maritbet girişmaritbet
İstanbul’da boğaza 7 yıldızlı otel

İstanbul’da boğaza 7 yıldızlı otel

Shangri La otel zinciri, Tanrıverdi Holding'le Beşiktaş'ta, 7'si yerin altında olmak üzere 14 katlı otele imza atacak

6 yıldır ikna edilmeye çalışılan Çinli otel zinciri Shangri-La'ya Çin gezisinde çöpçatanlık yapan Bakan Çağlayan amacına ulaştı. Grup, Tanrıverdi'nin Beşiktaş'taki eski tütün deposunun yerine 7 katını denizin altında inşa ettiği 7 yıldızlı otelle Türkiye pazarına girdi. Shangri-La İstanbul 2012'de açılacak.

 
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan 'çöpçatanlık' yaptı, Türkiye'ye gelmek için 6 yıldır bekleyen Çinli otel zinciri Shangri-La, Dolmabahçe'ye komşu oldu. 250 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen ve dünyanın ilk 7 katı denizin altında inşa edilecek oteli için Tanrıverdi Holding ile el sıkışan Shangri-La, Avrupa'daki yatırımları için de ilk adımı İstanbul'dan attı. Beşiktaş sahilindeki eski tütün deposu binasının yerine inşa edilen ve 7 yıldızlı olarak nitelendirilen Shangri-La İstanbul otelinin 2012 yılında açılması planlanıyor.
 
Otelin mülkiyetinin ait olduğu Tanrıverdi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Recep Tanrıverdi, Shangri-La Grubu'nu Türkiye'ye getirebilmek için grubu yöneten aileyle 6 yıldır görüştüklerini, Türkiye'yi hep riskli bölge olarak gördükleri için ikna edemediklerine dikkat çekerek, “6 yıl sonunda ikna edebildik. Bugüne kadar 100'e yakın arazi, proje dosyası gitmiş ama bizde karar kıldılar” diye konuştu.
 
Nikah gibi
İstanbul'daki otelin ilk adım olduğunu vurgulayan Tanrıverdi, aynı grupla beraber Samsun'da da bir otel için çalışma yapacaklarını açıkladı. Shangri-La İstanbul'un toplamda 14 kat olacağını ama 7 katının denizin dibinde olacağını hatırlatan Tanrıverdi, başka bir ülkedeki modeli örnek aldıklarını kaydetti.
 
İşbirliğine ilişkin olarak Dolmabahçe Sarayı'nda gerçekleştirilen imza törenine katılan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise yapılan işbirliğini ‘nikah'a benzeterek, “Nikah şahitleri 'İyi günde kötü günde birlikte olun' derler. Ben de 'İyi günde kötü günde beraber olun' diyorum. Bu nikahtan çocuklar, yani yeni oteller, yeni yatırımlar bekliyoruz. Başbakanımız 1 çocuk değil 3 çocuk diyor. Benim bu nikahta başka bir parmağım var. Çöpçatanlık da yapmıştım” diye konuştu. Shangri-La'ya ait bir otelde kalırken üst yönetimde yer alan Çetin Şekercioğlu ile tanıştığını ve şirketin uluslararası olması için Türkiye'de de yatırımı bulunması gerektiğini söylediğini aktaran Çağlayan, 5-6 aylık süreçte imza noktasına gelindiğini ifade etti.
 
5 star ülkeden biri
Bakan Çağlayan, Shangri-La yöneticilerine hitaben, “Eminim ki burada yatırıma doymayacaksınız. Bu yatırımla, buradan almış olduğunuz lezzetle beraber yeni yatırımlara yöneleceksiniz. Bu yatırımı 2050 yılında dünyanın 5 büyük starından biri olacak bir ülkeye yapıyorsunuz” dedi.

Türkiye'nin 2010 yılında yüzde 6'ya yakın büyüme performansına sahip olacağı tahmininde bulunan Bakan Çağlayan, “Bu otelin dünyanın ilk 10'una girme iddiası var. Türkiye de 2023'te ilk 10 ekonomi arasına girecek” şeklinde konuştu. Çağlayan, Türkiye'nin 2010 yılında yatırım çekme konusunda yıldızının yeniden başlayacağını kaydetti.
 
Avrupa'ya açIlacak 4 otelden bİrİ
Shangri-La Asia Ltd. Yönetim Kurulu Başkanı Kuok Khoon Ean törende yaptığı konuşmada Shangri-La'nın dünyada 68 otel işlettiğini belirterek, “Önümüzdeki 40 yılda 38-40 otel açılacak. Bunlardan 4'ü Avrupa'da olacak. İstanbul da bunlardan biri. Bunun yanı sıra Paris, Viyana ve Londra'da oteller açacağız” dedi.
 
Kuok Ailesi Türkiye'ye adımı attı, maratona başladı
Shangri-La'nIn üst yönetiminde de bir Türk bulunuyor: Çetin Şekercioğlu. Şanghay'daki otelin 2 yıldır genel müdürlüğünü üstlenen 16 yıldır da grupta görev yapan Şekercioğlu, Shangri-La'nın Türkiye'de yatırım yapması için en çok mesai harcayan isimlerden biri. Şekercioğlu, Kuok Ailesi'nin turizm dışında gıda, gemicilik gibi çok çeşitli alanlarda yatırımları bulunduğunu sadece bir şirketinin büyüklüğünün 25 milyar dolar olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'deki bu turizm yatırımının bir maratonun başlangıcı olduğunu söyledi.
 
200 odalı otel, Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra sahilde yer alan ikinci yüksek bina olacak. Otelin inşaat alanının yaklaşık 19 bin 500 metrekaresi bina olarak yer üstünde, 27 bin 500 metrekaresi denizin altında inşa edilecek. Otelin, dünya sıralamasında ilk 10 arasına girmesi hedefleniyor.
 
Çin'in 5'inci adamı Türkiye'ye 100 işadamıyla çıkarma yapacak
ÇİN'İn devlet protokolünde 5'inci sırada yeralan Çin Komünist Partisi Daimi Komitesi Üyesi Li Changchun, yaklaşık 100 kişiden oluşan üst düzey Çinli işadamı heyetiyle Türkiye'ye geliyor.

Forbes dergisinin 'dünyanın en güçlü adamları' listesinde Michael Bloomberg, Timothy Gartner ve Gordon Brown'ı geride bırakarak 19'uncu sırada yer alan ve Çin'de Başbakan Yardımcısı düzeyinde olan Li Changchun, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın davetlisi olarak 14-17 Nisan tarihleri arasında Türkiye'de bulunacak.
Li Changchun'a eşlik eden yaklaşık 100 kişiden oluşan üst düzey Çinli işadamı heyetinin Türkiye'de yatırım ile ortaklık arayışında olduğu ve başlıca telekom, ulaşım, madencilik enerji santralleri, inşaat/müteahhitlik ve otomobil sektörlerinde faaliyet gösterdiği belirtildi.

Li Changchun ve beraberindeki heyet, Ankara temasları öncesinde İstanbul'a gelecek. Li Changchun onuruna İstanbul Valiliği ile Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu evsahipliğinde, başkanlığını Hüsnü Özyeğin'in yaptığı Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi Türk-Çin İş Konseyi işbirliğinde, 'Türk-Çin İşadamları Yemeği' düzenlenecek.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!
  • 23.06.2022 11:06

Galatasaray Adası ne zaman açılacak? İşte son durum!

Galatasaray Adası Ne Oldu, Galatasaray Adası Ne Zaman Açılacak? Galatasaray Kulü ...

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!
  • 17.03.2022 11:53

"1915 Çanakkale Köprüsü"nde gece!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'n ...

Sisin içinde kaybolan "1915 Çanakkale Köprüsü" havadan görüntülendi
  • 02.11.2021 11:56

Sisin içinde kaybolan "1915 Çanakkale Köprüsü" havadan görüntülendi

Çanakkale'nin Lapseki ve Gelibolu ilçeleri arasında yapımı devam eden "1915 Çana ...

 Boğazın gerdanlığı 48 yıldır kıtaları birbirine bağlıyor
  • 01.11.2021 11:07

Boğazın gerdanlığı 48 yıldır kıtaları birbirine bağlıyor

"İstanbul Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen ve 30 Ekim 1973'te hizmet ...

Erguvanlar, İstanbul Boğazı'nı taçlandırdı
  • 03.05.2021 17:50

Erguvanlar, İstanbul Boğazı'nı taçlandırdı

İstanbul Boğazı'na bu günlerde eşsiz bir güzellik katan, baharın habercisi erguv ...