maritbet girişmaritbet
İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi!

İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi!

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edien Arap turistlerin yöreye ilgisi Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşların başlamasıyla arttı. Araplar, Trabzon'un yanı sıra Rize İkizdere ve Ayder Yaylası'nı sıklıkla ziyaret ediyor.

Bölge yeşili, "doğal klima" olarak nitelendirilen havası ve kaplıcalarıyla milyonları kendisine çekiyor. Özellikle sıcaktan bunalanların serinlemek için akın ettiği İkizdere'deki konaklama tesisinde, yaz aylarında yer bulmak genellikle olanaksız. Bunun için günler, hatta haftalar öncesinden rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

İkizdere'deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi. Yöreyi mesken tutan Arapların tesislerde yer bulabilmek için adeta birbirleriyle yarışğı bildirildi.

Otel Müdürü Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan başta olmak üzere Dubai, Kuveyt, Abu Dhabi ve Umman'dan yoğun rezervasyonlar aldıklarını söyledi.

Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçak seferlerinin başlamasıyla yoğun şekilde Arap turistlerin bölgeye geldiğini ifade eden Akın, "Şelaleleri, gölleri, akarsuları, yeşilin her tonunu bir arada göremedikleri için büyük bir potansiyeli bölgemizde ağırlayacağımızı tahmin etmekteyiz" dedi.

Akın, Arap turistlerin yörenin havası ve muhteşem doğasından dolayı Ramazan ayını bölgede geçirmek istediklerini belirtti.

-"Cennetten bir köşe"- 

Suudi Arabistan vatandaşı Halit Abdullalif El Caferi ise bölgenin cennetten bir köşe olduğunu söyleyerek, "Geldiğimiz yerde hava sıcaklığı 50 derece civarında. Buradaki serin hava bizi çok mutlu ediyor. Ramazan ayını burada geçireceğiz. Onun için bu güzel ortamda ne susayacağız ne de acıkacağız. Zaten burada zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz" şeklinde konuştu.

Riyad'dan gelen Dr. Ali El Arabi ise ailesiyle doğa harikası Rize'de olmaktan çok mutlu olduğunu, bölgeye kesinlikle tekrar geleceğini söyledi.

Uzungöl'ü, Ayder'i ve yöredeki yaylaları her gün gezdikleri için son derece mutlu olduklarını belirten El Arabi, "Birçok yeri gezdim fakat yeşilin her tonunun bulunduğu ve pırıl pırıl suların aktığı bir yer ilk defa görüyorum, burası harika bir yer" ifadelerini kullandı.

El Arabi, Ramazan ayının ilk on gününü Türkiye'de geçireceğini belirterek, "Orucumuzun 10 gününü Türkiye'de tutacağız. Burada oruç tutmak bize ayrı bir huzur verecek. Serin ve yağmur yağan Müslüman bir ülkede oruç tutacak olmamız bize huzur verecektir" şeklinde konuştu.

AA

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı
  • 03.02.2022 12:55

Kaçkar Dağları'nda "heliski" heyecanı

Avrupa'ya yakınlığı ve kar kalitesi ile yerli ve yabancı kayakçıların gözdesi ha ...

"İkizdere'ye yapılacak çok kıymetli yatırımı hep birlikte yapacağız"
  • 11.05.2021 11:08

"İkizdere'ye yapılacak çok kıymetli yatırımı hep birlikte yapacağız"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İkizdere'de yapılması planlanan ...

İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi!
  • 04.07.2013 13:59

İkizdere’deki termal otel, son yıllarda Arap turistlerin ilgi odağı haline geldi!

Serin havası, yaylaları ve doğal güzelliğiyle tatil için Karadeniz'i tercih edie ...