maritbet girişmaritbet
İranlı turistler teröre rağmen Van'dan vazgeçmiyor

İranlı turistler teröre rağmen Van'dan vazgeçmiyor

Son dönemde yaşanan terör olayları İranlı turistlerin Van'a olan ilgisini azaltmadı.

İranlı turistler, son dönemde yaşanan terör saldırılarına rağmen Van'daki alışveriş merkezleri ve mağazalarda yoğunluk oluşturarak kent ekonomisine canlılık kattı.

Başta tarihi ve turistik yerler olmak üzere, alışveriş merkezleri ve mağazalarda büyük yoğunluk yaşatan İranlı turistler, yaptıkları alışverişle kentteki esnafın yüzünü güldürüyor. 

Bölgede yaşanan terör saldırılarına rağmen Van'a ziyaretlerini aksatmayan İranlı turistler, başta Van Kalesi, Akdamar Adası ve Muradiye Şelalesi olmak üzere tarihi ve doğal mekanları ziyaret ederek turizme önemli katkı sağlıyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, AA muhabirine, kentteki turizm potansiyelinin korunması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ
 
Aktuğ, turizm sektörünün hassas sektörlerden biri olduğunu kaydederek, şöyle konuştu:
"Bu olaylardan en çok etkilenen sektör turizm sektörüdür. Buna rağmen kente gelen turist akışından memnunuz. Olumsuz yansıması olmadığı sürece Van, turizm konusunda istediği yeri yakalayabilir. Çünkü doğasıyla, tarihiyle ve kültürüyle Van, gerçekten istenilen noktada değil. Bu yıl ağustos ayında 660 turist kentimizi ziyaret etti. Yani gelen turist sayısında bir yükselme söz konusudur."

"İranlı turistler Van'dan vazgeçemiyor"

Kente gelen İranlı turistlere her anlamda sahip çıkılması gerektiğini anlatan Altuğ, turistlerin Van'a yakışır şekilde karşılanmasını istedi.

Altuğ, terör olaylarına rağmen Van'dan vazgeçmeyen yabancı misafirlere her anlamda yardımcı olmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Bu rakamlar İranlı turistlerin Van'ı daha çok tercih ettiklerini gösteriyor. Her türlü olumsuzluğa rağmen İranlı turistler Vanımızdan vazgeçemiyorlar. İranlıların Van'a gelmesi hem ticaret hem de turizm anlamında sevindirici bir olaydır. Onlar tüm olumsuzluklara rağmen Van'ı tercih ediyorsa bizlerin de bu insanlara her anlamda sahip çıkmamız gerekiyor." diye konuştu.

Kapıköy Sınır Kapısı'nın modernize edildiğini anımsatan Altuğ, kentteki turizm potansiyelinin arttırılması için de çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Altuğ, şunları ifade etti:
"En son 3 dilde turizm rehberi ve harita hazırladık. Tarihi ören yerlerini gelen misafirlerimiz için hazır tutuyoruz. Onları memnun etmek için bu mekanların temizliği, güvenliği ve korunması için her türlü önlemi alıyoruz. Van'ın tarihi potansiyeli çok yüksek. Kalemizde 2 milyon 600 bin liralık çevre düzenlemesi projesini hayata geçiriyoruz. Yine diğer tarihi yerlerde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm bunlarla beraber Van'ı hakettiği yere taşımak lazım."

İranlı turist Abulfezam Emani ise Van'ın tarihi ve turistik yerlerini çok beğendiğini, fırsat buldukça kenti ziyaret ettiğini söyledi.

"Terör olayları buraya gelmemize engel değil"

Van halkı tarafından sıcak karşılandıklarını ve misafirperverliklerine hayran kaldıklarını ifade eden Emani, şöyle konuştu:

"Burada yaşanan terör olayları bizleri üzüyor ama buraya gelmemize asla engel değildi. Van'a hem ticaret hem de ziyaret amaçlı geliyoruz. Senede dört defa ailemle buraya gelerek gezip alış veriş yapıyoruz. Bu nedenle terör olayları buraya gelmemizin önüne geçemez. Yaşanan olaylar bizleri üzüyor ama çünkü burayı kendi vatanımızdan bir parça olarak görüyoruz. Son gelişimizden önce de yakınlarımız gelmemiz konusunda uyardı ama bizler Van'ı ve Türkiye'yi sevdiğimiz için fırsat buldukça geliyoruz."

Feyza Ernami ise Türkiye'ye fırsat buldukça geldiğini, özellikle Van'ın kahvaltı kültürüne hayran kaldığını belirtti.
Türkiye'nin güzelliklerini İran'da yakınlarına anlattığını ifade eden Ermani, "Buraları çok seviyoruz bu nedenle her seferinde gelmeye çalışıyoruz. Tarihi yerleri çok güzel ama biraz da restore edilirse daha memnun kalıyoruz. Burada yaşanan olayları televizyondan izliyoruz. Olumsuzluklar bizleri çok üzüyor. İnşallah en kısa sürede bu olaylar sona erer." diye konuştu.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Türkiye'nin büyük depremleri!
  • 02.03.2023 14:27

Türkiye'nin büyük depremleri!

1924'te Erzurum'da gerçekleşen depremden günümüzde Kahramanmaraş merkezli deprem ...

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak
  • 01.09.2022 16:05

"Yüzen Otel"e dönüştürülen feribot, Van Gölü'nde turizmi canlandıracak

Van Edremit Belediyesi, yıllarca Van-Tatvan arasında yolcu ve yük taşımacılığı y ...

"Van yeniden inşa edildi"
  • 14.10.2018 14:20

"Van yeniden inşa edildi"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar TOKİ ile yaklaşık 3 milyar ...

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı
  • 01.02.2012 16:42

Akşan Yapı’dan çelik kullanımı

Çelik üreticisi ve çelik yapı sistemleriyle konut üreticisi olan Akşan Yapı Kent ...