, AVM projesine, Saray Muhallebicisi'nin bulunduğu bina dışında, aynı adada yer alan Ağa Lokantası'nın bulunduğu binayı da dahil etmek istiyordu. Ancak bu binanın sahipleriyle anlaşabilmesi zaman aldı. Hatta, lokanta müdürünün, bu binanın tarihi eser olduğu ve projeye dahil edilmesi için kamulaştırılmak istendiği yönünde açıklamaları olmuştu. Fakat, yaklaşık 1 yıl önce anlaşma gerçekleşti ve bu sayede AVM'nin 700 metrekarelik taban alanı olan bir kısmı -5'inci kattan 4'üncü kata kadar yıkılıp tekrar yapılmaya başladı.

‘CADDE RUHUNA AYKIRI' DİYE X-RAY CİHAZI BULUNMAYACAK
İstiklal Caddesi'nin ilk AVM'si olacak yapı, tarihi doku ve caddenin ruhuna uygunluğu konusunda tartışmalara neden olmuştu. Demirören Grubu da bu konuda titiz olmaya çalışıyor. Binanın tam 50 metrelik ön cephe görünümü için Beyoğlu Güzelleştirme Derneği ve belediyenin ortak çalıştığı, projenin son şeklindeki ufak değişiklikler dışında Anıtlar Kurulu'nca da onaylandığı belirtiliyor.

Otoparksız AVM'de yine cadde ruhuna aykırı kalmamak ve tüketiciyi yavaşlatmamak için x-ray cihazı bulundurulmayacağı, güvenliğin farklı özel sistemlerle sağlanacağı ifade ediliyor.
 
Kaynak: HABERTÜRK
 
  • Etiketler:

Yorum Yaz