maritbet girişmaritbet
İstanbul'daki otellerde doluluk oranı arttı

İstanbul'daki otellerde doluluk oranı arttı

Türk turizminde yaşanan hareketlilik İstanbul otellerinin yüzünü güldürdü.

Uzun süredir Ortadoğulu turistle otellerini dolduran turizmciler, Avrupalılar'ın yeniden dönmesiyle birlikte hem doluluk hem de fiyatlarını yüzde 20 artırdı. Martta bir önceki yılın aynı dönemine göre doluluk oranlarının yüzde 80'e yaklaştığını dile getiren turizmciler, gelirde de üç haneli rakamları görmeye başladıklarını belirterek, oda fiyatlarının ortalama 75 ila 110 euro arasında değiştiğini aktardı. Nisanda Avrupa'nın Paskalya Bayramı'nı kutlayacağını hatırlatan turizmciler, bu dönemde Türkiye rezervasyonlarının arttığını ve dolulukların yüzde 90'ları bulacağını kaydetti.

AVRUPALI TURİST ETKİSİ VAR

İstanbul Turizm Derneği Başkanı (ISTTA) İbrahim Halil Korkmaz, İstanbul'da martta, özellikle turistik bölgelerdeki otellerin yüzde 80 dolulukları yakaladığını belirterek, "Son üç yıldır İstanbul Ortadoğulu turiste hizmet veriyordu. Şimdi Avrupalı geri döndü. Bunun yanı sıra Uzakdoğulu turistte de gözle görülür bir artış var. Pazar çeşitliliği doluluğun yanı sıra fiyatları da artırdı. Martta ortalama oda fiyatı 80 euroyu buldu" dedi.

HAVALİMANI POTANSİYEL OLUŞTURUR

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin de, nisan ayının Paskalya dönemi olduğunu belirterek, "Bu dönemde Yunanistan, İtalya, İspanya gibi Avrupa ülkeleri ve Latin Amerika'dan önemli bir hareket gözlemliyoruz. Dolayısıyla doluluk oranlarının daha da yükseleceğini öngörüyoruz" diye konuştu. Eresin, bu ay devreye girecek olan İstanbul Havalimanı'nın turizmde orta ve uzun vadede büyük bir potansiyel oluşturacağını ifade etti.

BİR YILDA YÜZDE 50 YÜKSELDİ

Sultanahmet'te otelleri bulunan Albatros Grup'un patronu Nevzat Keçik, bölgedeki doluluk ortalamasının yüzde 80-90 arasında seyrettiğini söyledi. Bu yıl Avrupalı turistin döndüğü ve bunun oda fiyatlarını yükselttiğinin altını çizen Keçik, şunları anlattı: "Geçen yıl mart ayında oda fiyatları ortalama 50 euro iken bu yıl aynı dönemde yüzde 50 artışla 75 euroyu bulduk. 2014'te rakamlar 80 ila 120 euro arasındaydı. Bu yöne doğru ilerliyoruz. Şu anda misafir dağılımında Avrupalılar önde, bunu Ruslar ve Ortadoğulu turistler takip ediyor." Nisan ve ekim ayları arasında bölgedeki otellerin doluluklarının yüzde 90 olacağını öngördüklerini belirten Keçik, fiyatların da 2014'e yaklaşabileceğini sözlerine ekledi.

HAZIRAN-EYLÜL YÜZDE 95'I BULACAK

Taksim'de iki otelle hizmet veren Elite World'un CEO'su Ünsal Şınık, bölgenin yüzde 80 dolu olduğunu, bunun yüzde 20'sinin Avrupaların oluşturduğunu söyledi. "Geçen yıl bu dönemde doluluk ortalama yüzde 65'lerdeydi" diyen Şınık, "Şu anda 4 yıldızlı otellerin ortalama fiyatı 70, 5 yıldızlıların ise 100 euro. Önümüzdeki dönemde, özellikle haziran-eylül arasında doluluklarımız yüzde 95'leri bulacak. O dönemde fiyatların da en az yüzde 20 artacağını düşünüyoruz" dedi.

3 HANELİ RAKAMLARI GÖRMEYE BAŞLADIK

Movenpick Hotel Istanbul Golden Horn'un Genel Müdürü Ahmet Arslan, Haliç'te de doluluk ortalamasının yüzde 80'lerde olduğunu belirtti. Arslan, "Bizim doluluğumuz yüzde 98'leri buldu. Hem biz hem de bölge otelleri doluluğu Mart 2018'e göre yüzde 20 artırdık. Fiyatlar da euro bazında ortalama yüzde 10 yükseldi. Oda fiyatlarında üç haneli rakamlar görülmeye başlandı. Fiyatlar 80 ila 110 euro arasında değişiyor" dedi.

Sabah

  • Etiketler:

Yorum Yaz