maritbet girişmaritbet
Hollandalılara göre en iyi tatil Alanya'da!

Hollandalılara göre en iyi tatil Alanya'da!

Hollanda’nın en popüler tatil sitesi Reisgraag, Alanya'yı en iyi tatil şehri seçti!

Hollanda'nın en popüler tatil sitesi Reisgraag'ın 2016 yılının ‘En İyi Tatil Şehri' ödülünü verdiği Alanya, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra turistlere sunduğu güven ve sınırsız imkanlarıyla da öne çıkıyor. Yerli ve yabancı bütün tatilcileri bu yaz tatile beklediklerini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Alanya dünyanın en güvenli ve huzurlu tatil şehridir” dedi.

Tatil sitesi Reisgraag'ın takipçilerinin arasında düzenlediği yarışmada Alanya, En İyi Tatil Şehri seçildi. 

Alanya Belediye Başkanı ve Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Başkanı Adem Murat Yücel, “Bu tatil sitesi tamamen özgür, kimsenin baskısı altında olmayan bir websitesi. Site, dünyanın çeşitli turizm destinasyonlarını gezen 6 bin kişi arasında bu puanlamayı yaptı ve  En İyi Tatil Şehri kategorisinde,  Alanya'yı birinci sıraya yerleştirdi” dedi.

Alanya'nın turistler açısından dünyanın en güvenli bölgelerinden biri olduğunu belirten Başkan Yücel, “Alanya'da farklı kültürlerden ve inançlardan insanlar bir arada huzur içinde yaşıyor. Bu yönüyle Alanya çok farklı bir turizm destinasyonudur. 

Günümüzde ne yazık ki insanların en önemli kaygıları güvenliktir. Bu sadece Türkiye için değil bütün dünya için geçerli bir kaygıdır. Alanya bu açıdan dünyanın en güvenli ve huzurlu bir tatil şehridir” diye konuştu.

KLEOPATRA DA YÜZDÜ

Alanya, Damlataş, Kleopatra, İncekum ve Ulaş başta olmak üzere bölgenin en iyi plaj ve kumsallarına da sahiptir.

Kleopatra Plajı

Bu plajların en ünlülerinden biri Kleopatra'dır. Kleopatra Plajı, Damlataş Mağarası'nın önündeki kıyıdadır. Mavi bayraklıdır. Kayalarla çevrili havuz görünümündeki bu doğal plajda, Mısır Kraliçesi Kleopatra ile Roma İmparatoru Antonius da yüzmüştür. Kleopatra koyunun özelliği suyunun berraklığıdır. Deniz gözlüğü ile yüzüldüğünde balıklar ve denizin dibi seyredilebilir.

Damlataş Plajı, aynı adlı mağaranın önünde, Alanya Kalesi'nin eteklerinde yer alıyor. Alanya plajları ince ve temiz kumu göz alıcı bir güzelliğe sahiptir.

Ulaş Plajı, Antalya-Alanya karayolunun beşinci kilometresinde bulunan küçük bir koy şeklindedir. Burası dinlenme için olduğu kadar yeni düzenlemelerle restoranı, piknik yerleri ve güzel plajı ile ziyaretçiler için gözde bir yerdir.

Alanya sadece plajları, beş yıldızlı otelleriyle değil tarihi ve ören yerleriyle, yaylaları, mağaralarıyla da konuklarına unutulmaz bir tatil vaat ediyor.

79 ÜLKE VATANDAŞI BURADA YAŞIYOR

Alanya, Türkiye'ye yerleşen yabancıların en çok tercih ettiği yerlerden biri... Tam 79 ülkeden 17 bin yabancı, Alanya'yı ikinci vatan olarak seçmiş. Resmi verilere göre Alanya'da yaşayan yabancıların yaklaşık 5 bini Alman... 37 bin yabancı da Alanya'dan mülk edinmiş.

LOGOYU GÖREN TURİST GÜVENLE TÜKETEBİLİR

Alanya'nın yöresel değerleri Mutfak Mirası Alanya adıyla 13 ülkenin üye olduğu Culinary Heritage Europe sistemiyle tüm dünyaya tanıtılıyor.

Alanya Belediyesi, bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürünü uluslararası platformda tanıtmak amacıyla kurulan Culinary Heritage Europe Sistemi'nin bölgesel logo kullanım hakkını aldı. 

Başkan Yücel, “Alanya'nın, doğa, tarih ve kültür değerlerinin tanıtımına verdiğimiz önemi,  yerel kültürümüze ait değerlerimiz için de veriyoruz. Bu değerlerin korunması turizm için, tanıtım için çok önemlidir ” dedi.

DÜNYAYA TANITILIYOR

Culinary Heritage Europe  Sistemi Genel Koordinatörü Niclas Flljelstrom, “Tatil cenneti Alanya'yı bu sürece dahil edebilmek için uzun süredir çalışıyorduk. 22 yıl önce bölgelerin tarımsal ürünlerini, üretilen gıdalarını, yerel işletmelerini, yöresel mutfak kültürlerini uluslararası platformda tanıtmak amacı ile kurulan Culinary Heritage'e, Alanya'yı artık dahil ettik. Culinary Heritage, Mutfak Mirası mutfaklarımızda sahip olduğumuz değerlerin dünyaya tanıtılmasına yardımcı olacak. Avrupa'nın ya da dünyanın herhangi bir yerinden gelen bir turist işletmelerde bu logoyu görünce burada yöresel ürünlerin satıldığını anlayacak ve güvenle o ürünleri tüketecek” diye konuştu.

BU ŞEHİRDE ‘ENGEL' YOK

Alanya, belediyenin uygulama ve projeleriyle, engelliler için yaşamın en kolay olduğu kentlerden biri... Alanya Belediyesi, Herkes İçin Alanya projesi, Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi, uzman personeli, araç ve ekipmanlarıyla engellilerin her türlü ihtiyacını karşılıyor. Yol, yaya, kaldırım ve hissedilebilir yüzey uygulamaları, engelsiz şarj istasyonları, engelliler ve yakınları için engelsiz sanat atölyesi, engelsiz trafik, Kızılkule ve tarihi Tophane Mahallesini gezmek isteyen engelliler için Tarihin Sesi Ol, Alanya'daki uygulamalardan bazıları.

Belediye Başkanı Yücel, Alanya merkezde hizmet veren Alanya Belediyesi Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi'nin talepleri karşılayamaması nedeniyle, Oba Mahallesi'nde ikinci bir engelsiz park ve yaşam merkezi projesini hayata geçirmek için düğmeye bastıklarını söyledi.

Bu imkanlarından dolayı Alanya'yı tercih edecek engelli turistler, rahat bir tatil geçirecek.

ALANYA SPOR TURİZMİNİN DE BAŞKENTİ

Alanya, spor turizminin de başkenti.... Her yıl ulusal ve uluslararası 70'e yakın spor organizasyonu, kamplar ve seminerlere ev sahipliği yapıyor. 

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Sporun alt yapısını oluşturan ve şehrin her bölgesine yaydığımız spor tesislerimizle vatandaşlarımıza hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Türkiye' de ilk kez Alanya'ya kurulan ve Alanya'da tek olan BMX Parkuru, iki adet kapalı spor salonu, bir adet yarı olimpik açık yüzme havuzu, bir adet kapalı olimpik yüzme havuzu, 16 adet tenis kortu ve 18 adet çim futbol sahanın her yıl bakımını yapıyoruz. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Benzer Haberler

Hollandalılara göre en iyi tatil Alanya'da!
  • 26.04.2016 14:29

Hollandalılara göre en iyi tatil Alanya'da!

Hollanda’nın en popüler tatil sitesi Reisgraag, Alanya'yı en iyi tatil şehri seç ...

Rixos Sungate Oteli'nde bebeklere özel plaj yapıldı!
  • 14.07.2012 14:12

Rixos Sungate Oteli'nde bebeklere özel plaj yapıldı!

Antalya'da bir otelde aileler ile çocukların daha rahat ve eğlenceli tatil yapab ...