maritbet girişmaritbet
İstanbul ne zaman turizmden zengin olacak?

İstanbul ne zaman turizmden zengin olacak?

Geçen yılın Avrupa Kültür Başkenti olarak geçiren İstanbul bu yıl turizmden ne kadar kazanacak?

MasterCard'a göre İstanbul, 9.4 milyon turistle Roma ve Viyana'yı geride bırakarak bu yıl turizmde en hızlı büyüyen kent olacak. İstanbul, turizmden 10 milyar $ kazanacak

Geçen yılın Avrupa Kültür Başkenti İstanbul, yaptığı yatırımların ve organizasyonların meyvesini 2011'de toplayacak. Bölgenin finans merkezi olmaya hazırlanan İstanbul, turizmden milyarlarca dolarlık gelir hedefliyor. Dünyanın en büyük ödeme sistemlerinden MasterCard'ın hazırladığı raporda metropoller arasında turizmde en hızlı büyümeyi İstanbul yapacak. Bu yıl ilki düzenlenen ShoppingFest ile özellikle yabancıların çekim yeri olan İstanbul, 9.4 milyon turistten 10.2 milyar dolarlık gelir elde edecek.

ROMA'NIN ÖNÜNDE

MasterCard'ın 2011 yılına özel turizme yönelik yaptığı araştırmada en fazla turiste Londra ev sahipliği yapacak. Londra'ya bu yıl 20.1 milyon turist gelmesi beklenirken, ikinci sırada 18.1 milyon ile Fransa'nın başkenti Paris yer alıyor. Güneydoğu Asya'nın turizmde hızla büyüyen ülkesi Tayland'ın başkenti Bangkok 11.5, Hong Kong ise 10.9 milyon turisti ağırlayacak. İspanya'nın başkenti Madrid 10.1 milyon turisti beklerken, İstanbul, New York, Roma, Dubai, Amsterdam, Milano, Viyana gibi kentleri geride bırakarak 9.4 milyon turistle 7'nci sırada yer alacak. MasterCard'ın yaptığı çalışmada turist sayısı en fazla artan 3'üncü destinasyonu ise İstanbul olacak. İstanbul'a gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 20.4 artacak. Listede en büyük artışı ise yüzde 24.3 ile Barcelona, yüzde 21.8 ile Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur ilk iki sırada bulunuyor. İstanbul, turist başına bin 85 dolar gelir hedeflerken, Londra'ya gidecek bir turist bin 273, Paris 806, Singapur 947 dolar kazanmayı hedefliyor.

Hedef 10.2 milyar $

İstanbul'un turizm geliri ise bu yıl 10.2 milyar dolar olacak. İstanbul'un 12'nci olarak yer aldığı sıralamada Londra 25.6 milyar dolar ile ilk sırada yer aldı. İkinci sırada ise 20.3 milyar dolarla New York bulunuyor. Paris 14.6, Bangkok ise 14.4 milyar dolarlık turizm geliri elde edecek. İstanbul geçen yıla oranla turizm gelirini yüzde 30.1 artıracak.

  • Etiketler:

Yorum Yaz